loader
Foto

Despre oameni şi melci, vineri la TVR 2

Vineri, 30 septembrie, de la ora 00.00, la TVR 2 urmăriţi "O poveste cu români descurcăreţi" - o comedie cu accente tragice - în regia lui Tudor Giurgiu.

 

Despre oameni şi melci a fost filmul românesc cu cei mai mulţi spectatori în 2012, potrivit estimărilor realizate de Asociaţia Film România.

Acţiunea filmului se petrece în 1992, în Muscel, unde fabrica ARO, deţinută de stat, tocmai a dat faliment şi va fi privatizată într-o săptămână. Cumpărătorul este o companie franceză care anunţă muncitorii că fabrica va fi transformată într-o crescătorie de... melci. George, liderul de sindicat, caută cu disperare o soluţie şi are o idee sărită de pe fix.

Filmul a fost lansat în 2012, iar regia este semnată de Tudor Giurgiu şi este cel de-al doilea lung metraj în regia sa, după Legături Bolnăvicioase (cu Maria Popistașu, Ioana Barbu, Tudor Chirilă) care a avut premiera în România în 2006. De-a lungul anilor, el a mai lucrat la „Katalin Varga”, „Undeva în Palilula”, „Audiția”, „Superman, Spiderman sau Batman” şi „De ce eu?”.

(w882)

Rolurile principale sunt interpretate de Andi Vasluianu (care a mai jucat în „Periferic”, „Minte-mă frumos”, „Rămâi cu mine”, „Umbre”, „De ce eu?”, „East Side Stories”, „Acasă la tata”), Monica Bârlădeanu („Moartea domnului Lăzărescu”, „Lombarzilor 8”, „Francesca”, „Diaz: Don’t clean up this blood”) şi Dorel Vişan („Sistemul nervos”, „Magnatul”,  „Sindromul Timişoara – Manipularea”, „Occident”, „Torniamo a casa”, „Senatorul melcilor” sau „Cel mai iubit dintre pământeni).

„Filmul lui Giurgiu reprezintă o apariţie oarecum aparte (şi poate chiar semnificativă) în peisajul cinematografiei româneşti, prin culorile calde (dar la fel de diferite de cele ale propagandei comuniste ca de cele ale horror-ului plebeianofob marca Pintilie) în care zugrăveşte clasa muncitoare”, spunea criticul de film Andrei Gorzo.

20:00 Planuri diabolice

Film* Planuri diabolice (Evil doctor-SUA, 2018) PREMIERĂ

Regia: Brian Skiba

Cu: Dina Meyer, Jen Lilley, Corin Nemec

*Thriller. Matt şi Aubrey, un cuplu tânăr şi de succes din lumea show-business-ului californian, se pregătesc de venirea pe lume a primului lor copil şi apelează la un medic renumit din Los Angeles, Natalie Barnes. Dar, dincolo de faţada profesionistei amabile şi impecabile, doctoriţa e o veritabilă sociopată, care-şi manipulează pacienţii şi care va încerca să-l seducă pe Matt şi s-o ucidă pe soţia lui.

*

Redactor: Vlad Ţurcan

21:45 Drag de România mea! (R)

Drag de România mea!

​Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2