E vremea ta! Buletinul meteo este acum online | VIDEO
luni, 20 aprilie 2020
În săptămâna 20-26 aprilie, echipa emisiunii “E vremea ta!” continuă să aducă zilnic, pe YouTube și tvr.ro, informații proaspete despre starea vremii.
E vremea ta
Alte legături
E vremea ta!

Sâmbătă, 25 aprilie

Până în această seară, la ora 23, rămâne în vigoare codul galben de vânt puternic, emis de ANM. Vremea se răcește, de mâine, în jumătatea de nord a țării. În jumătatea de sud, temperaturile se mențin plăcute. Apar unele înnorări pe timpul zilei, în nord-est și la munte, unde va ploua și, spre seară, și în regiunile sud-estice sunt anunțate ploi slabe, cu totul izolat. Vântul va prezenta ușoare intensificări în zonele estice și la munte. Temperaturile maxime vor tinde mâine spre 24 de grade celsius. În București, urmează o noapte liniștită, cu cer variabil. Spre dimineață vor fi spre 8 -10 grade. Ziua de mâine anunță vreme bună, soare, nori strict decorativi. Către seară, norii se înmulțesc, însă nu va ploua. În aer vor fi 23 de grade.

 

Vineri, 24 aprilie, ANM a emis o atenționare de cod galben valabilă de sâmbătă, 25 aprilie, ora 10:00 până seara, la orele 23:00. În acest interval vântul va bate cu viteze de 55-65 km/h și temporar 70-85 km/h, trecător cu aspect de vijelie, în Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în zona costieră a Dobrogei, iar spre seară și la începutul nopții de sâmbătă spre duminică, și în jumătatea nordică a Moldovei. În zona montană înaltă, vântul va sufla tare, cu rafale ce vor depăși 80- 100 km/h. În restul teritoriului, vremea va fi caldă.

În următoarele zile, temperaturile vor crește, putând atinge chiar 27 - 28 de grade în sudul țării. Date complete despre evoluția vremii în săptămâna următoare găsiți în interviul realizat de Andrei Bărbulescu cu meteorologul Mihai Huștiu, pentru emisiunea online "E vremea ta!"

Pe plan internațional, pe 23 aprilie este celebrată Ziua Limbii Engleze. La noi în țară, însă, îi sărbătorim pe toți cei ce au fost botezați cu numele Purtătorului de Biruință, Sf. Gheorghe. Peste 900 de mii de români își sărbătoresc astăzi onomastica, așa că le spunem și noi ,,La mulți ani!”

V-am invitat să aflați cât de gravă este seceta din România în acest moment, apoi am văzut cum tinerii găsesc soluții pentru susținerea producătorilor români și, bineînțeles, nu au lipsit nici informațiile importante despre vreme.

În fiecare an, pe 23 aprilie, UNESCO organizează Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor. Prima manifestare de acest fel a avut loc în anul 1995.

Această zi marchează și trecerea în neființă a doi giganți ai literaturii universale: William Shakespeare și Miguel de Cervantes. Cel mai mare scriitor al literaturii engleze, Shakespeare este cunoscut mai ales pentru dramaturgia stralucită și pentru cele 154 de sonete ale sale. Însă acesta a scris și poezii atât de apreciate, încât au fost traduse în aproape toate limbile vorbite pe pământ. La rândul sau, romancierul, poetul si dramaturgul Miguel de Cervantes este considerat simbolul literaturii spaniole. Creatorul celebrului Don Quijote de la Mancha a fost supranumit ,,Principele ingeniozității”. De asemenea, începand din anul 2005, în ziua de 23 aprilie se sărbătorește și Ziua Bibliotecarului, celebrată și în Republica Moldova din anul 2010.

Exact acum 58 de ani se încheia abuzivul proces de colectivizare a agriculturii în România. Din anumite puncte de vedere, nici astăzi agricultura românească nu trece prin cele mai prielnice momente: pe de o parte se luptă cu seceta, pe de alta, cu pandemia. Colega mea, Mirela Goldic, a stat de vorbă cu academicianul Valeriu Tabără despre aceste probleme și puteți să îl urmăriți în emisiunea noastră online de pe youtube.

În această ediție ați aflat și despre inițiativa a doi studenți de la Universitatea Politehnică din București. Andrei Ilie si Mihail Feraru au subscris îndemnului care circulă în social media: acela de a susține economia românească prin achiziționarea de diverse produse de la producătorii români.

