loader
Foto

Despre teatru şi actori, la „IERI-AZI-MÂINE”

Corina Dănilă i-a avut invitaţi, în ediţia din 4 noiembrie, pe Mircea Diaconu, Diana Lupescu, Sanda Manu, Ada Navrot şi Gelu Niţu. De la ora 16:10, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Ediţia din vinerea aceasta este dedicată teatrului şi actorilor. Aflăm poveşti din culisele scenei şi despre momentele marcante ale actorilor.

Mircea Diaconu - actor, om politic și profesor la Universitatea Naţională de Artă Teatrală și Cinematografică Ion Luca Caragiale din București. S-a născut la 24 decembrie 1949 în comuna Vlădești, judeţul Argeş.

(w882) mircea dia

foto: revistatango.ro

Ajucat atât pe scena teatrelor Bulandra, C.I. Nottara, Naţional, cât şi în filme precum: „Actorul şi sălbaticii (1975), „Adio, dragă Nela!” (1972), în seria Ardelenii: „Profetul, aurul şi ardelenii (1978), „Artista, dolarii şi ardelenii (1980), „Pruncul, petrolul şi ardelenii” (1981), „Buletin de Bucureşti (1983), „Filantropica (2002), „Ticăloşii” (2007), „Legături bolnăvicioase (2006).

Diana Lupescu s-a născut la Bacău în data de 7 octombrie 1954. A absolvit în 1978 Universitatea Națională de Artă Teatrală şi Cinematografică Ion Luca Caragiale din Bucureşti, unde l-a avut ca maestru pe Amza Pellea. A jucat pe scenele din Bacău și București (la Teatrul Bulandra, Teatrul Nottara și Teatrul Mic). A jucat în filmele: „Fata morgana (1981), „Campioana (1990), „Povestea dragostei (1977), „Iarba verde de acasă (1977).

Sanda Manu - regizoare de teatru - s-a născut în 6 august 1933. Tatăl ei a fost apreciatul actor Ion Manu. După absolvirea facultății, a lucrat ca regizor de teatru și de televiziune și a fost profesor la UNATC. Și-a încheiat cariera universitară la Facultatea de Teatru a Universității Spiru Haret, unde a fost colegă de catedră cu Lucia Mureșan, Constantin Codrescu, Margareta Pogonat, Adriana Piteşteanu, Vlad Rădescu.

A regizat 120 de spectacole de teatru şi de televiziune. A montat spectacole în teatre din Germania şi S.U.A., având turnee la Belgrad, Varşovia, Moscova, Riga şi Berlin.

(w882) Sanda Manu

foto: yorick.ro

A fost distinsă cu Premiul de Excelenţă al UNITER 1992 şi cu Premiul pentru regia spectacolului „Bolnavul închipuit” (de Moliere) de la Teatrul Național din Cluj. În 2008, Sanda a fost distinsă cu Premiul UNITER pentru întreaga activitate. Din 2009, ea este Doctor Honoris Causa al UNATC.

Actriţa Ada Navrot s-a născut la Bucureşti, în 15 noiembrie, şi a absolvit, în 1995, secţia Actorie din cadrul Academiei de Teatru şi Film (actualul UNATC I.L. Caragiale), la clasa Sanda Manu.

(w882) Ada Navrot

foto: Nottara

Din anul 1998, Ada este actriţă a Teatrului Nottara, unde a jucat nenumărate roluri. Amintim câteva creaţii din primii cinci ani petrecuţi în acest teatru: Fiokla Ivanovna din Căsătoria de N.V. Gogol, în regia lui Gavriil Pinte (1998), Didina Mazu din D’ale carnavalului de I.L. Caragiale, în regia lui Horaţiu Mălăiele (1999), Colombina în Doi gemeni veneţieni de Carlo Goldoni, în regia lui Vlad Mugur (2000), Tânăra Doamnă în Hora iubirilor de Arthur Schnitzler, în regia lui Felix Alexa (2002), Ladoyska în Jocul dragostei şi al morţii de Romain Rolland, în regia lui Lucian Giurghescu (2003).

Gelu Niţu este actor la Teatrul Odeon (din 1974) şi are colaborări cu: Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie şi Teatrul Metropolis.  Printre filmele în care a jucat se numără: Pictorul ”, în regia Marcus Adam,  Inimă neîncoronată, în regia Peter Patzak,  Balanţa, în regia Lucian Pintilie.

(w882) Gelu Nitu

foto: teatrul-odeon.ro


***

Alături de Corina Dănilă, două actriţe, Mirela Stoian şi Valeria Stoian, mamă şi fiică în realitate, completează cu umor atmosfera din platoul emisiunii. Trupa 2ZECE va însoţi muzical fiecare prezenţă.

„IERI-AZI-MÂINE” îşi propune să readucă în atenţia oamenilor adevăratele modele şi valori ale societăţii. Iar acest lucru va fi făcut cu ajutorul materialelor. „Noi toţi cei care mai credem încă în idei şi în experienta dezvăluită, ar trebui să devenim depozitarii acestor poveşti, pentru că toţi aceşti oameni ne pot ajuta să înţelegem încotro ne îndreptăm ca neam. Iar imaginile din Arhiva Televiziunii Române sunt încă o dată dovada faptului că geniile şi elitele creează şi desăvârşesc un neam”, mărturiseşte Corina Dănilă, gazda emisiunii.

(w882) Corina Dan

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe tabletă sau mobil prin aplicaţia TVR+.

Descărcați aplicaţiile pentru IOS și Android!


18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

18:50 E vremea ta!

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache

Producători : Raluca Brumariu

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2