loader
Foto

Galerie foto

Ediții speciale și invitați de marcă la „IERI-AZI-MÂINE”

În prima săptămână a lunii iunie, Corina Dănilă v-a aşteptat în platoul emisiunii cu invitaţi ca Irina Bora Iordăchescu, Grigore Gonţa, Eugenia Maci şi Margareta Clipa. De la ora 16:00, la TVR 2 și online pe TVR+.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

De Ziua internațională a Copilului, echipa emisiunii „IERI-AZI-MÂINE” îi aduce în platou pe doi dintre actorii care au jucat în primul serial TV românesc – „Aventurile lui Val Vârtej”. De la ora 16:00, îi veți revedea pe Irina Bora Iordăchescu și Grigore Gonța.

Scenariul acestui serial a fost scris de Octavian Sava, iar personajele seriei făcând erau figuri celebre din literatura pentru copii, precum baronul de Münchhausen, savantul Jacques Paganel din romanul Copiii căpitanului Grant de Jules Verne sau figuri inspirate de personaje celebre precum reporterul Ionuț, un alter ego al reporterului Tintin din seria de benzi desenate Aventurile lui Tintin. 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Ziua de marți este dedicată Teatrului, iar invitata Corinei Dănilă de pe 2 iunie a fost Eugenia Maci. Născută la Bucureşti în 1951, ea a absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti în 1974, la secția actorie. A debutat pe scena teatrului în rolul Celestei din „Dulcea pasăre a tinereţii" de Tenneesse Williams (în regia lui Mihai Berechet – 1974), iar printre cele mai cunoscute filme în care a jucat se numără „Dumbrava minunată” din 1980 sau „Nostradamus”, în regia Roger Christian.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri este ziua dedicată muzicii populare, iar invitata zilei a fost cunoscuta Margareta Clipa, vocea Bucovinei. O iubitoare a folclorului încă din copilărie, ea a pășit pe scenă pentru prima oară la vârsta de 15 ani, pentru ca în 1977 să obțină Premiul I la Festivalul „Cântarea României”.

Un an mai târziu înregistra primul album, începând o lungă colaborare cu orchestre ca „Ciprian Porumbescu” (dirijor George Sîrbu), Orchestra „Mugurelul” din Chișinău (dirijor Ion Dascăl), Orchestra „Folclor” din Chișinău (dirijor Anatol Golomoz) și Orchestra „Lăutarii” din Chișinău (dirijor Nicolae Botgros). Prietenă a emisiunii Tezaur Folcloric, Margareta Clipa „a dorit să cucerească publicul și pentru asta și-a pus mereu mintea la contribuție, pentru că ea, mintea, doar ea poate pune în valoare talentul”, după cum spunea realizatoarea emisiunii Marioara Murărescu.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

 

Emisiunea „IERI-AZI-MÂINE” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!


 

7:25 România…în bucate (R)

TVR Târgu Mureş

* Cooking Show

Emisiune realizată de TVR Târgu Mureş

Prezentatori: Costin Miron si Bogdan Moraru

Realizator: Bogdan Moraru

Producător: Costin Miron

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

(Reluare)

7:50 Documentar 360°GEO

* India-părul ofrandă (Inde, les cheveux du temple, Franţa-Germania, 2008) Redifuzare

*Documentarul însoţeşte o femeie indiană şi pe fiul ei, care îşi oferă părul ofrandă la templu. Apoi realizatorul urmăreşte ce se întâmplă cu părul lor, el devenind parte din „afacerea cu păr de la templu”. Părul nostru poate fi o reflexie a personalităţii. Firul ar trebui să fie puternic, gros şi strălucitor, dar adesea este scurt şi subţire. De aceea, tot mai mulţi oameni caută să cumpere părul altora. Cel mai frumos de pe pieţele occidentale provine din India, şi este produs din părul oferit ofrandă la templu de credincioşi.

Realizator: Tino Schrödl

Redactor: Corina Feleagă

 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne invită joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2