Cu „Frații de viță”, am fost pe 31 octombrie, la ora 17:00, la o degustare într-un spațiu generos, cu 120 ha de viță de vie, cu vinuri de o personalitate unică și remarcabilă și multe atracții turistice: Domeniile Panciu.
Situată pe treptele piemonteze ale Subcarpaţilor de Curbură, localitatea Ţifeşti se găseşte în mijlocul viilor din nordul judeţului Vrancea care formează podgoria Panciu. Scăldat de apele Putnei la vest si cele ale Şuşiţei la est, este un paradis al viţei de vie, unde Băbeasca Neagră, Plăvaia, Feteasca Neagră si Feteasca Albă au fost reginele acestei podgorii mii de ani.
Cele 120 ha cuprind 9 soiuri albe şi 4 Roşii: Fetească Albă, Fetească Regală, Şarba, Aligote, Galbena de Odobeşti, Muscat Ottonel, Tămâioasă Românescă, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Băbeasca Neagră, Feteasca Neagră, Pinot Noir şi Cabernet Sauvignon. Crama este dotată cu utilaj tehnologic de ultimă generaţie care asigură o capacitate de producere şi stocare de 2 milioane litri.
Aflăm și procedeul prin care vinul se transformă în oțet îi cunoaștem un producător aparte, Casa Neacșu, specializat în vinuri bio și soiuri vechi, românești. Aflăm despre avantajele și beneficiile consumului acestui vin cu totul special, și, bineînteles, nu lipsește concursul emisiunii.