loader
Foto

În fiecare zi mi-e dor de tine

România, 1988

duminică, 18 decembrie 2022
ora 13:00

 

 

Film realizat în 1988 de către Gheorghe Vitanidis, după un scenariu semnat de Octavian Sava.

O aventură muzicală, filmul spune o poveste complicată de amor. Însărcinat să inaugureze cu un spectacol arena de vară a ”Teatrului Nostru”, tânărul regizor Radu (Păunescu) şi-o dispută pe studenta la Conservator Irina (Mareş), cu Laurenţiu (Moraru) care o solicită în revista pe care o montează. Disperat de refuzul ei, Radu face apel la amicul Gelu (Caranfil), care o câştigă compunând un şlagăr. Dar până la premieră, câte intrigi şi complicaţii vor mai trebui escaladate!” (Tudor Caranfil - ”Dicţionar universal de filme”, 2008, Ed. Litera, pag. 454)

Muzica este semnată de Theodor Grigoriu, iar din distribuție fac parte Stela Popescu, Marin Moraru, Jean Constantin, Teodora Mareş, Emilia Popescu, Viorel Păunescu, Nicolae (Nae) Caranfil.

* 1988 - ACIN - Diplomă de onoare - Emilia Popescu

* ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPII ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP)

*Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

0:07 Nu întoarce privirea! (R)

Film de artă * Nu întoarce privirea! (Werk ohne author/never look away-Germania, Italia, 2018)

Regia: Florian Henckel von Donnersmarck

Cu: Tom Schilling, Sebastian Koch, Paula Beer

*Două nominalizări la premiile Oscar-pentru cel mai bun film străin şi cea mai bună imagine

*Nominalizare la Globul de Aur pentru cel mai bun film străin

*Două premii speciale la Festivalul de Film de la Veneţia

*Dramă. În Germania anilor 1960, Kurt, un tânăr student la Arte, se îndrăgostește de colega lui, Ellie. Dar tatăl fetei, profesorul Seeband, doctor faimos şi fost ofiţer SS, nu este mulțumit de alegerea fiicei lui și jură să distrugă relația celor doi. Ceea ce nimeni nu știe-fiindcă Seeland îşi ascunde cu grijă trecutul-este că viețile lor sunt deja legate, prin intermediul unei crime teribile pe care profesorul a comis-o cu ani în urmă.

Redactor: Ştefan Asavei

(Reluare)

3:35 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)

 

#tvr2