loader
Foto

B.D. în alertă

România, 1971

duminică, 03 decembrie 2023
ora 13:00

 

 

Regia: Mircea Drăgan

Cu: Dem Rădulescu, Toma Caragiu, Jean Constantin, Iurie Darie, Sebastian Papaiani, Puiu Călinescu, Dumitru Furdui

Comedie

Brigada Diverse - formată din căpitanul Panait, plutonierul Căpşună, şoferul Cristoloveanu şi câinele Costel - primeşte misiunea de a descoperi provenienţa unor bani falşi. Infractorilor li se întinde o capcană, pentru a fi prinşi în flagrant delict, dar aceştia reuşesc să scape. Brigada îşi continuă acţiunea şi ajunge la sediul falsificatorilor, dar aici constată că superiorul lui Panait îi arestase deja pe Gogu, Trandafir şi Patraulea.

Confruntările dintre Brigada Diverse şi vestitul „trio” de răufăcători continuă, de această dată miliţienii fiind pe urma unui grup infracţional ce fura absolut totul din apartamentele unor naivi vrăjiţi de frumuseţea şi abilitatea unor femei.

* ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPII ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP).

** Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

13:00 Azi pentru maine

Sezon Nou

* Sistemul scolar românesc îsi caută de 30 de ani o identitate. Reforme peste reforme, modificări de reforme, reveniri, experimente, încercări. S-au făcut studii mai mult s-au mai putin serioase, s-au încercat tot felul de solutii.

În realitate, sistemul de învătământ mosteneste în bună măsură zestrea celor 45 de ani de comunism. Elitele sale au fost atunci eliminate. Au rămas profesori buni peste tot, au existat în continuare si scoli mai bune, si licee, șsi universităti, dar toate acestea functionau mai degrabă inertial, nicidecum ca o consecintă a unor politici coerente si care să încurajeze performanta. Profesorii șsi părintii de astăzi sunt în mare măsură elevii de atunci, cei care culegeau recoltele, care învătau cu suplinitori de multe ori fără bacalaureat, în frig si/sau la lumânare.

*Episodul 2

Realizator Constantin Lupescu

Producător Alexandru Munteanu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

14:00 Reţeaua de idoli (R)

Producător: Irina Păcurariu

(Reluare)

 

#tvr2