loader
Foto

Diana Cavallioti, o nouă vedetă la TVR 1

Actriţa prezintă, alături de Dragoş Huluba, noul sezon al Galei umorului , emisiune menită să pună în valoare arhiva extraordinară a Televiziunii Române. Prima ediţie poate fi urmărită sâmbătă, 14 martie, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+.

 

Gala Umorului

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Sâmbătă seară, de la ora 21.00, iubitorii umorului românesc autentic primesc invitaţie la Gala umorului. Emisiunea ce readuce pe micul ecran imagini cu cei mai iubiţi actori ai comediei româneşti revine, din 14 martie, la TVR 1, într-o nouă formulă de prezentare: Diana Cavallioti şi Dragoş Huluba. Gala umorului se difuzează sâmbătă, de la ora 21.00, la TVR 1 şi online, pe www.tvrplus.ro.

Pentru că Eda Marcus se pregăteşte pentru rolul pe care îl va juca o viaţă, acela de mamă, echipa emisiunii Gala umorului o aduce în noul sezon, alături de actorul Dragoş Huluba, pe colega sa de la Teatrul de Comedie, Diana Cavallioti. Absolventă a liceului Dinu Lipatti şi a secţiei Actorie din cadrul UNATC (2008), Diana e cunoscută publicului român pentru roluri din filme ca Amintiri din epoca de Aur (1 şi 2) ori seriale precum Cu un pas inainte sau recentul Umbre.

„Să fiu invitată să prezint alături de Dragoş Huluba emisiunea Gala umorului a fost o mare bucurie. Nu ştiam la ce să mă aştept, nu ştiam dacă mă voi acomoda, mai ales pentru că nu ştiam ce înseamnă munca de televiziune. Tot ce ştiam era că îmi plăcea la nebunie emisiunea şi mai ales ideea de a oferi publicului revederea cu monştrii sacri ai teatrului şi filmului românesc. Este o experienţă extraordinară şi lucrez cu nişte oameni minunaţi. Acum, sper ca şi telespectactorii să se bucure de prezenţa mea alături de Dragoş şi să se distreze pe măsura timpului minunat pe care eu îl petrec în echipa Gala umorului”, declară actriţa, la debutul sezonului.

Bazându-se pe cunoaşterea în amănunt a Arhivei de aur a TVR, realizatorii Galei umorului aduc în prim plan, şi în acest nou sezon al emisiunii, o serie de producţii de divertisment din perioda anilor ’60 – ’89, mai puţin cunoscute telespectatorului de azi, dar şi unele pagini umoristice de după anii ’90, referitoare la perioada celor 2 decenii de „prezent comic” (din anii ’90 şi până azi). Scenete consacrate din teatrul românesc, nume mari precum Amza Pellea, Horaţiu Mălăele, Ştefan Bănică, Toma Caragiu sau Stela Popescu ne vor aminti, în fiecare seară de sâmbătă, cum arată umorul românesc autentic. Gala umorului va fi, şi în această primăvară, structurată tematic pe acele idei comice care vor da şi subtitlul fiecărei ediţii, cum ar fi: „Logodna cucului cu pană sură”, „Mai ceva ca-n filme”, „Ai noştri, ca brazii”, „Ce ne aduce Iepuraşul?”, „Gura lumii, slobodă”, „D‘ale lui... Bachus”, „Biblioteca de umor”, „Maeştrii comediei”, „Vacanţa all inclusive... şi umor” etc.

În prima ediţie, subintitulată „Logodna cucului cu pană sură”, telespectatorii TVR 1 vor urmări momente precum: „Tele-nunta”, avându-i în rolurile principale pe Dem Rădulescu şi Horaţiu Mălăele​ (la vârsta de 18 ani), în regia lui Titi Acs; „O notă de plată... grea”​, cu Puiu Călinescu şi Florin Tănase; „Ce bine ne-nţelegem noi doi", episod din serialul de comedie „Tanţa şi Costel”, de Ion Băieşu, cu Coca Andronescu şi Octavian Cotescu; „Gigel şi Suzi", scheci cu Stela Popescu şi Alexandru Arşinel; „Situaţie aviară", cu Dan Condurache, Virginia Mirea şi Cătălina Mustaţă.

Gala umorului se adresează publicului de orice vârstă, dar îşi propune să capteze atenţia tinerei generaţii. Momentele de arhivă alternează cu cele din studio, în care Diana Cavallioti şi Dragoş Huluba, actori ai Teatrului de Comedie, interpretează diverse roluri de comedie.

Gala umorului poate fi urmărită sâmbătă, 14 martie, de la ora 21.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

21:40 Drag de România mea! (R)

Drag de România mea!

​Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

(Reluare)

23:35 Grădini de vis: geometrie, artă, viaţă (R)

(Jardins d'ici et d'ailleurs, Franţa, 2016)

Regia: Lelio Moehr

*Arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ne prezintă cele mai frumoase grădini din Franţa şi din întreaga lume. Datorită întâlnirilor lui cu grădinari, peisagişti, horticultori, arhitecţi, istorici sau administratori de domenii, arta acestor spaţii naturale se dezvăluie ochilor noştri.

Realizatorii au vorbit cu artiştii peisagişti care găsesc soluţii inovatoare pentru a oferi spaţii pentru respiraţie şi poezie într-o lume tot mai urbanizată.

(Reluare)
 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2