loader
Foto

Film de Oscar în Noaptea Oscarurilor: „În lumina lunii", la TVR2 | VIDEO

Filmul de Artă din 12 martie a fost „În lumina lunii" („Moonlight", SUA, 2016). Filmul difuzat în premieră la TVR2 de la ora 22.00 a fost difuzat și online pe TVR+.

 

„În lumina lunii ne reaminteşte că, dincolo de situaţie socială, naţionalitate, rasă sau orientare sexuală, toţi căutăm alinare, adăpost, dragoste şi libertatea de a fi noi înşine," scria The Cinematic Reel în octombrie 2016.

Regizorul și scenaristul Barry Jenkins i-a ales pentru „Moonlight" pe actorii Trevante Rhodes, Mahershala Ali, Alex R. Hibbert, Janelle Monae, Ashton Sanders, Naomie Harris.

(w882) Moonlight

În anii '80, într-o Americă sufocată de traficul de droguri, Chiron creşte într-o familie disfuncţională din Miami, cu o mamă dependentă de heroină. Drumul lui către maturitate este prezentat în trei capitole în care-l cunoaştem ca băieţel, apoi ca adolescent şi adult – o personalitate modelată de relaţiile cu comunitatea în care trăieşte şi mai ales de legătura strânsă cu protectorul său, traficantul de droguri Juan.

(w882) Moonlight

Premii și nominalizări:

* Trei premii Oscar 2017 – pentru cel mai bun film al anului, cel mai bun actor în rol secundar (Mahershala Ali) şi cel mai bun scenariu adaptat – şi alte cinci nominalizări la premiile Oscar;

* Premiul Screen Actors Guild – pentru cel mai bun actor în rol secundar (Mahershala Ali);

* Patru nominalizări la premiile BAFTA;

* Cinci premii Independent Spirit

(w882) Moonlight

La ceremonia decernării Premiilor Oscar din 2017, s-a produs un incident care a intrat în istoria (veselă și tristă) a Academiei Americane de Film: Faye Dunaway și Warren Beatty au venit pe scenă, la momentul când trebuia anunțat, la final, premiul pentru cel mai bun film, doar că au adus plicul greșit. Astfel, Faye Dunaway spune la microfon că La la Land este câștigător. Abia după ce producătorul Jordan Horowitz, din echipa La La Land, anunță, la rândul lui, că Moonlight a câștigat de fapt, lucrurile și adevărul sunt restabilite: într-adevăr, „În lumina lunii" era câștigătorul Oscarului pentru cel mai bun film. La aceeași ediție, La La Land a primit șase Oscaruri: regie - Damien Chazelle, actriță în rol principal - Emma Stone, imagine - Linus Sandgren, coloană sonoră, muzică și scenografie.

(w882) Oscar 2017

Barry Jenkins și Tarell Alvin McCraney, Oscar 2017 pentru cel mai bun scenariu - adaptare

Oscarurile 2023 sau a 95-a ediție a decernării Premiilor Academiei Americane de Film se desfășoară în Los Angeles, în celebrul Dolby Theatre, duminică seara, adică în dimineața de 13 martie pe fusul orar al României. Pentru a afla cine sunt câștigătorii din acest an, urmăriți luni, 13 martie, Telejurnalele TVR și site-ul nostru de știri.

Surse: Program TVR, oscar.org

Credite foto: Getty Images, D. Bornfriend, imdb.com

***

Mai multe informații despre filmele programate la TVR aflați aici.

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

18:50 E vremea ta!

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache

Producători : Raluca Brumariu

 
„E vremea ta” - un semn de exclamare din grijă pentru mediu

Zilnic, din emisiunea „E vremea ta”, telespectatorii TVR 2 află  informaţii actualizate despre starea vremii.

Superbloggerii prind (iar!) gustul competiției

Superbloggerii prind (iar!) gustul competiției

publicat: marţi, 21 martie 2023

SuperBlog a ajuns la a 26-a ediție. Provocările deja au început, iar cei peste 50 de bloggeri înscriși promit să impresioneze juriul. TVR 2 este ...

Poveşti tulburătoare, actori şi regizori de renume, în filmele săptămânii la TVR

Monica Bellucci, Vanessa Redgrave, Kate Winslet, dar şi simpaticul Bud Spencer ne însoţesc la final de săptămână în filmele Televiziunii Române. ...