Vremea se încălzește în următoarele zile, iar de sâmbătă devine ușor instabilă. În București, maximele vor urca, în general până la 21- 23 de grade sâmbătă, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 7,8 grade.

Iată câteva dintre subiectele ediției de miercuri, 22 aprilie:

Astăzi este Ziua Pământului - care a fost celebrată în 1970 de aproximativ 20 de milioane de americani, iar după 2 decenii, de peste 200 milioane de oameni.

În contextul pandemiei de coronavirus, serviciul forestier din Islanda recomandă persoanelor care suferă din cauza izolării și a lipsei contactului cu alți oameni să îmbrățișeze un copac. Silvoterapia (tratamentul diferitelor boli cu ajutorul pădurii) este o practică terapeutică străveche. Medicii antici recomandau bolnavilor suferinzi de plămâni plimbările prin pădure sau chiar să locuiască  în interiorul acesteia.

Și dacă tot am vorbit de Ziua Pământului și de epidemie am văzut cum afectează izolarea viața de cuplu. Avem la dispoziție săptămânal 168 de ore în care mâncăm, dormim, muncim, ne ocupăm de gospodărie, citim….și lista poate continua… Experții au spus că alocam prea puțin timp reconectării noastre cu partenerul în toată agitația cotidiană. Dar de ceva timp viața noastră s-a schimbat radical. Cum ne afectează izolarea și ce efect are  asupra vieții de cuplu?, ne-a spus psihologul Monica Dinulescu.

Cât despre vreme, aceasta continuă să se încălzească în întreaga țară. De vineri chiar, temperaturile vor crește peste normalul perioadei, iar  sâmbătă va deveni instabilă.

Marți, 21 aprilie

Un val de căldură a lovit regiunile arctice unde temperatura a crescut cu 20 de grade peste normalul perioadei, Aerul rece a fost împins spre Canada, unde temperatura a fost cu 20 de grade mai scăzută decât normal. În unele regiuni a scăzut sub minus 33 de grade C!  Deși în diminuare, fenomenul va continua și mâine, când frontul de aer cald va ajunge în Alaska.

În aceste zile, telescopul spațial Hubble împlinește 30 de ani și pentru a sărbători această aniversare importantă, NASA oferă spectatorilor din întreaga lume posibilitatea de a afla ce a văzut telescopul de ziua lor.  De când a fost lansat în spațiu, pe 24 aprilie 1990, a făcut până acum peste 1,4 milioane de observații, fie că vorbim despre stele, planete sau galaxiile din Univers. Hubble este considerat cel mai semnificativ progres în astronomie de la Galilei până astăzi.

Anul 2020 a început cu cel mai cald ianuarie din istoria înregistrărilor meteo, al doilea cel mai cald februarie, iar luna martie a fost a doua cea mai caldă lună martie. Ce spun specialiștii despre evoluția climei în acest an, aflăm de la Roxana Bojariu, climatolog ANM.

Mâine, 22 aprilie, este Ziua Pământului, sărbătorită în acest an pentru a 50-a oară, dar pentru prima dată nu pe stradă, ci acasă, din cauza pandemiei de coronavirus. „Am ajuns până aici pentru a explora Luna, și cel mai important lucru pe care l-am descoperit este Pământul” spunea William Anders, astronaut în cadrul misiunii Apollo 8, cel care a surprins în 1968 o superbă imagine a Terrei.
Cât despre cum va fi vremea în țara noastră, vă putem spune ca de mâine începe să se încălzească ușor, dar rămâne în limitele valorilor normale ale acestei perioade, fără a le mai depăși.

Luni, 20 aprilie

Testele la noul Sistem informațional integrat de urmărire a maselor lemnoase, numit SUMAL, vor demara la sfârşitul lunii aprilie.

În acest moment, unele module ale sistemului au fost deja finalizate, a anunțat Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Lacul Sărat, îndulcit? Lacul Sărat din staţiunea cu acelaşi nume, cunoscută în întreaga lume, se confruntă iar cu fenomenul de secetă, având în vedere că în ultimele şase luni a plouat foarte puţin, motiv pentru care se ia în calcul alimentarea lui cu apă dulce din Dunăre.

