loader
Foto

Cu mâinile curate

România, 1972

duminică, 16 ianuarie 2022
ora 13:10

 

 

Regia: Sergiu Nicolaescu

Scenariul: Titus Popovici şi Petre Sălcudeanu

Cu: Ilarion Ciobanu, Sergiu Nicolaescu, Alexandru Dobrescu, Gheorghe Dinică

* 1972-ACIN-Premiul pentru interpretare masculină-Gheorghe Dinică.

*Poliţist

Filmul deschide celebra serie a policier-urilor lui Sergiu Nicolaescu şi entuziasmează şi amuză la fel de tare ca acum peste 40 de ani. Dintre personajele de neuitat pe care le-a creat, îi amintim pe Semaca şi pe Lăscărică.

Acţiunea se desfăşoară în 1945, când nivelul criminalităţii atinsese cote alarmante. Roman este un proaspăt poliţist, fost comunist ilegalist, numit la conducerea uneia dintre cele mai “fierbinţi” secţii de poliţie din Capitală. El apelează la ajutorul comisarului Miclovan, un poliţist cu metode neconvenţionale.

ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPIII ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINȚII ORI FAMILIA (AP)

7:25 România…în bucate (R)

TVR Craiova

* Tăst Show

Emisiune realizată de TVR Craiova

Prezentator si realizator: Doru Ciolacu

Producător : Simona Musuroi

Jurnalist Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

(Reluare)

7:50 Documentar 360°GEO

* Venezuela, fulgerul etern din Catatumbo (Le lac des mille éclairs á Catatumbo, Franţa-Germania, 2014) Redifuzare

*Pe malul lacului Maracaibo din Venezuela, natura oferă un spectacol unic: fulgerele luminează întunericul tropical în majoritatea nopţilor de peste an, mai ales în zona gurilor de vărsare ale râului Catatumbo.

Cu 60 de fulgere pe minut, 250 pe kilometru pătrat sau un total de circa 1.176.000 de fulgere anual, Catatumbo este deţinătorul recordului de pe planetă. Expertul venezuelean specializat în studiul fulgerelor şi apărător al mediului, Erick Quiroga, documentează fenomenul din 1996, şi este convins că fulgerul etern din Catatumbo este cel mai mare producător natural de ozon. Dar rămâne întrebarea de ce acest fenomen se produce atât de frecvent aici.

Realizator: Stefan Richts

Redactor: Gabriela Onea

 

#tvr2