loader
Foto

Film de Oscar în Noaptea Oscarurilor: „În lumina lunii", la TVR2 | VIDEO

Filmul de Artă din 12 martie a fost „În lumina lunii" („Moonlight", SUA, 2016). Filmul difuzat în premieră la TVR2 de la ora 22.00 a fost difuzat și online pe TVR+.

 

„În lumina lunii ne reaminteşte că, dincolo de situaţie socială, naţionalitate, rasă sau orientare sexuală, toţi căutăm alinare, adăpost, dragoste şi libertatea de a fi noi înşine," scria The Cinematic Reel în octombrie 2016.

Regizorul și scenaristul Barry Jenkins i-a ales pentru „Moonlight" pe actorii Trevante Rhodes, Mahershala Ali, Alex R. Hibbert, Janelle Monae, Ashton Sanders, Naomie Harris.

(w882) Moonlight

În anii '80, într-o Americă sufocată de traficul de droguri, Chiron creşte într-o familie disfuncţională din Miami, cu o mamă dependentă de heroină. Drumul lui către maturitate este prezentat în trei capitole în care-l cunoaştem ca băieţel, apoi ca adolescent şi adult – o personalitate modelată de relaţiile cu comunitatea în care trăieşte şi mai ales de legătura strânsă cu protectorul său, traficantul de droguri Juan.

(w882) Moonlight

Premii și nominalizări:

* Trei premii Oscar 2017 – pentru cel mai bun film al anului, cel mai bun actor în rol secundar (Mahershala Ali) şi cel mai bun scenariu adaptat – şi alte cinci nominalizări la premiile Oscar;

* Premiul Screen Actors Guild – pentru cel mai bun actor în rol secundar (Mahershala Ali);

* Patru nominalizări la premiile BAFTA;

* Cinci premii Independent Spirit

(w882) Moonlight

La ceremonia decernării Premiilor Oscar din 2017, s-a produs un incident care a intrat în istoria (veselă și tristă) a Academiei Americane de Film: Faye Dunaway și Warren Beatty au venit pe scenă, la momentul când trebuia anunțat, la final, premiul pentru cel mai bun film, doar că au adus plicul greșit. Astfel, Faye Dunaway spune la microfon că La la Land este câștigător. Abia după ce producătorul Jordan Horowitz, din echipa La La Land, anunță, la rândul lui, că Moonlight a câștigat de fapt, lucrurile și adevărul sunt restabilite: într-adevăr, „În lumina lunii" era câștigătorul Oscarului pentru cel mai bun film. La aceeași ediție, La La Land a primit șase Oscaruri: regie - Damien Chazelle, actriță în rol principal - Emma Stone, imagine - Linus Sandgren, coloană sonoră, muzică și scenografie.

(w882) Oscar 2017

Barry Jenkins și Tarell Alvin McCraney, Oscar 2017 pentru cel mai bun scenariu - adaptare

Oscarurile 2023 sau a 95-a ediție a decernării Premiilor Academiei Americane de Film se desfășoară în Los Angeles, în celebrul Dolby Theatre, duminică seara, adică în dimineața de 13 martie pe fusul orar al României. Pentru a afla cine sunt câștigătorii din acest an, urmăriți luni, 13 martie, Telejurnalele TVR și site-ul nostru de știri.

Surse: Program TVR, oscar.org

Credite foto: Getty Images, D. Bornfriend, imdb.com

***

Mai multe informații despre filmele programate la TVR aflați aici.

21:00 Istorii de bun gust

(redifuzare)

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

* Emisiunea „Educatia la putere” revine în cel de-al doilea sezon cu editii în premieră, de luni până joi, la TVR 2 șsi online pe TVR+. De la ora 22.00 (fiecare editie putând fi urmărită în reluare a doua zi, cu începere de la ora 16:00), realizatoarea Monica Ghiurco șsi echipa ei vă invită să urmăriti analize șsi dezbateri având ca subiect educatia, în multiplele ei forme. Vor fi abordate cele mai importante probleme ale sistemului românesc de învătământ șsi, implicit, ale societătii, cu oameni dedicati scolii si educatiei, profesori, părinti si elevi. Din noul sezon, dezbaterile șsi interviurile din cadrul emisiunii „Educatia la putere” vor alcătui o platformă interactivă pentru toti cei implicati, direct sau indirect, în procesul de educatie: profesori, elevi, familie, societate civilă șsi autorităti.

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă 27 aprilie, de la or 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2