loader
Foto

Ediție de colecție "Drag de România mea", dedicată Unirii Principatelor

Joi, 24 ianuarie, de la ora 14.30, la TVR 2 și TVR HD, vă întâlniți cu Paul Surugiu-Fuego și câțiva dintre invitații săi speciali, într-o ediție Best of, cu unele dintre cele mai frumoase momente din primul sezon „Drag de România mea!”

 

Paul Surugiu - Fuego
Drag de România mea!

Ziua de 24 ianuarie este una de o însemnătate puternică pentru toți românii, ea reprezentând celebrarea momentului în care s-a strigat pentru prima oară România!

În 1859, s-au unit Principatele Române Moldova și Țara Românească într-o singură țară. Ziua aceasta, a Micii Uniri, o vom sărbători și noi, oferindu-vă două ore prin care arătăm doar câteva motive pentru care ne este drag de România.

Avem emoții românești pure, cântece emblemă, duete spectaculoase, lecții de patriotism și o frumoasă trecere prin istoria noastră artistică.

Am pregătit și un interviu, precum și multe motive pentru care să ne fie tuturor mai drag de România, ascultând ceea ce spun oamenii care și-au dăruit, zeci de ani, viața scenei, artei și culturii române.

(w882) veta b

Nu ratați o ediție în care veți avea ocazia să revedeți mai multe duete înălțătoare, dedicate României, alături de Paul Surugiu și minunatele soliste Mariana Anghel și Veta Biriș, care exprimă, prin frumusețea glasului și a portului, autenticitate și simplitate.

(w882) dorel vsan

Ne vor oferi povețe marii noștri artiști Dorel Vișan, Sofia Vicoveanca, Irina Loghin. lnvitat special este și Dumitru Prunariu.

(w882) vcov

Vom celebra ia românească alături de trupa Alesis, ajungând în Moldova istorică cu Ștefania Rareș, în Banat cu Tiberiu Ceia și în Țara Românească împreună cu Maria Dragomiroiu, care ne-au pregătit duete unice.

(w882) s rares

(w882) tb c

(w882) dragomr

Un moment emoționant este cel al marii interprete Floarea Calotă, care ne doinește ca nimeni alta.

Emoționante sunt și duetele lui Fuego alături de Adrian Daminescu, Lidia Buble, Mioara Velicu sau Alexandru Arșinel, pe care veți avea ocazia să le revedeți.

(w882) buble

Despre România și minunile ei vor mai vorbi Felicia Filip, Luminița Anghel, Marius Țeicu, Eugen Simion, Leon Dănăilă, Marina Voica, Doina Spătaru sau Vasile Șeicaru.

(w500) george nc

Două mari capodopere ale românilor – Eternitate și Copacul - vor răsuna pentru voi, având ocazia să o revedeți și pe doamna teatrului românesc Ileana Stana Ionescu, într-un interviu cutremurător.

(w882) stana

Alături ne vor fi și trupa Supermarket și baletul Florin Mariș, putând asculta și câteva piese marca Paul Surugiu-Fuego!

Ne găsiți și pe Facebook și Instagram!

Foto: Ana Maria Halalai

Producătorul emisiunii: Codruța Prunariu

***

Program de difuzare:

TVR 2: Joi, ora 14.30

TVR HD: Joi, ora 14.30

TVRi: Joi, ora 20.50 și vineri, ora 04.20 (ora României)

TVR MOLDOVA: Sâmbătă, ora 16.00

21:00 Istorii de bun gust

Sezon Nou

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

* Emisiunea „Educatia la putere” revine în cel de-al doilea sezon cu editii în premieră, de luni până joi, la TVR 2 șsi online pe TVR+. De la ora 22.00 (fiecare editie putând fi urmărită în reluare a doua zi, cu începere de la ora 16:00), realizatoarea Monica Ghiurco șsi echipa ei vă invită să urmăriti analize șsi dezbateri având ca subiect educatia, în multiplele ei forme. Vor fi abordate cele mai importante probleme ale sistemului românesc de învătământ șsi, implicit, ale societătii, cu oameni dedicati scolii si educatiei, profesori, părinti si elevi. Din noul sezon, dezbaterile șsi interviurile din cadrul emisiunii „Educatia la putere” vor alcătui o platformă interactivă pentru toti cei implicati, direct sau indirect, în procesul de educatie: profesori, elevi, familie, societate civilă șsi autorităti.

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne invită joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2