loader
Foto

Iluzii pierdute

Illusions perdues

duminică, 09 iunie 2024
ora 22:00

 

 

Franţa, 2021

PREMIERĂ

Regia: Xavier Giannoli

Cu: Benjamin Voisin, Cecile de France, Jeanne Balibar, Vincent Lacoste

*Şase premii Cesar 2022, pentru: scenariu adaptat, imagine, actor în rol secundar (Vincent Lacoste), debut masculin (Benjamin Voisin), costume, decoruri şi pentru cel mai bun film al anului;

*Dramă, ecranizare a romanului omonim de Honoré de Balzac.

În Franţa secolului XIX, Lucien de Rubempré este un tânăr poet idealist, născut într-o familie cu mijloace modeste. Relaţia amoroasă cu o aristocrată măritată este şansa de a ajunge la Paris, oraşul visurilor sale, unde speră că ambiţiile lui vor prinde contur. Rămas să se descurce singur în metropola trepidantă şi nemiloasă, Lucien descoperă că viaţa intelectuală şi artistică pariziană nu este decât faţada unui sistem economic cinic, în care totul se cumpără şi se vinde: literatura şi presa, politica şi reputaţiile, sufletele şi sentimentele. Graţie talentului său de critic, tânărul îşi începe ascensiunea în înalta societate pariziană, dar sistemul se va întoarce împotriva lui.

* ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 15 ANI (15).

** Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.


22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

* Emisiunea „Educatia la putere” revine în cel de-al doilea sezon cu editii în premieră, de luni până joi, la TVR 2 șsi online pe TVR+. De la ora 22.00 (fiecare editie putând fi urmărită în reluare a doua zi, cu începere de la ora 16:00), realizatoarea Monica Ghiurco șsi echipa ei vă invită să urmăriti analize șsi dezbateri având ca subiect educatia, în multiplele ei forme. Vor fi abordate cele mai importante probleme ale sistemului românesc de învătământ șsi, implicit, ale societătii, cu oameni dedicati scolii si educatiei, profesori, părinti si elevi. Din noul sezon, dezbaterile șsi interviurile din cadrul emisiunii „Educatia la putere” vor alcătui o platformă interactivă pentru toti cei implicati, direct sau indirect, în procesul de educatie: profesori, elevi, familie, societate civilă șsi autorităti.

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

23:30 Hudson şi Rex (R)

Serial * Hudson şi Rex (Hudson & Rex-Canada, 2019-2023)

*Episodul 41

Regia: Felipe Rodriguez, Alison Reid

Cu: John Reardon, Mayko Nguyen, Kevin Hanchard, Justin Kelly

*Serial poliţist, aventuri. Detectivul Charlie Hudson se întoarce în oraşul său natal din Canada, St John's, unde îşi face un prieten de nădejde: câinele poliţist Rex, a cărui soartă era neclară după moartea fostei sale partenere, ucisă de un infractor periculos. De-a lungul investigaţiilor, Hudson se poate bizui pe sprijinul colegilor săi criminalişti şi pe Donovan, şeful departamentului de poliţie, dar niciun caz nu poate fi rezolvat fără inteligenţa şi "nasul" imbatabil ale simpaticului Rex.

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan, Bogdan Stănescu, Anca Radu, Gabriela Onea

(Reluare)

 

#tvr2