loader
Foto

Galerie foto

Dr. Mihaela Bilic: „Niciodată nu am putut să mănânc după pofta inimii”

Dincolo de cabinet şi consultaţii, Mihaela Bilic filmează, scrie, călătoreşte prin lume - reţeta perfectă pentru „Mic dejun cu un campion”, sâmbăta, 5 mai, de la ora 10.00, la TVR 2.

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

Şi, cu toate astea spune: Încetaţi să vă abţineţi, doriţi-vă!”. Însă, abia de la acest îndemn începe aventura siluetei râvnite şi a sănătăţii, spune Daniela Zeca Buzura în preambulul acestei noi ediţii de colecţie.

Dr. Mihaela Bilic este psihonutriţionist, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice. Are o experienţă de peste 15 ani în alimentaţia sănătoasă a copilului, a femeii însărcinate, a adultului sănătos şi activ şi a pacienţilor supraponderali şi obezi. Este unul dintre cei şapte medici din România certificaţi de Federaţia Mondială a Obezităţii. A urmat numeroase cursuri şi stagii de pregătire în centre de nutriţie, wellness şi anti-aging, atât în ţară cât şi în străinătate – este o carte de vizită pe care o puteţi accesa de pe site-urile multora dintre centrele cu care colaborează. Este o carieră care s-a construit în timp. Cu ambiţie, profesionalism, plăcere şi dedicaţie.

(w882) mic dejun

Mihaela Bilic este un guru al nutriţiei sănătoase, o doctoriţă tânără, convingătoare, plină de şarm, iubită de vedete - ea însăşi trecând drept una dintre ele. Mai nou, prezentă şi pe micile ecrane în formate de succes care-şi propun să îmbine tentaţia gustului cu o dietă sănătoasă care să ne menţină frumoşi, tineri şi în formă.

Mereu cu zâmbetul pe buze, Mihaela Bilic explică fără să complice lucrurile, fără să complexeze pacientul, fiindu-i aproape cu sfaturi utile şi o injecţie de... ambiţie. Chiar dacă nu-ţi plac neapărat toate legumele, ea te face să le consumi ca pe o friptură suculentă.

(w882) mic dejun

Toată viaţa mea a fost o cură de slăbire”. Şi cu toate astea declară că trebuie uitat termenul de dietă în sensul chinuitor al renunţării la plăcerea de a ne hrăni. Că trebuie să mâncăm cu toate simţurile, dar după anumite reguli şi mai ales fără a exagera.

Trebuie să creşti într-un mediu în care să existe reguli: porţie corectă, ritmuri ale mesei. Se învaţă în cei şapte ani de acasă. Şi chiar dacă în copilărie cineva nu a avut parte de aceste îndrumări, se poate dezvăţa de obiceiurile cele rele, cu răbdare şi bunăvoinţă. Ajunge la rezultate. Bineînţeles nu peste noapte. Nu! De aceea trebuie perseverenţă, ambiţie. În fiecare zi trebuie făcut acest exerciţiu.” (afirmă Mihaela Bilic)

Dar viaţa noastră nu înseamnă doar mâncare, ci şi o puternică legătură afectivă. Ne învârtim mereu în cercuri de prieteni, de cunoscuţi, la petreceri sau în concedii. A lua masa este un exerciţiu social, mai explicit decât oricând. Unde, ce şi cum mâncăm ne defineşte personalitatea. Spune multe despre noi ca îndivizi şi despre anturajul nostru profesional şi intelectual. De aceea, „a lua masa” nu presupune doar o farfurie cu mâncare ci şi o conversaţie spumoasă. Oralitatea ne satisface simţurile la fel de mult ca saţietatea papilelor gustative.

„Nu reduceţi întâlnirea voastră doar la o masă garnisită cu sofisticării alimentare. Alături de prieteni putem discuta vrute şi nevrute. Drept pentru care, apare şi eficienţa, pentru că mâncăm mai puţin când suntem în compania cuiva.”

