loader

Duminică, prindem ştiuci la cea mai importantă competiţie de pescuit

Pescarii hoinari ajung în Complexul Cormoran, de unde ne prezintă cei 56 de pretendenţi la Cupa Uzlina. Cine a prins cele mai frumoase, spectaculoase, dar şi multe ştiuci, aflaţi de la ora 12:00, la TVR 2 şi online, pe TVR+.

 

EUGEN ROIBU
VICTOR ŢĂRUŞ
Pescar hoinar

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Înscriindu-se în lungul raid de toamnă-iarnă al echipei „Pescar hoinar” în Delta Dunării, cel de-al patrulea episod ne aduce în postura de spectatori în cea mai importantă competiţie a pescarilor sportivi de răpitori – Cupa UZLINA. Aflată la cea de-a zecea ediţie, întrecerea ne-a prilejuit reîntâlnirea cu cei mai experimentaţi pescari de spining, dar şi cu frumoasele capturi ale răpitorului–vedetă şi ne referim, bineînţeles, la ştiucă.

Pentru pescarii începători, cele 24 de minute ale emisiunii reprezintă încă o ocazie de a afla de la pescarii cu experienţă şi multe competiţii la activ, cele mai noi tehnici de pescuit, precum şi care sunt nălucile cele mai „prinzătoare”, de la linguriţele oscilante sau rotative, twistere, voblere până la ultimele modele de „minciunele” scornite de pescari pentru a păcăli ştiucile cele mari.

Duminică, 14 decembrie, ca de obicei, la ora 12.00, emisiunea „Pescar hoinar” vi-i prezintă pe cei 56 de pescari sportivi care şi-au disputat trofeul CUPA UZLINA–2014, reuşind capturi frumoase în amenajarea piscicolă Cormoran-Uzlina, pe braţul Sfântu Gheorghe.

Despre „Pescar hoinar”

Noul sezon din toamna lui 2014 îi prinde pe cei doi pescari hoinari în Delta Dunării, unde vor participa, filma, dar mai ales pescui la competiţii precum cele de pe braţul Sfântul Gheorghe (Cupa Uzlina şi Cupa Egreta) şi din Sulina (Cupa Deltei Dunării la ştiucă). „Calendarul competiţional al pescarilor sportivi de răpitori include în această perioadă cele mai interesante întreceri, atât în incinte particulare, cât şi în ape naturale”, spune Eugen Roibu.
Şi asta pentru că vremea, care este mai blândă în Deltă decât în restul ţării, permite raiduri mai lungi pe cele mai variate trasee. „Pe de altă parte, odată cu răcirea apei şi oxigenarea ei mult mai bună, peştii răpitori devin mai activi, îşi caută hrana cu febrilitate şi se lasă atraşi mai uşor de nălucile pescarului”, adaugă realizatorul.

***

Emisiunea „Pescar hoinar poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

17:00 Grădini de vis: geometrie, artă, viaţă

(Jardins d'ici et d'ailleurs, Franţa, 2016), sezon 2, 20 eps)

Regia: Emmanuel Descombes, Aurélia Michon, Jean-Michel Vennemani

*Arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ne prezintă cele mai frumoase grădini din Franţa şi din întreaga lume. Datorită întâlnirilor lui cu grădinari, peisagişti, horticultori, arhitecţi, istorici sau administratori de domenii, arta acestor spaţii naturale se dezvăluie ochilor noştri.

Realizatorii au vorbit cu artiştii peisagişti care găsesc soluţii inovatoare pentru a oferi spaţii pentru respiraţie şi poezie într-o lume tot mai urbanizată.

*Ep. 15: Dumbarton Oaks-SUA

Proiectată în anii 1920 de Beatrix Farrand, pionieră a arhitecturii peisagistice din SUA, grădinile Dumbarton Oaks se întind pe o suprafaţă de 4 hectare, cărora li se adaugă 11 hectare de parc şi de pădure şi se află într-un cartier exclusivist de pe dealurile capitalei Washington DC.

Proprietatea fusese cumpărată de un cuplu de diplomaţi, Robert şi Mildred Bliss, care au dorit să creeze un paradis de verdeaţă în inima oraşului. Grădinile sunt organizate în terase, adaptându-se topografiei locului. Acum grădinile aparţin universităţii Harvard şi sunt deschise pentru vizitatori.

17:30 România... în bucate

Sezon Nou

TVR Timişoara

* Sarea în bucate

* PAPRICAȘ DE RĂTOI CU VINARS LA CAZANUL LUI ZORAN ! În căzănărie la Zoran Cnejevici de la Bocsa s-a dat drumul la foc. N-au fost prune anul ăsta, dar căzănarul a făcut comina din struguri. Asta înseamnă că scoatem la teavă, vinars.

La 42 de grade, pusă în butoi de stejar si țtinută 2-3 ani, tăria se transformă într-un coniac fin, deosebit. Dar pentru asta, trebuie să ai căzănarul priceput, care șstie reteta ca la farmacie, asa cum îi Zoran al nostru căruia i s-a dus faima în toată Bocsa.

Si ca nu cumva să scoatem vinarsul rosu, adică prins de fundul cazanului pentru că “prins” a fost șsi căzănarul de la tărie, facem cu Iasmina Drăgăneanu, un ceaun de papricaș cu carne de rătoi, gras si unsuros, să nu ni se urce răchia la cap. Poftiti de vizionati!

Emisiune realizată de TVR Timişoara

Prezentator: Dan Liuţ

Producător: Florin Mihoc

Producator: Alice Saceanu

 
„Tu votezi România!”: Programe speciale la Televiziunea Română în ziua alegerilor parțiale

Telespectatorii TVR vor afla rezultatul exit poll-ului realizat de CURS-Avangarde, prezentat la ora 21:00, pe TVR 1 și TVR INFO, imediat după ...

Mihăiţă poate umbla. Să-i oferim fiecare câte un pas! Povestea lui, la „Simplu şi rural”, pe TVR 2

De Moş Nicolae, Ana Maria Andrei şi Gabriela Voinea ne propun să fim parte din visul unui copil aflat la mâna destinului. Îl cunoaştem vineri, pe ...

„Forța ideilor” la TVR2 – O ediție dedicată poeziei

„Forța ideilor” la TVR2 – O ediție dedicată poeziei

publicat: miercuri, 03 decembrie 2025

Joi, de la ora 21:00, TVR2 difuzează o nouă ediție "Forța ideilor", un episod care readuce în prim-plan poezia – nu ca materie școlară, ci ca ...

 

#tvr2