loader
Foto

Galerie foto

Exemple de reuşită, marţi, la „Destine ca-n filme”

În ediţia de marţi, 20 mai, de la ora 20.10, ați putut cunoaşte trei persoane care nu s-au dat bătute în viaţă, oricât de greu le-a fost.

 

Iuliana Marciuc
Destine ca-n filme

Ediția este disponibilă online pe TVR+

* TUDOREL MIHĂILESCU

Are 47 de ani şi, chiar dacă este greu de crezut, este un portar de fotbal fără o mână, pentru că aşa s-a născut - fără un braţ.

În copilărie, el reuşea să facă toate lucrurile pe care le făceau ceilalţi copii: se căţăra în copaci, înnota, mergea cu bicicleta, făcea atletism şi tenis de masă.

La 10 ani juca doar în meciurile amicale, pentru că doctorii nu-i dădeau viza medicală ca să joace oficial.

După Revoluţie nu a mai avut restricţii la viză, aşa că a început să joace în diverse echipe, până a descoperit Clubul de Fotbal “Frăţia Bucureşti”.

Înfiinţat în 2001, clubul funcţionează pe principiul egalităţii. În acest loc nu contează vârsta, rasa, religia, etnia sau handicapurile. Oricine poate să aibă un loc în echipa de fotbal, atâta timp cât este hotărât şi are talent.

* ANA CRISTINA ANDRIEŞ

Până la 13 ani a făcut gimnastică sportivă de performanţă la Şcoala Sportivă nr.2 din Bucureşti, avându-i ca antrenori pe Melania şi Mihai Gurlui. Când aceştia au plecat în Canada, au vrut s-o ia cu ei, iar singura modalitate era înfierea.

Părinţii Cristinei nu au fost de acord, iar ea a rămas în România. A schimbat mai mulţi antrenori, însă nu s-a putut adaptat tehnicilor acestora şi s-a decis să renunţe la gimnastică.

(w500) Destine ca

Destinul a făcut ca la nici 14 ani să descopere lumea circului, de unde nu a mai plecat. Acum, Cristina reprezintă cu mândrie Circ&Variete Globus, având un palmares impresionant de premii naţionale şi internaţionale.

* DOREL ONACA

Supranumit şi "salvatorul marinarilor", Dorel a preferat întotdeauna viaţa plină de adrenalină. Sute de marinari aflaţi în situaţii reale de reţinere, sechestrare sau arrest s-au întors acasă la cei dragi datorită acţiunilor sale de salvare.

Nu crede că este un om providenţial, ci doar unul care munceşte mult, cu multă conştiinciozitate şi dăruire.

(w500) Destine ca

Un singur lucru nu-i place să facă: să-i scoată din adâncul apelor pe cei care nu mai pot fi scoşi vii. Iar asta, pentru că îşi doreşte să nu se mai întâmple accidente. Însă, pentru familiile îndoliate, face acest lucru cu compasiune şi fără remuneraţie.

***

Emisiunea „Destine ca-n filme” a putut fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


23:35 Grădini de vis: geometrie, artă, viaţă (R)

(Jardins d'ici et d'ailleurs, Franţa, 2016)

Regia: Lelio Moehr

*Arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ne prezintă cele mai frumoase grădini din Franţa şi din întreaga lume. Datorită întâlnirilor lui cu grădinari, peisagişti, horticultori, arhitecţi, istorici sau administratori de domenii, arta acestor spaţii naturale se dezvăluie ochilor noştri.

Realizatorii au vorbit cu artiştii peisagişti care găsesc soluţii inovatoare pentru a oferi spaţii pentru respiraţie şi poezie într-o lume tot mai urbanizată.

(Reluare)

0:05 Delta Bucureştiului

Film* Delta Bucureştiului (Le Delta de Bucarest, Franţa-România, 2020)

Regia: Eva Pervolovici

Cu: Lena Constante, Ileana Samoilă, Ileana Samoilă Budimir

*Documentar. Istoria unui loc. Epoca comunistă. Bucureşti. Femei în detenţie dau naştere în puşcăria care a fost odată cea mai frumoasă mânăstire din Europa de Est-Mânăstirea Văcăreşti.

În zilele noastre, natura sălbatică a acaparat locul formând un ecosistem: specii protejate de fauna şi floră şi familii de rromi, cu copii născuţi în acelaşi loc în condiţii riscante.

Redactor: Gabriela Onea

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2