loader
Foto

Galerie foto

Despre curaj şi puterea de a merge mai departe, marţi, la „Destine ca-n filme”

Iuliana Marciuc ne-a adus două noi poveşti din seria „Destine ca-n filme între Prut şi Nistru”. În această marţi, i-am cunoscut pe actorul convertit în economist Andrei Popa şi pe Elena Coştiuc. Pe TVR 2, TVR HD şi TVR+, de la ora 21:00.

 

Iuliana Marciuc
Destine ca-n filme

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

După succesul seriei de reportaje şi documentare Destine ca-n filme care se difuzează şi pe TVR MOLDOVA, Iuliana Marciuc a propus o incursiune mai profundă în lumea românilor de peste Prut. Ea a petrecut câteva săptămâni în Republica Moldova,  la Chişinău, la Soroca şi la Bălţi pentru a-i întâlni pe protagoniştii primelor ediţii, oameni greu încercaţi de viaţă, cu destine deosebite, cu obstacole pe care le-au trecut prin ambiţie, perseverenţă şi, mai ales, credinţă în Dumnezeu.

Prima poveste de marţi, 16 februarie este a lui Andrei Popa, un fost actor. Fost, chiar dacă se zice că artiștii rămân pe viață artiști. A abandonat actoria si s-a hotărât să facă economie. Voia să demonstreze că un actor este capabil să lucreze și cu cifrele. A ajuns doctor în economie si este rectorul  Universităţii de Stat din Cahul ,,B.P. Haşdeu".

Al doilea caz pe care Iuliana Marciuc ni l-a prezentat este cel al Elenei Coştiuc. Ea S-a căsătorit cu un tânăr poliţist, viitor avocat de succes, iar împreună o aveau pe Aliona, rodul dragostei lor. Însă fericirea nu avea să dureze prea mult. Aflată în clasa a IX-a, fetiţa se îmbolnăveşte de o formă gravă de cancer.

Medicii i-au dat de trăit câţiva ani şi au sfătuit-o să facă un alt copil dacă îşi doreşte urmaşi. Astfel, la vârsta de 40 de ani, Elena Coştiuc aduce pe lume o a doua fetiţă. Însă Aliona a reuşit un timp să lupte cu cancerul, şi-a luat licenţa de judecător, s-a căsătorit şi a devenit mamă. Din păcate, după 27 de ani de când a fost diagnosticată cu cancer, Aliona pierdea lupta pentru viaţă.

***

Emisiunea poate fi urmărită online prin live streaming  pe TVR+ și pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

18:50 E vremea ta!

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori: Laurenţiu Mandu,Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache.

Producători: Raluca Brumariu

 
Cupluri de poveste, la „Drag de România mea!”

Cupluri de poveste, la „Drag de România mea!”

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Duminică, 12 mai, de la ora 15:00, la TVR 2 veți putea urmări o ediţie de colecție a emisiunii ”Drag de România mea!”, o confruntare a dragostei, ...

Întâlnire cu Păcală pentru un râs sănătos, duminică la TVR2

Comedia  „ Păcală", regizată de Geo Saizescu la începutul anilor '70, poate fi urmărită la TVR2 duminică, 12 mai, de la ora 20.00. În rolul ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

Duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana Tudor şi susţinut de Paul ...

 

#tvr2