loader
Foto

Emisiunea "Fără prejudecăţi" a revenit cu un nou sezon la TVR 2

Emisiunea "Fără prejudecăți" a pășit în cel de-al nouălea an şi a dat startul unui nou sezon. Reporterii Raluca Avram și Mihai Arsenie, alături de moderatorul Ovidiu Damian, se întâlnesc cu telespectatorii TVR 2 în fiecare sâmbătă de la ora 9:30.

 

Fără prejudecăți!

În prima ediție, în platoul emisiunii "Fără prejudecăți" a fost invitat fotograful american Michael Carroll. În anul 1990, acesta a ajuns în Romania pentru a documenta epidemia SIDA din țara noastră și situațiile copiilor orfani din centrele rezidențiale. Povestea a apărut în publicația Boston Globe, iar reacțiile din partea publicului au fost copleșitoare. Astfel, un grup de oameni din New England au pus bazele organizației Romanian Children’s Relief și ulterior, în 1998, grupul a întemeiat Fundația Inocenți cu sediul în România.

(w882)

Acum, organizația desfășoară trei tipuri principale de programe – viața copilului în spitale, integrare socială pentru școlari și intervenție timpurie pentru copiii cu dizabilități. Vorbim și despre eșecul campaniilor de interzicere a drogurilor în țara noastră și despre ce ar trebui să facă autoritățile pentru a controla acest fenomen. Vlad Zaha, expert recunoscut internațional în politica drogurilor și Alina Dumitriu, lucrător social cu o experiență de peste 15 de ani în munca cu persoanele vulnerabile au fost și ei invitați ai emisiunii.

(w882)

Realizatorii producției TV i-au adus în fața telespectatorilor și pe fostul fotbalist Mihai Neșu care și-a dedicat viața și activitatea construirii unui complex terapeutic pentru copiii cu dizabilități neuromotorii și pe specialistul în protecția copilului Cornelia Mandu, cea care, după ce a fost abandonată într-un orfelinat la vârsta de 5 ani, a ales să schimbe viețile copiilor cu a căror situație se regăsește.

Emisiunea "Fără prejudecăți" este singura producție media din Europa pentru care lucrează reporteri TV cu dizabilități și a fost premiată în anul 2016 de către Organizația Națiunilor Unite ca model de incluziune și autoreprezentare. Producția este interpretată în limbajul semnelor române iar o variantă accesibilizată pentru nevăzători de regăsește pe platforma Mixcloud.

(w882)

În fiecare sâmbătă, reporterii Raluca şi Mihai abordează subiecte din domeniul social și al dizabilității. Aceasta e meseria lor și o fac cu mândrie, profesionalism și multă pasiune. Ei sunt dovada vie a integrării în muncă și în societate. Au refuzat să se mulțumească cu mai puțin. Ei si-au luat angajamentul de a produce schimbări pas cu pas: prin creșterea vizibilității, prin încurajarea relațiilor și stimularea auto-reprezentării.

Reamintim că pe Mihai Arsenie şi Raluca Avram, telespectatorii au avut ocazia să îi urmărească şi în reality-show-ul ”Down the Road. Aventura”, emisiune prezentată la TVR 1.

Ediţiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

7:00 Generaţia Fit

Redifuzare

Emisiunea" Generaţia Fit" oferă cea mai bună reţetă de stil de viaţă sănătos-antrenamente pe care le poţi face în sala de fitness, nutriţie corectă şi alimentaţie sănătoasă, antrenamente atractive de grup, reţete delicioase şi rapide, exerciţii pe care le poti face acasă, dar şi secretele stilului de viaţă sănătos ale vedetelor, persoanelor publice şi sportivilor de performanţă.

Emisiunea "Generaţia Fit" promovează un stil de viaţă sănătos, care include sportul, mişcarea, dar şi alimentaţia sănătoasă, şi educă publicul, oferind astfel noţiuni esenţiale privind practicarea corectă a activităţii sportive şi alimentaţia corectă.

Producător: Iulia Popescu

Coproducţie TVR şi Federaţia Română de Culturism şi Fitness

7:25 România…în bucate (R)

TVR Iaşi

* Descriptio Moldaviae

Emisiune realizată de TVR Iaşi

Prezentator si realizator: Raluca Chirilă Aftene

Producător: Vasile Arhire

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

din 18 aprilie //

(Reluare)
 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2