loader
Foto

„Familia Borgia” şi „Comisarul Ricciardi”, seriale în premieră la TVR 2

TVR 2 difuzează seriale apreciate atât de publicul cinefil, cât şi de critica de specialitate.

 

De luni până vineri, de la ora 22:00, „FAMILIA BORGIA”, cu Jeremy Irons în rolul principal, iar iubitorii serialelor italiene au întâlnire sâmbăta, de la ora 22:00 cu un thriller palpitant, „COMISARUL RICCIARDI”.

De luni, 16 decembrie, puteţi viziona „FAMILIA BORGIA” (THE BORGIAS – SUA, Ungaria, Canada – 2011-2013). Difuzată de luni până vineri, de la ora 22:00, seria semnată de regizorul Neil Jordan, cu Jeremy Irons în rolul principal, este câştigătoare a unor premii la mari festivaluri de gen. Deja de tradiţie, seara de sâmbăta, de la ora 22:00, aparţine serialului italian. Pentru iubitorii genului, TVR 2 a programat o producţie a anului 2021: „COMISARUL RICCIARDI” (IL COMMISSARIO RICCIARDI, Italia).

(w882)

La sfârşitul secolului XV, în Italia Renascentistă, familia Borgia ajunge în cele mai înalte cercuri ale puterii. Folosindu-se de avere, intrigi şi crime, temutul cap al familiei, Rodrigo Borgia (Jeremy Irons), se instalează pe scaunul papal, devenind Papa Alexandru al VI-lea. Pontificatul său va fi dominat de corupţie fără limite şi de crunte lupte politice, în interiorul Italiei, dar şi contra capetelor încoronate ale Europei. Pentru a-şi consolida puterea, Papa Alexandru al VI-lea îşi mobilizează apropiaţii să depună un jurământ de răzbunare contra familiilor nobile care s-au opus ambiţiilor sale. De luni până vineri, de la ora 22:00, telespectatorii TVR 2 sunt invitaţi să vizioneze drama de ficţiune istorică „Familia Borgia”, o serie în 29 de episoade despre ascensiunea celei mai sângeroase familii din epoca Renașterii spre papaliate. Producţia îi are în distribuţie pe actorii Jeremy Irons, Holliday Grainger, Francois Arnaud şi Joanne Whalley şi a primit o nominalizare la premiul Globul de Aur 2012 pentru cel mai bun actor (Jeremy Irons) şi două premii Emmy 2011 – pentru costume şi muzică originală.

(w882)

De sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 22:00 iubitorii serialelor italiene sunt invitaţi să urmărească un thriller palpitant, „COMISARUL RICCIARDI”. La începutul anilor 1930, în plin regim fascist, comisarul Luigi Alfredo Ricciardi (Lino Guanciale) este cel mai mare duşman al criminalilor din Napoli. Dotat cu o minte strălucită şi obsedat să-şi facă datoria până la capăt, tânărul care nu râde niciodată se dedică trup şi suflet meseriei. Chiar dacă viaţa sa personală pare pustie, inima îi bate pentru două femei: o tânără delicată şi simplă și o văduvă frumoasă și bogată.

(w882)

Dar dincolo de înverşunarea cu care îşi conduce anchetele, Ricciardi ascunde un secret teribil, un dar moştenit de la mama lui, sau mai degrabă o povară: stafiile oamenilor ucişi sau morţi în accidente violente îl bântuie şi îi împărtăşesc ultimele lor gânduri. Din distribuţie fac parte actorii Lino Guanciale, Antonio Milo, Enrico Ianniello şi Maria Vera Ratti.

(w882)

15:30 Teleşcoala

* Limbi străine Sezon Nou

* Limba japoneza

Producator: Sinziana Milosoiu

16:00 Educatia la putere (R)

*Ne-am pierdut încrederea în educatie? Educatia a ajuns un domeniu al extremelor? Ne confruntăm cu lipsa de educatie sau cu negarea ei? Aceste întrebări vor fi puse în dezbatere, de marti până vineri de la ora 16:00. Monica Ghiurco va media, cea mai curajoasă dezbatere a momentului. Profesori, elevi, părinti, psihologi, specialisti si strategi sunt invitati să îsi spună părerea șsi să vă propună solutii pentru cele mai grele probleme din sfera educatiei. Vom crea împreună o platformă de susţinere a discuţiilor constructive, cu profesionalim si maturitate.

Realizator șsi moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco șsi Monica Colceriu.

(Reluare)
 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2