loader
Foto

Galerie foto

Din Siberia, înapoi acasă: o nouă poveste marca „Destine ca-n filme”

Marţi, 2 februarie, Iuliana Marciuc ne-a adus două reportaje noi, realizate în Republica Moldova. De la ora 21:00, pe TVR 2, TVR HD şi TVR+, am făcut cunoștință cu Ludmila Grigorovici şi Olga Brodescu.

 

Iuliana Marciuc
Destine ca-n filme

Ediția este disponibilă online pe TVR+

După succesul seriei de reportaje şi documentare Destine ca-n filme care se difuzează şi pe TVR MOLDOVA, Iuliana Marciuc propune o incursiune mai profundă în lumea românilor de peste Prut. Ea a petrecut câteva săptămâni în Republica Moldova,  la Chişinău, la Soroca şi la Bălţi pentru a-i întâlni pe protagoniştii primelor ediţii, oameni greu încercaţi de viaţă, cu destine deosebite, cu cumpene pe  care le-au trecut prin ambiţie, perseverenţă şi, mai ales, credinţă în Dumnezeu.

În a cincea ediţie a acestei serii speciale o vom cunoaşte pe Ludmila Grigorovici,  mama unei fetițe care a fost diagnosticată cu cancer.

Îmbolnăvirea fiicei a fost o lovitură grea pentru ea și peste casa plină de sărăcie, dar norocul i l-a scos în cale pe Anatolie Crihan, un neurochirurg care i-a făcut legătura cu clinica bucureșteană Neolife. Aici, în doar câteva minute, fetiței i s-a oferit o nouă șansă la viață. Ea și-a recâștigat speranța, zâmbește și iubește tot ce o înconjoară.

Tot pe 2 februarie, Iuliana Marciuc stă de vorbă cu  Olga Brodescu, fostă deportată în Siberia.  Încă de la vârsta de 13 ani muncea, iar doi ani mai târziu ea a fost deportată împreună cu familia în Siberia. În perioada următoare îşi cunoaşte soţul, deportat și el, iar împreună au avut nouă copii.

Acum, Olga Brodescu este văduvă și are cea mai frumoasă și curată gospodărie din Țînțăreni, Telenești. Se mândreşte și cu cea mai frumoasă poartă din sat, pe care are pictati nouă pui de lebădă. Şi în timp ce stă la poartă, se uită la pictură și-și amintește de cei nouă copii ai săi, plecați în lumea largă.

***

Emisiunea poate fi urmărită online prin live streaming  pe TVR+ și pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

17:00 Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală

*O istorie care nu se învată la scoală Redifuzare

*Caractere

Într-o lume deformată, mutilată moral de un regim politic criminal, au existat oameni care au reusit să-si păstreze demnitatea, refuzând orice formă de compromis. De cele mai multe ori această verticalitate morală a fost pedepsită cu ani grei de închisoare. Această serie reuneste figuri emblematice ale rezistentei anticomuniste românesti.

* Iuliu Hossu-A biruit Dreptatea

Tânărul episcop greco-catolic cu un rol determinant în Unirea de la 1 Decembrie a fost condamnat pentru credința sa. Numit cardinal „in pectore”, Iuliu Hossu a trăit până la sfârșitul zilelor sale în stare de arest. Simpla sa apariție între credincioși era văzută de regimul comunist ca un pericol.

Un film de Lucia Hossu Longin

Redactor: Doina Teodoru

Producător: Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2