loader
Foto

Galerie foto

Ediţie In Memoriam Constantin Codrescu, la "Destine ca-n filme"

Marţi, 15 noiembrie, de la ora 20:00, emisiunea "Destine ca-n filme", de la TVR 2, a pregătit o editie speciala In Memoriam dedicata marelui actor Constantin Codrescu.

 

IULIANA MARCIUC
Destine ca-n filme

Profesor, regizor dar şi ctitor de teatre,  Constantin Codrescu a fost actorul care şi-a scos inima din piept şi a aşezat-o pe scândura scenei. Un artist care a trăit fericirea şi tristeţea aşa cum au scris-o alţii, împachetând-o apoi în propriile trăiri, în propriile fericiri şi tristeţi.

Marţi, 15 noiembrie, de la ora 20:00, Iuliana Marciuc a pregătit o ediţie specială "Destine ca-n filme", dedicată marelui actor Constantin Codrescu, care, la începutul acestei săptămâni a încetat din viaţă, la vârsta de 91 de ani.

"A murit actorul, a murit tata... Dumnezeu să îl ţină în dreapta Sa!!", a scris Lăcrămioara Anca Codrescu, pe Facebook.

În interviu acordat Iulianei Marciuc pentru "Destine ca-n filme", actorul Constantin Codrescu, care de-a lungul carierei sale a dat viaţă excepţional unor personaje complexe, a vorbit despre debutul din perioada liceului şi apoi al studenţiei dar şi despre încercarea sa de înnoire a teatrelor din ţară, unde a regizat spectacole, a creat scenografii remarcabile sau pe care le-a manageriat.

Remarcabilă prezenţă artistică în teatru (ca actor, regizor, scenograf) şi film, a jucat în 46 de filme („Nepoţii gornistului” (1953), iar „Mihai Viteazul”, „Haiducii lui Şapte cai”, „Zestrea domniţei Ralu”, „Bietul Ioanide”, seria „Pistruiatul”, „Trenul vieţii”, sau ultimul său rol în filmul "Magnatul" (2004) sunt doar câteva dintre cele care ne rămân moștenire și mărturii ale interpretării sale inconfundabile.

La televiziune şi la radio (81 de roluri în piese la Teatrul radiofonic - în Electra, Bălcescu, Antigona, Odiseea, Oedipe, Regele Lear, Hoţii ş.a.) de şase decenii ne-a bucurat cu apariţiile sale inconfundabile. Pe lângă activitatea artistică, actorul Constantin Codrescu a fost înzestrat şi cu talent pedagogic, fiind asistent la UNATC, profesor la Institutul de Teatru din Târgu Mureş şi Universitatea “Spiru Haret”.

Apreciat de publicul românesc, actorul Constantin Codrescu a fost distins cu mai multe premii, în primăvară, ministrul Culturii, Lucian N. Romascanu, oferindu-i personal Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler acordat de Președintele României la propunerea Ministerului Culturii.

Foto: stiri.tvr.ro

0:20 RIVALII…cu Marina Almăşan

* Emisiunea RIVALII…cu Marina Almășan, îsi propune să aducă față-n față cele două tabere : tinerii și vârstnicii, primii-cu forța și entuziasmul și celelalte “instrumente” și caracteristici specifice vârstei, ceilalți-cu înțelepciunea, experiența și cumpatarea, pe care le-o oferă anii din buletin.

Prezintă: Marina Almășan

Comoderator: Costin Teodorescu

Producator: Marina Almășan

Jurnalişti: Elena Cristescu, Liana Damianşi Daniela Guţu

2:05 Campionatul European de patinaj artistic ESPOO 2023

* program liber masculin-ora 19:00

*ceremonie VICTORY masculin ~15 minute-ora 22:01

Producator : Daniela Enachescu

Comentator Monica Bucur

 
La TVR 2, spectacolul Campionatului European de Patinaj Espoo 2023

Din 25 ianuarie, TVR 2 transmite, atât în direct, cât şi înregistrat, Campionatul European de Patinaj Artistic Espoo 2023 (Finlanda).

„Familia Borgia” şi „Comisarul Ricciardi”, seriale în premieră la TVR 2

TVR 2 a început anul cu seriale apreciate atât de publicul cinefil, cât şi de critica de specialitate.

Tânăra generație din folclorul autohton, la

Echipa emisiunii "Drag de România mea!" vă dă întâlnire duminică, 29 ianuarie, de la ora 15.00 pe TVR2, când puteți revedea o gală care a ...