Operaţiunile pentru stingerea incendiilor de pădure, care fac ravagii de două săptămâni în zona de excluziune contaminată radioactiv Cernobîl, s-au intensificat în weekend, în timp ce capitala ucraineană Kiev este acoperită de un smog dens. Deși autoritățile anunțaseră stingerea focului, cel puţin şase incendii mai fumegau încă în regiune, potrivit unor hărţi publicate de Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă al Ucrainei.

Vremea s-a răcit luni, temperaturile coborând până spre o valoare medie de 16 grade. Dar de miercuri, 22 aprilie, vremea se încălzește din nou, iar la sfârșitul săptămânii vom avea 23-24 de grade Celsius.

***

Echipa emisiunii: Camelia Boștină și Raluca Brumariu (producători), realizatori: Laurențiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Băniță, Mirela Goldic, Andrei Bărbulescu, Cătălin Heson; prezentatori: Cristina Soare și Andrei Bărbulescu.

 • 06:25
  Teleshopping
 • 06:55
  Imnul României
 • 07:00
  Teleshopping
 • 07:30
  România…în bucate
  TVR Timişoara * Sarea în bucate Emisiune realizată de TVR Timişoara Prezentator: Dan Liuț Realizator: Veronica Mihoc Producător: Florin Mihoc Jurnalist: Cătălin Blebea Producător: Cristina Murgu Producător delegat: Alexandra Tiniche
 • 08:00
  Repere sacre
  *Comentariu: P ărintele Tarciziu Şerban , preot colaborator Producător: Claudia Robu * Prima Duminică din Advent Transmisiune directă de la Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif din Bucureşti
 • 09:00
  Ferma
  *Anul 23 *Editia 1095 Nu mai aveţi loc la oraş? Încercaţi la ţară!... Emisiune pentru actuali şi viitori tineri fermieri * Iarba verde de acasă Din Africa...in sudul Olteniei Intr o zona cu pamant nisipos si fierbinte, cu culturi de cartofi si ceapa, unde mai nou cresc molizi sarbesti si paulownia intr-o pepiniera, s-a construit in ultimii ani o ferma de crestere a pestelui. Pe malul Jietului la 4 km de Bechet, un intreprinzator, reintors din Germania, dupa multi ani, a inceput de la zero o afacere in piscicultura-acvacultura in ape dulci. Dupa 2016, a construit bazine in hale, pe o suprafata de 4100 m.p. pentru cresterea si reproductia speciei „Clarias” (somn african). Este un peste cu cap turtit, nu are solzi, traieste pe fundul apei, este un rapitor vorace, mananca orice, poate respira deasupra apei, supravietuieste pe uscat mult timp daca este umezit. Este rezistent la conditiile de mediu, dar prefera apa mai calda. Consuma furaje granulate (la 1 kg de furaj-1 kg de crestere ) care sunt testate pentru siguranta alimentara, pestele fiind bio. In exterior, ferma a fost extinsa cu 9 bazine pe 45.000 m.p, iar alaturi s-a construit o unitate de procesare a pestelui pe o suprafata de 2000 m.p, cu o capacitate de productie de 4000 kg pe zi. Sunt folosite cele mai noi tehnologii cu echipamente adecvate pentru afumare la cald si rece, produsele obtinute sunt bio, tot felul de fileuri, chiftelute, carnaciori, creme tartinabile, conserve si produse marinate. In retete este folosita sarea de mare, condimente si ierburi aromatice (ardei iute, nucsoara, ghimbir, piper, maiaie, lamiie) Procedeele de ambalare, sunt de provenienta germana. Atat ferma piscicola cat si unitatea de procesare au beneficiet de fonduri europene. Si asa, somnul african, creste in bazine doljene unde altadata nu erau decat crapi, carasi, obleti, rosioara, platica si bibani. Participa: inginer George Kloos-intreprinzator in acvacultura, comuna Ostroveni, judetul Dolj Jurnalist tv Sergiu Marinescu Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu
 • 09:55
  Ora Unirii
  Producător: Diana Pascal Redactor: Nicolae Cozma
 • 10:00
  Pescar hoinar
