loader
Foto

Duminică, mergem la pescuit de ştiuci în Delta Dunării

Pe 23 noiembrie, Victor Ţăruş şi Eugen Roibu vă invită la Cupa Egreta la pescuit de ştiucă, una dintre cele mai frumoase competiţii din ţară pentru pescarii de spinning.  „Pescar hoinar” s-a difuzat duminică, de la 12:00, la TVR 2 şi TVR+.

 

VICTOR ŢĂRUŞ
EUGEN ROIBU
Pescar hoinar

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

La sfârşit de octombrie, început de noiembrie, pescarii hoinari au planificat cea mai lungă expediţie a acestui an, un raid de trei săptămâni în Delta Dunării. Pe durata acestei aventuri, jalonată de trei evenimente pescăreşti remarcabile, Cupa Egreta, Cupa Uzlina şi Cupa Deltei Dunării la ştiucă, au acoperit braţele Sfântu Gheorghe şi Sulina, bucurându-se  de varietatea şi bogăţia luciilor de apă adiacente.

În prima ediţie a acestui serial, ce va fi difuzată duminică, 23 noiembrie la ora 12.00, programul „Pescar hoinar” vă propune spectacolul întrecerii celor mai pasionaţi pescari de spining, care şi-au disputat Cupa Egreta la pescuit de ştiucă, ajunsă la cea de-a treia ediţie.

Despre „Pescar hoinar”

Noul sezon din toamna lui 2014 îi prinde pe cei doi pescari hoinari în Delta Dunării, unde vor participa, filma, dar mai ales pescui la competiţii precum cele de pe braţul Sfântul Gheorghe (Cupa Uzlina şi Cupa Egreta) şi din Sulina (Cupa Deltei Dunării la ştiucă). „Calendarul competiţional al pescarilor sportivi de răpitori include în această perioadă cele mai interesante întreceri, atât în incinte particulare, cât şi în ape naturale”, spune Eugen Roibu.
Şi asta pentru că vremea, care este mai blândă în Deltă decât în restul ţării, permite raiduri mai lungi pe cele mai variate trasee. „Pe de altă parte, odată cu răcirea apei şi oxigenarea ei mult mai bună, peştii răpitori devin mai activi, îşi caută hrana cu febrilitate şi se lasă atraşi mai uşor de nălucile pescarului”, adaugă realizatorul.

***

Emisiunea „Pescar hoinar poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

* Emisiunea „Educatia la putere” revine în cel de-al doilea sezon cu editii în premieră, de luni până joi, la TVR 2 șsi online pe TVR+. De la ora 22.00 (fiecare editie putând fi urmărită în reluare a doua zi, cu începere de la ora 16:00), realizatoarea Monica Ghiurco șsi echipa ei vă invită să urmăriti analize șsi dezbateri având ca subiect educatia, în multiplele ei forme. Vor fi abordate cele mai importante probleme ale sistemului românesc de învătământ șsi, implicit, ale societătii, cu oameni dedicati scolii si educatiei, profesori, părinti si elevi. Din noul sezon, dezbaterile șsi interviurile din cadrul emisiunii „Educatia la putere” vor alcătui o platformă interactivă pentru toti cei implicati, direct sau indirect, în procesul de educatie: profesori, elevi, familie, societate civilă șsi autorităti.

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

23:30 Familia Borgia

Serial* Familia Borgia (The Borgias-SUA, Ungaria, Canada-2011-2013)

*ep.16

Cu: Jeremy Irons, Holliday Grainger, Francois Arnaud, Joanne Whalley

*Nominalizare la premiul Globul de Aur 2012 pentru cel mai bun actor (Jeremy Irons)

*Două premii Emmy 2011-pentru costume şi muzică originală

*Dramă istorică. La sfârşitul secolului XV, în Italia Renascentistă, familia Borgia ajunge în cele mai înalte cercuri ale puterii. Folosindu-se de averea şi de influenţa sa, temutul cap al familiei, Rodrigo Borgia (Jeremy Irons), se instalează pe scaunul papal, devenind Papa Alexandru al VI-lea. Pentru a-şi consolida puterea, acesta îşi mobilizează apropiaţii să depună un jurământ de răzbunare contra celorlalte familii nobile care s-au opus ambiţiilor sale. Pontificatul lui Alexandru va fi dominat de corupţie fără limite şi de crunte lupte politice, în interiorul Italiei, dar şi contra capetelor încoronate ale Europei. Şi relaţiile complicate nu se opresc aici, căci patriarhul Borgia are trei copii-Cesare, Juan şi Lucrezia-care, după chipul şi asemănarea tatălui lor, sunt la fel de lacomi de putere şi de averi.

*

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan

 
Lucian Maxim:

Lucian Maxim, muzician, compozitor şi percuţionist în Orchestra Naţională Radio este invitatul Danielei Zeca Buzura într-o nouă ediţie "Mic Dejun ...

Interviuri şi informaţii despre Congresul European de Horticultură, în emisiunea

Interviul oferit de prof. Adrian Asănică, decanul Facultății de Horticultură, a fost difuzat la TVR 2, duminică, 5 mai și poate fi urmărit și ...

„Minunea de zece zile”, un thriller regizat de Claude Chabrol, la Filmul de Artă

Filmul de Artă de duminică, 19 mai, de la ora 23.00 de pe TVR2, este un thriller regizat de Claude Chabrol și care a avut premiera în anul 1971.

 

#tvr2