loader
Foto

E Vremea Ta. Anul 2023, cel mai călduros din istorie | VIDEO

Concentraţiile actuale de dioxid de carbon din atmosferă sunt fără precedent, iar 2023 va fi în mod sigur cel mai cald an din istoria înregistrată. Serviciul european Copernicus a publicat buletinul lunar, în plină desfăşurare a negocierilor de la Conferinţa pentru climă din acest an, COP28. Mai multe, în emisiunea "E Vremea Ta", de luni până duminică, la TVR 2.

 

Andrei Bărbulescu
E vremea ta!

Noiembrie a continuat şirul lunilor record din acest an - atât referitor la temperatura la nivelul suprafeţei terestre, cât şi la cea la suprafaţa oceanului.

Astfel, 2023 va fi cel mai călduros an înregistrat vreodată, potrivit serviciului european pentru schimbările climatice Copernicus. Iar oamenii de știință avertizează că planeta va continua să se încălzească atâta timp cât și emisiile de gaze cu efect de seră sunt în creștere. 2023 a fost un an al recordurilor din punct de vedere al climei, lună de lună fiind înregistrate temperaturi mai mari. Climatologii au avertizat cu această ocazie că perioadele de secetă severă, vor continua în condițiile în care emisiile de gaze cu efect de seră sunt în creștere.

Detalii şi explicaţii, în interviuri în exclusivitate, vom afla în emisiunea "E Vremea Ta", de la Samantha Burgess - director adjunct al Serviciului Copernicus pentru Schimbări climatice şi Vincent-Henri Peuch - director al Serviciului Copernicus de Monitorizare a Atmosferei. Realizator Cristina Dănilă.

Negocierile au fost intense la conferinţa pentru climă din acest an, în contextul crizei climatice globale. COP 28 este programată să se încheie pe 12 decembrie. În ediţia din această seară "E Vremea Ta" aflăm şi ultimele noutăţi din Dubai, de la climatologul Roxana Bojariu, prezentă la COP28.

​Schimbările climatice şi problemele de mediu sunt în atenţie în ediţiile emisiunii „E Vremea Ta", 7 zile din 7, la TVR 2. Ediţiile de luni sunt dedicate, încă de la debutul emisiunii, în 2016, problemei schimbărilor climatice şi sunt realizate de Cristina Dănilă. În 2022 a fost primul jurnalist român care a participat la o Conferinţă ONU privind schimbările climatice, COP27.

În fiecare luni aflăm ce arată studiile experţilor despre clima globală în rubrica "dicţionarul schimbărilor climatice", iar lunar, concluziile rapoartelor Serviciului Copernicus în rubrica "starea planetei".

În fiecare zi, echipa de jurnalişti caută cele mai noi informaţii despre climă, mediu și alte domenii conexe, tot ceea ce influenţează sănătatea planetei noastre. De luni până vineri la ora 18:50, sâmbătă şi duminică la 18:55.

Realizatorii ediţiilor zilnice sunt: Cristina Dănilă (luni), Laurenţiu Mandu (marţi şi miercuri), Adrian Bănuţă (joi), Raluca Arvat (sâmbătă), Roxana Iordache (vineri şi duminică). Producător: Raluca Stroe Brumariu

Prezentatorii emisiunii:  Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

10:30 Magazin Deutsche Welle

Globalizarea: riscuri şi beneficii (GLOBAL US Magazin despre globalizare, Germania, 2024) PREMIERĂ

Programul-magazin tratează problemele lumii contemporane inter-conectate, cu focus pe sintagma „local este global” şi vice-versa, şi arată cum se adaptează oamenii la oportunităţile şi la riscurile globalizării.

Episodul 99

Redactor: Corina Feleagă

11:00 Comisarul Rex (R)

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 80

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

(Reluare)
 
Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 veți putea urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

Programe speciale de Paşte, la TVR

Programe speciale de Paşte, la TVR

publicat: joi, 02 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

 

#tvr2