S-a vorbit mult despre miturile alimentare. Dar, medicul Mihaela Bilic spune că această eşuare în mâncare ţine de fapt nu numai de trup, ci şi de minte şi suflet. Spre exemplu, ştim cu toţii că dulciurile dăunează grav siluetei. Dar, abuzul şi pofta continuă de dulce „ascunde o lipsă la capitolul tandreţe, afecţiune, grijă, iubire. E o nevoie de calmare a capului, nu a stomacului.”

***

„Am căutat cu aviditate în librăria Cărtureşti, volumele scrise de Mihaela Bilic. Cât s-a filmat, i-am răsfoit cărţile şi, m-am trezit că timpul se scursese rapid fără ca eu să bag de seamă, atât de surprinzător m-a cuprins plăcerea lecturii. Da! Plăcerea de a parcurge aceste cărţi care vădesc şi un real talent literar. Mărturisesc că faima Mihaelei Bilic o cunoşteam de mai multă vreme. Toate vedetele care se respectă au trecut pe la ea. De ce? Simplu. Pentru că – la fel ca la întâlnirea de astăzi – este extrem de plăcută. Nu face pe doctorul atotştiutor. Conversează, nu impune. Ţi se pare uşor, nu o caznă fără ieşire. Ai greşit, dar te poţi îndrepta. Totul ţine de tine şi tu poţi s-o faci. Acestea sunt sentimentele cu care Dr. Mihaela Bilic îşi apropie oamenii din jur. Şi aşa sunt şi cărţile scrise de ea. Care sunt mereu reeditate pentru că iată... şi o carte de specialitate poate fi un best-seller, atunci când e scrisă cu inima şi mintea apropiate de cititori.” – Ileana Ploscaru Panait, producătorul emisiunii.

***

„Dorim să le mulţumim încă o dată partenerilor noştri, Librăriile Cărtureşti, unde, săptămână de săptămână, datorită filmărilor pe care le realizăm în Grădina Verona, le dăm peste cap programul de prânz. Şi nu se supără, ba, dimpotrivă, mai dau şi o mână de ajutor pentru a ne servi cu promptitudine o cafea aromată sau cele mai noi reţete de limonade. Un loc cu autentică tradiţie culturală unde oaspeţii emisiunii Mic Dejun se simt atât de bine. Pe lângă prietenul nostru fidel, îi avem alături pe YOKKO, care asigură vestimentaţia moderatorului, şi pe Ana Chiriac Make Up Artist. Le mulţumim pentru sprijin şi apreciere şi sperăm să fim o familie mult timp de aici încolo, spune Ileana Ploscaru Panait.

Foto: Dănuţ Cristișor, TVR

***

Program de difuzare:

TVR 2: sâmbătă, 5 mai, ora 10:00luni 7 mai, ora 8:00vineri, 11 mai, ora 5:00

TVR 3: duminică, 6 mai, ora 9:00

TVR Internaţional: duminică, 6 mai, ora 9:30

TVR MOLDOVA: sâmbătă, 12 mai, ora 8:30


21:00 Istorii de bun gust

Sezon Nou

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

*Ne-am pierdut încrederea în educatie? Educatia a ajuns un domeniu al extremelor? Ne confruntăm cu lipsa de educatie sau cu negarea ei? Aceste întrebări vor fi puse în dezbatere, de marti până vineri de la ora 16:00. Monica Ghiurco va media, cea mai curajoasă dezbatere a momentului. Profesori, elevi, părinti, psihologi, specialisti si strategi sunt invitati să îsi spună părerea șsi să vă propună solutii pentru cele mai grele probleme din sfera educatiei. Vom crea împreună o platformă de susţinere a discuţiilor constructive, cu profesionalim si maturitate.

Realizator șsi moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco șsi Monica Colceriu.

 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2