  „De la crap şi şalău... la mreană şi morunaş ” O nouă expediţie marca „Pescar hoinar”... de data aceasta, Ştefan ne invită într-o călătorie, care ne poartă de pe malul lacului Piteasca 2 până în spaţiul mirific al deltei, în căutarea crapului, şi, în final, pe malul Dunării, unde personajele principale devin mreana şi morunaşul... La rândul ei, Iulia ne invită s-o cunoaştem pe Ioana, alături de care caută şalăul, pescuind la spinning, pe lacul Tâncăbeşti. Aventuri... aventuri... momente şi momente-pe scurt, încă o poveste cu şi despre pescuit şi amintiri de neuitat. Prezintă: Ştefan Stoica şi Iulia Popescu Producător şi realizator: Ligia Baboş
 • 10:30
  Natură şi aventură
  Pescuit la Izvoarele Nerei Prima parte Realizatori: Dan Păvăloiu, Dan Curean, Radu Puşcaş (TVR Cluj-Napoca)
 • 11:00
  Destine ca-n filme
  Prezintă: Iuliana Marciuc Producător: Iuliana Marciuc Realizator: Nicolae Cozma Redactor: Dana Ilie
 • 12:00
  Să fim sănătoşi!
  Premieră * Producător: Aimee D'Albon
 • 12:30
  Levintza prezintă
  Producător: Claudia Nicolau Coproducție TVR-SC Levintza costume designer SRL
 • 13:00
  Duminica filmului românesc
  * Drumul oaselor-România, 1980 Regia: Doru Năstase Cu: Florin Piersic, Marga Barbu, Iurie Darie, Ernest Maftei Film de aventuri . În preajma anului 1848, un grup de boieri din organizaţia Frăţia intră în posesia unei comori rămase de la Tudor Vladimirescu şi ascunse de un bătrân boier patriot sub albia unui râu. Ei străbat un teren secetos din Ţara Loviştei, denumit "Drumul oaselor", ca să scoată comoara din ţară şi s-o vândă, iar cu banii obţinuţi să cumpere arme pentru înfăptuirea unei revoluţii. Pe urmele conspiratorilor se află armata numeroasă trimisă de domnitorul Ţării Româneşti, care vrea să-i omoare; în mijlocul primejdiei, boierii au un salvator neaşteptat, în persoana misteriosului aventurier Mărgelatu, care întoarce situaţia în favoarea lor. Redactor: Gabriela Onea
 • 15:00
  Drag de România mea!
  SCLIPIRE DE GENIU, TINEREȚE, REMEMORĂRI ȘI DIVERSITATE LA ”DRAG DE ROMÂNIA MEA!” Duminică, 27 noiembrie, de la ora 15.00, la TVR 2 vă oferim o pagină de cultură românească într-un show de divertisment în care ne întâlnim cu tineri talentați şi cu legende, deopotrivă. Are doar șapte ani si este elev al Şcolii Populare de Arte "George Enescu" din Botoşani, secţia Actorie şi face parte din Trupa Mică de teatru. Considerat un copil fenomen, Rareș Prisăcariu ne oferă tuturor o lecție despre talent, simțire si despre dragostea de țară. Plini de energie şi de voie bună, copiii de la Corul Sunetul Muzicii vin cu multe surprize şi cu cele mai frumoase cântece. Ei sunt însoțiți de profesoara lor, Cristina Manoliu Săvulescu și de compozitorul și regizorul muzical, Dani Constantin. Tot duminică avem parte și de o revenire spectaculoasă. După 30 de ani în care nu a mai apărut în lumina reflectoarelor, Denis Ștefănescu se întoarce la Televiziunea Română, locul în care a devenit celebră, graţie concursului ”Steaua fără nume”. Reprezentantă de seamă a Bihorului și a Crișanei, Florica Bradu ne încântă cu folclor autentic. Direct de la Arad vin cele mai spectaculoase rochii de mireasă create de Florin Mariș, coregraful emisiunii "Drag de România mea". ​ Pe 1 decembrie, de la ora 13.30, la TVR 2 puteți urmări, în exclusivitate, Concertul Extraordinar Pop-Simfonic Paul Surugiu-Fuego, un spectacol cu invitați de marcă precum Eugen Doga, Elena Moșuc, Jolt Kerestely și Gheorghe Turda. Prezintă: Paul Surugiu-Fuego Producător Codruţa Prunariu Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu
 • 16:55
  Ora Unirii
  Producător: Diana Pascal Redactor: Nicolae Cozma
 • 17:00
