loader
Foto

„Dumnezeu să ne ierte" este Filmul de Artă de duminică, de la TVR2

Producția spaniolă din 2016 „Dumnezeu să ne ierte" (Que Dios nos perdone) a fost programată în premieră pe 28 mai, de la ora 22.00, pe TVR2 și TVR+. Filmul de artă de duminică îl are regizor și coscenarist pe Rodrigo Sorogoyen, câștigător al trofeului TIFF la Cluj, în 2014.  

 

Film de artă din 28 mai de la TVR2 este „Dumnezeu să ne ierte" (Que Dios nos perdone – Spania, 2016).

Scenariul a fost semnat de Isabel Peña și Rodrigo Sorogoyen. Isabel Peña este, de altfel, coautoare a scenariilor pentru cele mai multe dintre producțiile realizate de Sorogoyen: colaborarea lor a dus la filme premum „As bestas", „El reino", „Stockholm". Pentru acesta din urmă, Sorogoyen a fost recompensat la Cluj cu trofeul TIFF pentru cel mai bun film.

(w500) Sorogoyen

Acțiunea thrillerului se desfășoară la Madrid, în anul 2011. Un milion şi jumătate de pelerini aşteaptă vizita Papei. Oraşul este controlat la sânge de poliţiştii speriaţi de un atac terorist, în timp ce protestatarii anti-austeritate din centrul capitalei spaniole le dau bătăi de cap forțelor de ordine. Inspectorii Velarde şi Alfaro se confruntă cu o serie de crime şi primesc ordinul de a rezolva cazul cât mai repede şi cât mai discret. Dar acţiunile lor nu sunt chiar atât de diferite de cele ale criminalului. Povestea, desfășurată în Madridul copleșit de căldură, întrețese proceduri de anchetă polițistă, critică socială cu scene de umor negru și referințe la societatea catolică în care trăiesc personajele.

(w882) Dios 2016

Cei doi detectivi, Alfaro (Roberto Alamo din „The Skin I Live In" al lui Pedro Almodovar) și Velarde (Antonio de la Torre) ilustrează ciocnirea a două stiluri diferite:  Alfaro înțelege violența criminalului, în timp ce Velarde îi înțelege gândirea. Dar filmul spune și povestea celor doi oameni ai legii, care poartă în ei trăsături ale celui pe care îl vânează. Una dintre secvențele memorabile și pline de suspans, din inima Madridului, este cea în care Alfaro se răstește la mulțimea adunată - camera începând secvența într-un apartament și încheind-o în subsolul clădirii.

Distribuția filmului adună nume precum Antonio de la Torre, Roberto Álamo, Javier Pereira, Luis Zahera, Monica Lopez, Maria de Nati, Raul Prieto, Maria Ballesteros, Jose Luis Garcia-Perez.

(w882) Dios 2016

***

Credit foto: imdb.com

Surse: Program TVR, imdb.com

Mai multe informații despre filmele programate la TVR puteți afla aici.

10:00 Documentar 360°GEO (R)

* Caperele din Sicilia-savoarea Mediteranei (Les câpres de Sicile, la saveur de la Méditerranée, Franţa-Germania, 2020)

Caperul, una dintre cele mai vechi plante cultivate în bazinul Mediteranei, este foarte răspândit în sudul Italiei. Se consumă nu doar fructele, boabe de capere-numite cucunci în Italia-, cât mai ales bobocii comestibili ai florilor, numiţi capere, care se conservă în sare sau în ulei. Pe insula vulcanică Pantelleria din sudul Siciliei se recoltează capere de cea mai bună calitate.

Redactor: Adriana Vulpe

Realizator: Martin Schacht

(Reluare)
11:00 Magazin Deutsche Welle

* Revoluţia tehnologică (REV-Magazin auto, Germania, 2022) PREMIERĂ

*Noile tehnologii revoluţionează maşinile, oraşele, modul nostru de viaţă. Programul-magazin detaliază paşii acestei revoluţii tehnologice.

Episodul:52

Redactor: Vlad Ţurcan

 
Valentin Teodosiu:

Actor de teatru, film şi televiziune, voice over pentru documentare, desene animate şi posturi TV, Valentin Teodosiu, invitatul Danielei Zeca ...

La „Istorii de bun gust”, „Marele templu de dincolo” al Iuliei Hasdeu, între adevăr şi legendă

Noua ediție a „Istoriilor de bun gust”, difuzată joi, 8 iunie, de la ora 21.00, ne-a invitat la TVR 2 să pătrundem într-o lume plină plină de ...

Ediţia emisiunii "România în bucate", realizată de colegii de la TVR Craiova, difuzată marţi, 6 iunie, ora 17:30, la TVR2 și TVR+.