loader
Foto

Galerie foto

Ediţii de colecţie "Destine ca-n filme", la TVR 2

În urmă cu aproape 50 de ani, securitatea era luată prin surprindere de un gest aproape nebunesc: prima deturnare de avion din România! Cine a fost temerarul şi cum a ajuns să pună în practică planul ne dezvăluie Iuliana Marciuc, în emisiunea "Destine ca-n filme" din 19 martie, de la ora 20.00.

 

Iuliana Marciuc
Destine ca-n filme

Iuliana Marciuc revine de astăzi cu cele mai interesante ediţii "Destine ca-n filme". Este vorba despre poveşti de viaţă extraordinare despre oameni care au reuşit aproape imposibilul.

Fie că este vorba de românul care, în dorinţa sa de a fi liber, a făcut un gest nebunesc, sau de tânărul care s-a ridicat deasupra coşmarului trăit în orfelinatele comuniste, Iuliana Marciuc aduce telespectatorilor TVR 2 cazurile unor oameni obişnuiţi în împrejurări neobişnuite. Ea merge în cele mai neaşteptate locuri din ţară pentru a cunoaşte astfel de oameni şi pentru a aduce publicului TVR 2 experienţa, emoţia, drama, pasiunea, speranţa, deznădejdea sau bucuria lor.

Moka Adalbert – Avionul deturnat

Există oameni curajoşi, care nu au mai suportat sistemul şi au elaborat adevarate planuri, care mai de care mai ingenioase, pentru a evada în Occident.  În anul 1971, şase bărbaţi din Marghita, tractorişti de meserie, au reuşit prima deturnare de avion din istoria României şi au lăsat perplexă securitatea vremii. După 43 de ani de la acele evenimente, Moka Adalbert, liderul grupului de fugari, ne povesteşte întreaga aventură. ,, Nu mi-a plăcut că Ceauşescu a fost un dictator şi am vrut să fug din ţară! Ştiam multe lucruri de acolo: cum e traiul, cum e libertatea…”– spune Moka Adalbert.

Într-o zi a auzit o ştire la radio despre 5 avioane deturnate de arabi. Aşa i-a venit idea. Şi-a strâns prietenii şi le-a propus un plan nebunesc: deturnarea unui avion cu care să fugă în Austria, unde să ceară azil politic. Pregătirile au durat aproape un an de zile. S-au înarmat cu două puşti de vânătoare, două pistoale şi patru cuţite de măcelărie. Ce a urmat……….

Constantin Căldăraru - O casă pentru fraţii mei

Constantin Căldăraru, un tânar de 35 de ani, şi-a deschis sufletul şi ne-a povestit momente terifiante din viaţa lui, dar şi câteva dintre reuşitele sale. ,, Am fost abandonat în spital şi am trăit prin orfelinate momente de groază. Ca într-un lagar: bătut, nemîncat, dar am rezistat pentru că mi-am propus să fac ceva în viaţă!” – spune Constantin. ,,Mi-aş fi dorit să-mi cunosc mama dar am aflat de curând că este moartă.”

Constantin şi-a înfruntat condiţia şi a absolvit două facultăţi şi două mastere. Acum, el îşi dedică viaţa copiilor bolnavi de autism, fiind terapeut la Centrul “Brânduşa” din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Sociala sector 3, Bucureşti. Face eforturi în continuare pentru a reuşi să ofere fraţilor lui, care sunt pe străzi, o locuintă. La "Destine ca-n filme" veţi cunoaşte adevăraţi eroi care au trăit, cu voie sau fără voie, experienţe incredibile, desprinse parcă din scenariile unor producţii cinematografice.

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

Translator mimico-gestual Lena Dermengiu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

12:40 Teleshopping

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2