loader
Foto

Imigranta

THE IMMIGRANT -  SUA, 2013

duminică, 04 iunie 2023
ora 22:00

 

 

Regia: James Gray

Cu: Marion Cotillard, Joaquin Phoenix, Jeremy Renne

* Dramă. La începutul anilor 1920, Ewa Cybulska şi sora ei Magda se îmbarcă din Polonia către New York, cu speranţa unei vieţi mai bune şi promisiunea "visului american". Ajunse la Ellis Island, poarta de intrare în Statele Unite, cele două tinere sunt despărţite, fiindcă Magda e bolnavă şi trebuie să rămână în carantină. Singură şi disperată pe străzile din Manhattan, Ewa devine o pradă sigură pentru şarmantul şi alunecosul Bruno, care-i promite sprijin şi un adăpost, dar ajunge s-o oblige să se prostitueze. Doar întâlnirea cu iluzionistul Orlando îi reprinde speranţa că, într-o zi, ar putea scăpa de coşmarul în care a nimerit şi că îşi va regăsi sora.

*Nominalizări la Premiile Independent Spirit pentru rol principal feminin (Marion Cotillard) şi imagine

*Premiul Asociaţiei Naţionale a Criticilor Americani de Film pentru cel mai bun rol principal feminin (Marion Cotillard)

*Film aflat în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes, 2013

* ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 15 ANI (15).

** Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

* Emisiunea „Educatia la putere” revine în cel de-al doilea sezon cu editii în premieră, de luni până joi, la TVR 2 șsi online pe TVR+. De la ora 22.00 (fiecare editie putând fi urmărită în reluare a doua zi, cu începere de la ora 16:00), realizatoarea Monica Ghiurco șsi echipa ei vă invită să urmăriti analize șsi dezbateri având ca subiect educatia, în multiplele ei forme. Vor fi abordate cele mai importante probleme ale sistemului românesc de învătământ șsi, implicit, ale societătii, cu oameni dedicati scolii si educatiei, profesori, părinti si elevi. Din noul sezon, dezbaterile șsi interviurile din cadrul emisiunii „Educatia la putere” vor alcătui o platformă interactivă pentru toti cei implicati, direct sau indirect, în procesul de educatie: profesori, elevi, familie, societate civilă șsi autorităti.

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

23:30 Familia Borgia

Serial* Familia Borgia (The Borgias-SUA, Ungaria, Canada-2011-2013)

*ep.7

Cu: Jeremy Irons, Holliday Grainger, Francois Arnaud, Joanne Whalley

*Nominalizare la premiul Globul de Aur 2012 pentru cel mai bun actor (Jeremy Irons)

*Două premii Emmy 2011-pentru costume şi muzică originală

*Dramă istorică. La sfârşitul secolului XV, în Italia Renascentistă, familia Borgia ajunge în cele mai înalte cercuri ale puterii. Folosindu-se de averea şi de influenţa sa, temutul cap al familiei, Rodrigo Borgia (Jeremy Irons), se instalează pe scaunul papal, devenind Papa Alexandru al VI-lea. Pentru a-şi consolida puterea, acesta îşi mobilizează apropiaţii să depună un jurământ de răzbunare contra celorlalte familii nobile care s-au opus ambiţiilor sale. Pontificatul lui Alexandru va fi dominat de corupţie fără limite şi de crunte lupte politice, în interiorul Italiei, dar şi contra capetelor încoronate ale Europei. Şi relaţiile complicate nu se opresc aici, căci patriarhul Borgia are trei copii-Cesare, Juan şi Lucrezia-care, după chipul şi asemănarea tatălui lor, sunt la fel de lacomi de putere şi de averi.

*

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan

 

#tvr2