loader
Foto

„E vremea ta” - un semn de exclamare din grijă pentru mediu

Zilnic, din emisiunea „E vremea ta”, telespectatorii TVR 2 află  informaţii actualizate despre starea vremii.

 

E vremea ta!

Cum va fi vremea când voi pleca în concediu? Dar în zile următoare? Sunt întrebări pe care ni le punem firesc şi,în funcţie de răspunsuri, viaţa şi activitatea noastră este influenţată.

7 zile din 7, de la ora 18:50, prezentatorii Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu, alături de specialişti respectaţi, ne oferă cele mai noi şi complete ştiri despre climă, mediu și alte domenii conexe.

Potrivit estimărilor, anul 2023 se va înscrie probabil în seria celor mai călduroşi ani. Iar specialiştii atrag atenţia că rezervele subterane de apă ale Europei sunt aproape epuizate.

„La noi în ţară, luna martie se încheie cu temperaturi mai ridicate decât cele specifice perioadei şi la fel va începe şi luna aprilie. Nu vor lipsi furtunile, căci România face parte din regiunile de pe continentul european predispuse la astfel de fenomene, a precizat Bogdan Antonescu, specialist în fenomene meteo severe.

În ceea ce priveşte vântul puternic din ultima perioadă, specialistul adaugă: „Există o influenţă a schimbărilor climatice asupra fenomenelor din timpul verii care produc vânt. Este vorba de furtunile convective, furtunile cu mare dezvoltare pe verticală. Acolo există indicii că odată cu creşterea temperaturii medii globale există mai multă energie pentru acest tip de furtuni”.

(w882)

În fiecare zi, la „E Vremea Ta" afli cele mai noi informaţii despre vreme, climă şi planeta noastră. 7 zile din 7, la TVR 2, dar şi în fiecare seară, de la ora 23, 30, la TVR Info. Reportajele şi materialele realizate pentru ediţiile zilnice le puteţi revedea în retrospectiva de duminică dimineaţa, ora 9:00, TVR Info.

Emisiunea are o conotaţie specială pentru prezentatorul Andrei Bărbulescu. „Aici mi-am întemeiat familia”, spune vedeta, care în urmă cu câţiva ani îşi unea destinul cu Iulia Zgripcea, pe atunci şi ea prezentatoare a emisiunii „E vremea ta”.

„Şi atunci când eram la pupitrul ştirilor, eram atent la informaţiile legate de meteo. Starea vremii ne influenţează emoţional, fizic şi schimbă mediul care ne înconjoară. Am devenit atent şi la partea ecologistă şi îmi educ copiii în acest spirit. Cu cât fenomenele de încălzire globală îşi vor face simţită prezenţa, vezi seceta din ultimii 2-3 ani, cu toţii vom deveni mai grijulii cu natura”, spune Andrei Bărbulescu.

„Întradevăr, felul în care înțeleg acum schimbările climatice s-a îmbunătățit de când prezint „E vremea ta”, spune şi prezentatoarea Cristina Soare. „Însă, nu doar emisiunea a contribuit, ci și faptul că sunt mamă și încerc să fiu mult mai atentă la tot ceea ce se petrecere în jurul meu, mai ales pentru binele fiicei mele. Cu atât mai mult, cu cât primii ani de grădiniță Anastasia i-a făcut la „Grădininița din pădure”, un loc unde petrecea mai mult de trei sferturi din timp în natură. Fiica mea merge și la bunici la țară unde aș vrea să o apropii cât mai mult de ritmul vieții de acolo, chiar dacă acum este diferit față de cel din copilăria mea. Da, se poate spune că am devenit și mult mai sensibilă la felul în care natura ni se adresează, pentru că e practic un răspuns la toate deciziile nepotrivite pe care le luăm, de multe ori, noi oamenii. Poluarea probabil se va simți în calitatea vieților noastre din ce în ce mai tare de acum înainte și ne va afecta pe toate planurile”, adaugă Cristina Soare.

(w882)

E Vremea Ta este despre prognoză meteo şi nu numai. În fiecare zi, o echipă de jurnaliştii şi realizatorii caută cele mai noi informaţii despre climă, mediu și alte domenii conexe, tot ceea ce influenţează sănătatea planetei noastre, pentru a aduce în faţa telespectatorilor subiecte relevante:

Cristina Dănilă (luni), Laurenţiu Mandu (marţi), Adrian Bănuţă (miercuri), Mirela Goldic (joi), Claudia Nicolau (vineri), Raluca Arvat (sâmbătă), Roxana Iordache (duminică).

Producător: Raluca Stroe Brumariu

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

20:00 Curajul unei mame

Film* Curajul unei mame (Model citizen-SUA, 2020)

Regia: Mark Gantt

Cu: Cassie Howarth, Shawn Pyfrom, Kevin Fonteyne

*Thriller. Amanda Archer, fotomodel şi mamă a unei fetiţe pe care o creşte singură, este răpită de doi indivizi implicaţi într-o reţea de trafic uman. Ţinută ostatică într-o cabină izolată, ea trebuie să-şi adune forţele şi curajul, pentru a încerca să se elibereze.

Redactor: Corina Feleagă

21:47 Drag de România mea! (R)

Drag de România mea!

​Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

(Reluare)
 
Festivalul „Teatru sub lună” debutează cu... lună plină, în 20 iulie, în București

La acest sfârşit de săptămână, festivalul de artă „Teatru sub lună” îi aşteaptă cu surprize plăcute pe cei dornici să aleagă alternativa ...

De la Paris, cu dragoste... de sport

De la Paris, cu dragoste... de sport

publicat: vineri, 19 iulie 2024

De vineri, 19 iulie, o echipă de profesionişti ai Televiziunii Române se află la Paris, pentru a relata de la Jocurile Olimpice. În această vară, ...

Altina Voinea și obiceiul de a face bine

Altina Voinea și obiceiul de a face bine

publicat: luni, 15 iulie 2024

Marți, 16 iulie, ora 20.00, vă invităm să revedeți ediția emisiunii "Destine ca-n filme" dedicată unui om iubitor de bine, Altina Voinea, cea ...

 

#tvr2