  D’ale lu’ Mitică
  * Prezintă: Mitică Popescu S cenariu: Cristian vlad Reporter: Marian Marin Producător: Liliana Vlad
 • 18:00
  Ora de Stiri
  (+ Sport ) Transmisiune directă
 • 18:55
  E vremea ta!
  Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii. Redactori:Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache Producători: Raluca Brumariu
 • 19:05
  Doctor Quinn
  Serial *(DR. QUINN, MEDICINE WOMAN-SUA, 1993-1998) Cu: Jane Seymour, Joe Lando, Chad Allen, Erika Flores, Shawn Toovey *Episodul 41 Dramă. În 1867, Michaela Quinn, tânără doctoriţă şi moştenitoarea unei familii bogate din Boston, lasă în urmă confortul în care a trăit până atunci şi se mută într-un orăşel din Vestul American încă sălbatic: Colorado Springs. Entuziastă, plină de bune intenţii şi dornică să se afirme într-o meserie dominată de bărbaţi, Michaela-poreclită "Dr. Mike"-e primită cu suspiciune de localnici, dar reuşeşte să-şi facă doi prieteni buni: Byron Sully, susţinătorul cauzei indienilor cheyenne, şi Charlotte Cooper, moaşa satului. Şi, de parcă adaptarea nu i-ar fi fost suficient de dificilă, un incident tragic schimbă şi mai mult viaţa Michaelei: muşcată de o viperă, Charlotte i-i încredinţează pe patul de moarte pe cei trei copii ai ei, Matthew, Colleen şi Brian. Devenită brusc şi mamă, şi medicul unei comunităţi care nu prea are încredere în capacităţile ei, Dr. Mike se înarmează cu curaj şi optimism pentru a schimba în bine vieţile celor din jur. Redactori: Laura Bălan, Bogdan Stănescu, Vlad Ţurcan
 • 20:00
  Duminica filmului românesc
  *Trandafirul galben-România, 1982 Regia: Doru Năstase Cu: Florin Piersic, Marga Barbu, Ion Besoiu, Szabolcs Cseh Film de aventuri . Continuând acţiunea din "Drumul oaselor", după o serie de întâmplări şi obstacole depăşite, ceata lui Mărgelatu aduce în ţară armele cumpărate de la Viena, cu banii obţinuţi din vânzarea comorii lăsate moştenire de Tudor Vladimirescu. Cu ajutorul acelor arme, organizaţia clandestină Frăţia vrea să declanşeze o revoluţie. Redactor: Gabriela Onea
 • 22:00
  Trădătorul
  Film de artă * Trădătorul (IL TRADITTORE-Italia, 2019) Premieră Regia: Marco Bellocchio Cu: Pierfrancesco Favino, Maria Fernanda Candido, Fabrizio Ferracane *Şase premii David di Donatello 2020 (inclusiv pentru cel mai bun film italian al anului şi cel mai bun regizor) *Nominalizare la premiul Cesar pentru cel mai bun film străin *Nominalizat la premiul Palme d'Or-Festivalul de Film de la Cannes 2020 *Thriller -povestea adevărată a lui Tommaso Buscetta, supranumit "capul celor două lumi", primul informator din interiorul mafiei siciliene. La începutul anilor 80, războiul dintre şefii mafiilor siciliene e în toi. Tommaso Buscetta, membru al clanului Cosa Nostra, fuge din ţară şi se ascunde în Brazilia. Între timp, în Italia, reglările de conturi se ţin lanț, iar apropiaţii lui Buscetta sunt asasinaţi unul câte unul. Arestat de poliţia braziliană, apoi extrădat, Buscetta ia o decizie care va schimba istoria mafiei: aceea de a colabora cu judecătorul Giovanni Falcone şi de a trăda jurământul de credinţă făcut clanului Cosa Nostra. Redactor: Adriana Vulpe
 • 01:00
  Cum vă merge ?
  Producător: Catalin Heson
 • 01:30
  Duminica filmului românesc
  * Drumul oaselor-România, 1980 Regia: Doru Năstase Cu: Florin Piersic, Marga Barbu, Iurie Darie, Ernest Maftei Film de aventuri . Redactor: Gabriela Onea
 • 03:30
  Ora de Stiri
  (+ Sport )
 • 04:15
  Natură şi aventură
  Realizatori: Dan Păvăloiu, Dan Curean, Radu Puşcaş (TVR Cluj-Napoca)
 • 04:40
  Cap compas
  Producator: Elena Dinu
 • 05:05
  Generaţia Fit
  Producător: Iulia Popescu Coproducție TVR-FRCF