loader

Diana Cavallioti, o nouă vedetă la TVR 1

Actriţa prezintă, alături de Dragoş Huluba, noul sezon al Galei umorului , emisiune menită să pună în valoare arhiva extraordinară a Televiziunii Române. Prima ediţie poate fi urmărită sâmbătă, 14 martie, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+.

 

Gala Umorului

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Sâmbătă seară, de la ora 21.00, iubitorii umorului românesc autentic primesc invitaţie la Gala umorului. Emisiunea ce readuce pe micul ecran imagini cu cei mai iubiţi actori ai comediei româneşti revine, din 14 martie, la TVR 1, într-o nouă formulă de prezentare: Diana Cavallioti şi Dragoş Huluba. Gala umorului se difuzează sâmbătă, de la ora 21.00, la TVR 1 şi online, pe www.tvrplus.ro.

Pentru că Eda Marcus se pregăteşte pentru rolul pe care îl va juca o viaţă, acela de mamă, echipa emisiunii Gala umorului o aduce în noul sezon, alături de actorul Dragoş Huluba, pe colega sa de la Teatrul de Comedie, Diana Cavallioti. Absolventă a liceului Dinu Lipatti şi a secţiei Actorie din cadrul UNATC (2008), Diana e cunoscută publicului român pentru roluri din filme ca Amintiri din epoca de Aur (1 şi 2) ori seriale precum Cu un pas inainte sau recentul Umbre.

„Să fiu invitată să prezint alături de Dragoş Huluba emisiunea Gala umorului a fost o mare bucurie. Nu ştiam la ce să mă aştept, nu ştiam dacă mă voi acomoda, mai ales pentru că nu ştiam ce înseamnă munca de televiziune. Tot ce ştiam era că îmi plăcea la nebunie emisiunea şi mai ales ideea de a oferi publicului revederea cu monştrii sacri ai teatrului şi filmului românesc. Este o experienţă extraordinară şi lucrez cu nişte oameni minunaţi. Acum, sper ca şi telespectactorii să se bucure de prezenţa mea alături de Dragoş şi să se distreze pe măsura timpului minunat pe care eu îl petrec în echipa Gala umorului”, declară actriţa, la debutul sezonului.

Bazându-se pe cunoaşterea în amănunt a Arhivei de aur a TVR, realizatorii Galei umorului aduc în prim plan, şi în acest nou sezon al emisiunii, o serie de producţii de divertisment din perioda anilor ’60 – ’89, mai puţin cunoscute telespectatorului de azi, dar şi unele pagini umoristice de după anii ’90, referitoare la perioada celor 2 decenii de „prezent comic” (din anii ’90 şi până azi). Scenete consacrate din teatrul românesc, nume mari precum Amza Pellea, Horaţiu Mălăele, Ştefan Bănică, Toma Caragiu sau Stela Popescu ne vor aminti, în fiecare seară de sâmbătă, cum arată umorul românesc autentic. Gala umorului va fi, şi în această primăvară, structurată tematic pe acele idei comice care vor da şi subtitlul fiecărei ediţii, cum ar fi: „Logodna cucului cu pană sură”, „Mai ceva ca-n filme”, „Ai noştri, ca brazii”, „Ce ne aduce Iepuraşul?”, „Gura lumii, slobodă”, „D‘ale lui... Bachus”, „Biblioteca de umor”, „Maeştrii comediei”, „Vacanţa all inclusive... şi umor” etc.

În prima ediţie, subintitulată „Logodna cucului cu pană sură”, telespectatorii TVR 1 vor urmări momente precum: „Tele-nunta”, avându-i în rolurile principale pe Dem Rădulescu şi Horaţiu Mălăele​ (la vârsta de 18 ani), în regia lui Titi Acs; „O notă de plată... grea”​, cu Puiu Călinescu şi Florin Tănase; „Ce bine ne-nţelegem noi doi", episod din serialul de comedie „Tanţa şi Costel”, de Ion Băieşu, cu Coca Andronescu şi Octavian Cotescu; „Gigel şi Suzi", scheci cu Stela Popescu şi Alexandru Arşinel; „Situaţie aviară", cu Dan Condurache, Virginia Mirea şi Cătălina Mustaţă.

Gala umorului se adresează publicului de orice vârstă, dar îşi propune să capteze atenţia tinerei generaţii. Momentele de arhivă alternează cu cele din studio, în care Diana Cavallioti şi Dragoş Huluba, actori ai Teatrului de Comedie, interpretează diverse roluri de comedie.

Gala umorului poate fi urmărită sâmbătă, 14 martie, de la ora 21.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

1:35 Istorii de bun gust

*Arsenie Boca

*Arsenie Boca este considerat cel mai mare duhovnic român al secolului XX, dar si una dintre personalitătile cele mai interesante si complexe ale României. La mormântul său de la Mănăstirea Prislop din Tara Hategului, se perindă zilnic sute de pelerini. În timpul vietii a fost urmărit, supravegheat, cercetat, iar cuvintele şi atitudinile sale au devenit subiect de interpretări, răstălmăciri şi, cateodata, rea-voinţă. Dar, mai mult decât oricine în România contemporană, a dat sens şi nădejde celor deznădăjduiti. Din dosarul informativ al Părintelui Arsenie Boca aflăm că, începând din anul 1946, Părintele era „cunoscut de Gheorghiu-Dej şi de Teohari Georgescu, cei care voiau să-l promoveze într-un post de episcop”. Conform mărturiei Mitropolitului Bartolomeu Anania, după anul 1948, însuşi Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Justinian Marina, plănuia să-l ridice pe Părintele Arsenie la rangul de arhiereu: Acesta a marturisit: „Ştiu cu siguranţă că Patriarhul se gândea să-l cheme la treapta arhieriei, dar, precum se cunoaşte, Arsenie a fost arestat, dus în lagăre de muncă forţată şi apoi, practic, obligat să rămână inactiv” Se mai consemneaza, de asemenea, că în acea vreme Părintele Arsenie Boca se afla în bune relaţii cu Petru Groza. Prin urmare, nu i-ar fi fost deloc greu să profite de pe urma acestor „simpatii”! De ce a preferat în locul puterii-arestările, în locul confortului-urmăririle, în locul recunoaşterii-marginalizarea, este la îndemâna oricui să răspundă!​

Realizator: Camelia Moise

(Reluare)

2:30 Ora de ştiri

(Reluare)
 
Transformarea pomiculturii românești:

Familia Scutaru, cu o tradiție bine înrădăcinată în sectorul agricol, a reușit tranziția de la practicile tradiționale la o abordare modernă și ...

Cultura idiș, celebrată la TVR 2 – Festivalul Internațional de Teatru Idiș (TES FEST), la „Mozaika”

Vă invităm să urmăriți la "Mozaika" două ediții speciale dedicate unui eveniment cultural de anvergură internațională: Festivalul Internațional ...

EMOȚIE, UMOR ȘI TALENT LA ”DRAG DE ROMÂNIA MEA!”

O nouă gală de senzație a emisiunii ”Drag de România mea!” vă așteaptă la TVR 2, sâmbătă, 12 iulie, ora 20:00 şi duminică, 13 iulie, ora 15:00.

 

#tvr2