loader
Foto

Folclor autentic la „Drag de România mea!"

Echipa emisiunii „Drag de România mea!" v-a invitat pe 5 martie, de la ora 15.00, să revedeți la TVR2 și pe TVR+ o ediție în care v-a propus o călătorie muzicală prin mai multe zone istorice ale țării, alături de Paul Surugiu-Fuego și invitații săi.

 

Paul Surugiu - Fuego
Drag de România mea!

Fiecare gală a emisiunii „Drag de România mea!” este o invitație într-o nouă poveste, cu multe capitole captivante, cu stări diverse și multe surprize.

(w882) Mures Sorl

În 2003 a obţinut premiul 1 la concursul "Moştenitorii", un concurs realizat de Mărioara Murărescu şi organizat de Televiziunea Română la Târgu Mureş. Livia Sorlea​ ne-a  adus, din Ardeal, melodii de suflet, de joc şi de voie bună.

(w882) Gorj

Din zona Gorjului, a venit la noi Victorița Lăcătușu pentru a ne povesti despre o carieră construită într-un ansamblu popular şi pentru a ne cânta cu foc din repertoriul propriu şi din cel al celebrei Maria Tănase.

(w882) Calota

Considerată „regina" muzicii populare din Teleorman, Floarea Calotă şi-a făcut debutul la Concursul "Floarea din Grădină", unde a obţinut trofeul în anul 1977. Floarea Calotă a revenit în studiuoul 3 pentru a ne recita un poem scris de ea şi pentru a ne doini.

(w882) Hutu Dobos

Moldova a fost reprezentată de doi artiști de seamă, Dan Doboș si Alina Huțu. Ambii sunt parte a ansamblului ”Rapsozii Botoșanilor”.​

(w882) Enceanu

Constantin Enceanu a răspuns provocării Testului Sincerității şi i-a adus un omagiu celui care i-a fost prieten de suflet, Petrică Mâțu Stoian.

Paul Surugiu-Fuego a avut și el daruri muzicale populare, alături de trupa Supermarket si de Ansamblul „Doinița” al Casei Studenților din București.

(w882) Surugiu Fu

***

Ne găsiți și pe Facebook și Instagram!

Foto: Ana Maria Halalai

Producătorul emisiunii: Codruța Prunariu

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

***

Program de difuzare:

TVR2: duminică, ora 15:00; sâmbătă, ora 00:00

TVR Internațional: sâmbătă, ora 21:00 (ora României)

TVR MOLDOVA: sâmbătă, ora 21:00

14:00 Istorii de bun gust (R)

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

(Reluare)

15:00 Teleşcoala

*Clasa a VIII-a Sezon Nou

* Limba semnelor romane

Producator: Sinziana Milosoiu

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2