loader
Foto

„Destine ca-n filme”, cu Radu Ille

În ediția de marţi, 28 ianuarie, de la ora 20.00, la TVR 2 puteţi revedea dezvăluirile Iulianei Marciuc despre satul Pitigaia, cu aproximativ 30 de familii, şi despre momentele grele din viaţa lui  Radu Ille.

 

Iuliana Marciuc
Destine ca-n filme

PITIGAIA - un sat “rupt” de lume, cu aproximativ 30 de familii. Biserica din satul Pitigaia, la 20 km de Bucureşti, s-a dărâmat la cutremurul din 1977. De atunci, nimeni nu a încercat să o repare. Totuşi, în curtea bisericii încă există cimitirul, iar aici, printre ruine, încă se mai oficiază slujbe de înmormântare.

RADU ILLE - Despre viaţa lui şi efortul inuman pe care l-a făcut pentru a nu renunţa la muzică.

De marţi până duminică la prânz lucra în mină, duminica după-amiaza se suia în primul tren spre Bucureşti, iar luni era la Şcoala de Muzică (Artă).

Luni seara pleca cu trenul din nou la Vulcan. La 30 de ani a renunţat la tot şi a venit la Bucureşti, fără bani, fără prieteni, fără un loc unde să doarmă. O perioadă scurtă a dormit în Gara de Nord, pe bănci şi se spală la cişmeaua muncitorilor feroviari din triajul Gării. Ulterior şi-a găsit un refugiu în parcul IOR , unde se construia o biserică maramureşeana din lemn. Dormea în lăzile de amabalaj ale vitraliilor destinate bisericii. După un timp l-a contactat pe un vechi prieten, Dani Alexandrescu – compozitor şi textier al trupei musicale K1, care l-a ajutat să se lanseze în muzică.

Această ediţie a emisiunii “Destine ca-n filme” a fost dufuzată în premieră la TVR 2 marţi, 19 noiembrie 2013, şi poate fi urmărită şi online pe TVR+.

13:00 Cultura minorităţilor

* Maghiara de pe doi Sezon Nou

* Vechi biserici ardelene-biserica monument de la Călugăreni (jud. MS)

Redactor: Balázs János

*Muzică-Simphonic-Trupa Ineffable

Redactor: Kacsó Edith

Producător: Kacsó Edith

13:30 Pescar hoinar (R)

Prezintă: Ştefan Stoica şi Iulia Popescu

Producător şi realizator: Ligia Baboş

(Reluare)
 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2