loader
Foto

Edițiile online continuă, rămânem În direct cu viața!

Liana Stanciu realizează interviuri și vă aduce în atenție subiecte despre viață și drumul prin ea, de luni până joi, pe Facebook și pe YouTube. Regăsiți mai jos edițiile săptămânii 11-14 mai.

 

Liana Stanciu
În direct cu viața

Avem mare nevoie de povești frumoase, de oameni care se străduiesc să aducă zâmbete în jurul lor și să îi facă și pe ceilalți să se implice.

Joi, 14 mai

La #indirectcuviata discutăm astăzi despre o altfel de criză, cea culturală. Fără artă, fără cultură, nu putem vorbi de civilizație, iar ultima perioadă a pus la încercare această parte a noastră. Nu vorbim doar de închiderea teatrelor, a concertelor și a tuturor celorlalte instituții de cultură, vorbim despre ignorarea lor în vârtejul în care am intrat. Oare spre ce ne îndreptăm? Este o întrebare pe care actrița CARMEN TĂNASE și-o pune cu tristețe. Vom vorbi și despre ”Discutabil” serialul on-line cu 80.000 de vizualizări.
Ca să destindem atmosfera vom vedea și un scurt film făcut de acasă de Florina Mitrea, artist care ține on-line ateliere creative și distractive cu toți cei interesați.

 

Miercuri, 13 mai

La #indirectcuviata schimbăm tonul și facem un lucru foarte serios: ne jucăm!

Vorbim despre creativitate, despre joc, despre dans și despre cum dezvoltăm universul interior al copiilor, în această perioadă de ”stat în casă”. Le vom avea ca partenere de discuție pe VERONICA STOIAN, care îi învață pe copii să danseze step, pe LORETA NECULAI, actriță, profesor actorie si pantomimă, și pe ADINA SOARE care îi învață pe copii astronomie, într-un mod interesant și adecvat vârstei lor.

 

Luni, 11 mai

Vorbim la #indirectcuviata despre balet, educație, accesul la cursuri și profesori de renume, în contextul izolării din cauza Covid-19.

Acolo unde sunt probleme, sunt totuși și oportunități. Despre ce este vorba aflăm de la Izabela Rudolf, organizatoarea Revolve Dance, cel mai important workshop internațional de balet de la noi.

 

13:00 Cultura minorităţilor

*Germani

Producător: Alexandru Mihăilescu

13:30 Cum vă merge ? (R)

Producător: Cătălin Heson

(Reluare)
 
Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care cântăm, ne distrăm și ne ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

Ecranizarea din 2019 a romanului „Numele trandafirului

Miniseria „Numele trandafirului" este difuzată în premieră, în patru părți, pe TVR2. Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 22.00, este programată a ...

 

#tvr2