loader
Foto

COPIII PARISULUI

LA RAFLE – Franţa, Germania, 2010

miercuri, 03 februarie 2021
ora 21:10

 

 

Regia: Rose Bosch

Cu: Melanie Laurent, Jean Reno, Gad Elmaleh, Hugo Leverdez

Dramă, film bazat pe evenimente reale. Joseph are 11 ani şi merge în fiecare zi la şcoală cu o stea galbenă cusută pe piept, în Parisul ocupat de Germania nazistă.

Ca şi alte familii de evrei din cartierul Montmartre, părinţii lui trăiesc permanent cu spaima unei razii a Gestapo-ului. Pe 16 iulie 1942, cele mai cumplite temeri ale lor se adeveresc: 13.000 de evrei, dintre care 4.000 de copii, sunt arestaţi şi înghesuiţi în Velodromul de Iarnă, fără apă şi hrană, în condiţii inumane. Majoritatea vor fi deportaţi în diverse lagăre de concentrare din Europa, în zilele care urmează.

Razia de la Velodromul de Iarnă a fost cea mai mare operaţiune de arestare în masă a evreilor realizată în Franţa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Din cele 13.000 de persoane arestate, au supravieţuit doar 25. Din cei 4.000 de copii parizieni deportaţi, niciunul nu s-a mai întors...

*ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12)

10:00 Teleshopping

10:30 Magazin Deutsche Welle

Globalizarea: riscuri şi beneficii (GLOBAL US Magazin despre globalizare, Germania, 2024) PREMIERĂ

Programul-magazin tratează problemele lumii contemporane inter-conectate, cu focus pe sintagma „local este global” şi vice-versa, şi arată cum se adaptează oamenii la oportunităţile şi la riscurile globalizării.

Episodul 94

Redactor: Corina Feleagă

 

#tvr2