loader
Foto

Galerie foto

”Destine ca-n filme” vă aşteaptă cu noi poveşti de viaţă

Marţi, 6 mai, de la ora 20.10, Iuliana Marciuc v-a invitat să cunoasteţi doi oameni ale căror poveşti de viaţă merită să fie aflate.

 

Iuliana Marciuc
Destine ca-n filme

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Ioan Creţu este un fost milionar care a ajuns să trăiască într-un azil de bătrâni. În anii ’90, când comerţul la negru cu marfă din Turcia era în floare, el a reuşit să adune o avere fenomenală.

(w500) destine

Avea o soţie şi trei fete, însa acest lucru nu l-a oprit să lege o relaţie cu o femeie mult mai tânără. Din acel moment, viaţa lipsită de griji a lui Ioan avea să se schimbe total: familia l-a părăsit, contabilul l-a păcălit, unul dintre gineri l-a furat, iar el a devenit dependent de jocurile de noroc, pierzând toată averea.

Acum trăieşte într-un azil de bătrâni, de unde iese doar pentru a-şi vizita copiii şi pentru a mai castiga câte un ban, cântând la nunţi.

*
Ioana Raluca Voicu Arnăuţoiu este fiica partizanei Maria Plop şi a lui Toma Arnăuţoiu, fost locotenent în Armata Regală şi luptştor împotriva sovieticilor în cel de-al Doilea Razboi Mondial, conducătorul grupului de rezistenţă armată pe versantul sudic al Muntilor Făgăraş.

A fost născută într-o ascunzatoare din munţi şi a crescut prin stâne şi peşteri. La trei ani şi-a pierdut tatăl, executat în noaptea de 18 spre 19 iulie 1959, la Jilava, alături de alţi 15 „duşmani ai poporului".

A crescut într-o familie adoptivă şi nu şi-a cunoscut mult timp adevărata identitate. Acum, ea este o doamnă distinsă şi o reputată violonistă.

Înarmată cu o tenacitate de partizan, a reconstituit, prin documente şi mărturii, acei ani teribili care i-au marcat soarta, editând cartea de mare valoare istorică „Luptătorii din munţi. Toma Arnăuţoiu, grupul de la Nucşoara. Documente ale anchetei, procesului, detenţiei".

***

Emisiunea „Destine ca-n filme” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


17:30 România…în bucate

Sezon Nou

TVR Cluj

* Mic dejun-paine impaturita cu bacon sau branza / mancare de spanac/porkolt

Prezinta: Dan Pavaloiu

Producatori: Dan Pavaloiu, Radu Puscas

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2