loader
Foto

E vremea ta!: Instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate | VIDEO

Cum este vremea în săptămâna 20 - 26 iulie, aflăm din edițiile online ale emisiunii "E vremea ta”, pe Facebook, YouTube și în articolul de mai jos.

 

Andrei Bărbulescu
E vremea ta!

DUMINICĂ, 26 iulie

Fenomene meteo de instabilitate atmosferică accentuată.

SÂMBĂTĂ, 25 iulie

Fenomene meteo de instabilitate atmosferică accentuată sunt anunțate până duminică dimineaţa în 16 județe. Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat avertizările anterioare și a emis două Coduri galbene și unul portocaliu. În sud va fi cald, cu disconfort termic ridicat.

 

VINERI, 24 iulie

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ: COD GALBEN - 25 iulie, ora 04:00 - 26 iulie, ora 23:00

În Banat, Oltenia, Crișana, Maramureș, Transilvania, nord-vestul Munteniei și al Moldovei, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restranse 40...60 l/mp.

Vineri, sâmbătă și duminică (24, 25 și 26 iulie), în sud-est, vremea este călduroasă în orele amiezilor, iar disconfortul termic va fi accentuat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități. Manifestări de instabiltate atmosferică se vor semnala trecător și în restul teritoriului, dar pe suprafețe mai mici.

JOI, 23 iulie

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ: COD GALBEN - 23 iulie, ora 10:30 - 23 iulie, ora 23:00

În intervalul menționat, în vestul, nordul și centrul țării și local în sud și est, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Îndeosebi în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 30...50 l/mp.

(w882) harta 23 i

O sută de mii de nurci au fost sacrificate în Spania după ce au fost depistate pozitiv la testul pentru COVID-19. Mai multe detalii, aflați din emisiunea E vremea ta!

MIERCURI, 22 iulie

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ: COD GALBEN - 22 iulie, ora 10:00 - 22 iulie, ora 23:00

În intervalul menționat, la munte, în Maramureș, Transilvania, Crișana, Banat și local în Moldova vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Îndeosebi în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 30...50 l/mp.

(w882) cod galben

În India și Nepal sunt inundații provocate de ploile musonice. În Alaska este alertă de tsunami, în urma unui cutremur de 7, 4 grade. China a raportat peste 140 de morți, din luna iunie până acum, în urma inundațiilor, ca efect al schimbărilor climatice.

MARȚI, 21 iulie

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ - COD GALBEN -  21 iulie, ora 12:00 - 22 iulie, ora 10:00

(w882) e vremea t

În intervalul menționat, în Maramureș, Munții Apuseni, Carpații Orientali și local în Transilvania și Moldova vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină. Se vor înregistra cantități de apă de peste 20...25 l/mp și izolat 30...50 l/mp.

Pentru mai multe detalii, urmăriți chiar aici emisiunea E vremea ta! din 21 iulie.

LUNI, 20 iulie

Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru ziua de 20 iulie următoarele avertizări:

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 20 iulie, ora 12:00 – 20 iulie, ora 21:00

În vestul și sudul Moldovei, nordul Dobrogei, nordul și nord-estul Munteniei, precum și în estul și sud-estul Transilvaniei instabilitatea atmosferică este accentuată și se manifestă prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Aversele au caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 30...40 l/mp și pe arii restrânse 50...60 l/mp.

(w882) harta e vr

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 20 iulie, ora 10:00 – 20 iulie, ora 21:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în Maramureș și local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și, izolat, grindină.

Aici aveți mai multe informații despre cum a fost vremea atât în țară cât și în alte state.

***

Echipa emisiunii: Camelia Boștină și Raluca Brumariu (producători), realizatori: Laurențiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănuță, Mirela Goldic, Andrei Bărbulescu, Cătălin Heson; prezentatori: Cristina Soare și Andrei Bărbulescu.

Detalii despre evoluția vremii, aflați în emisiunea online "E vremea ta!", pe care o puteți urmări pe YouTube și pe pagina Facebook a emisiunii.

0:30 Iubiri din trecut (R)

Film de artă * Iubiri din trecut (CES AMOURS-LA-Franţa, 2010)

Regia: Claude Lelouch

Cu: Audrey Dana, Samuel Labarthe, Anouk Aimee, Raphael Haroche

* Dramă -film inspirat de cartea lui Claude Lelouch, "Ces années-la". Călătoria Ilvei (Audrey Dana) începând din copilărie şi până la maturitate: o femeie a cărei viaţă amoroasă e la fel de întortocheată precum un labirint. Ea cunoaşte pe rând iubirea unui francez, a unui ofiţer german, apoi se îndrăgosteşte de doi soldaţi americani. Deşi fiecare dintre relaţiile sale este reală şi sinceră, în final aceşti bărbaţi nu reprezintă decât episoade din viaţa Ilvei, destinul purtând-o în cu totul altă direcţie.

Redactor: Laura Bălan

(Reluare)

2:40 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)
 
Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

Dive ale Televiziunii Române, legende și artiști iubiți la ”Drag de România mea!”

Cel de-al 12-lea sezon din... ”Drag de România mea!” a continuat duminică, 14 aprilie, la TVR2, de la ora 15:00.  

 

#tvr2