loader
Foto

Emil Hossu-Longin: „Cupa Mondială e Superbowl-ul competițiilor fotbalistice”

„Pentru că îi iubim pe Messi, pe Cristiano, pe Modric, pe Neymar”, urmărim, din 20 noiembrie, Cupa Mondială FIFA Qatar 2022. Evenimentul este transmis în direct şi în exclusivitate la TVR.  

 

Cupa Mondială FIFA Qatar 2022 ne oferă o lună fotbal spectacol, cu vedete, goluri şi suporteri înfocaţi. Despre experienţa la microfonul unei competiţii de asemenea amploare cum este Cupa Mondială şi la ce să ne aşteptăm în următoarea lună de fotbal, comentatorul sportiv Emil Hossu-Longin, unul dintre trimişii speciali ai TVR în Qatar, unde face echipă cu Dragoş Bocanaciu, Cristian Mîndru şi Narcis Şelaru.

De ce să urmărim Cupa Mondială FIFA Qatar 2022? „Pentru că e Superbowl-ul competițiilor fotbalistice, atât la nivel sportiv, cât și la nivel de transmisie. Pentru că meciurile din Qatar, chiar dacă vorbim de o țară familiarizată cu cele mai puternice campionate și competiții de profil, vor oferi un spectacol suficient de bun pentru a fi preferat în dauna discuțiilor politice, show-urilor regizate și înregistrate și serialelor cu maneliști. Pentru că vorbim de sportul cu cea mai mare audiență de pe planetă, practicat de cei mai buni jucători. Pentru că îi iubim pe Messi, pe Cristiano, pe Modric, pe Neymar, pe Kane, pe De Bruyne și pentru că ei și colegii lor ne vor oferi cea mai frumoasă lună de fotbal din ultimii 20 de ani”, declară cu însufleţire Emil Hossu-Longin.

Din poziţia comentatorului sportiv, jurnalistul spune că Mondialul se simte „exact cum se simte pentru jucătorul de fotbal într-un meci din competiție, față de un antrenament obișnuit. Nimic nu egalează prezența alături de combatanți într-un astfel de turneu. E ca un film pe care ți-l povestește cineva și tu te duci să-l vezi la un cinematograf de top”.

Din 20 noiembrie până în 18 decembrie, Televiziunea Română transmite în direct şi în exclusivitate cea mai iubită întrecere sportivă a planetei. Transmisiile live dedicate Cupei Mondiale de Fotbal - FIFA Qatar 2022 vor putea fi văzute la TVR 1 şi TVR 2.

Mai multe informaţii şi programul actualizat al evenimentului găsiţi accesând sport.tvr.ro. ​

 

 

7:25 România…în bucate (R)

TVR Târgu Mureş

* Cooking Show

Emisiune realizată de TVR Târgu Mureş

Prezentatori: Costin Miron si Bogdan Moraru

Realizator: Bogdan Moraru

Producător: Costin Miron

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

(Reluare)

7:50 Documentar 360°GEO

* India-părul ofrandă (Inde, les cheveux du temple, Franţa-Germania, 2008) Redifuzare

*Documentarul însoţeşte o femeie indiană şi pe fiul ei, care îşi oferă părul ofrandă la templu. Apoi realizatorul urmăreşte ce se întâmplă cu părul lor, el devenind parte din „afacerea cu păr de la templu”. Părul nostru poate fi o reflexie a personalităţii. Firul ar trebui să fie puternic, gros şi strălucitor, dar adesea este scurt şi subţire. De aceea, tot mai mulţi oameni caută să cumpere părul altora. Cel mai frumos de pe pieţele occidentale provine din India, şi este produs din părul oferit ofrandă la templu de credincioşi.

Realizator: Tino Schrödl

Redactor: Corina Feleagă

 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne invită joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2