loader
Foto

Carte şi critică literară la „Mic Dejun cu un Campion”

Sub genericul „Dacă doriţi să revedeţi...”, Daniela Zeca-Buzura invită telespectatorii TVR 2 sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 10:00, la o întâlnire cu scriitoarea Andreea Răsuceanu.

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

Andreea Răsuceanu a cunoscut, încă de la debut, succesul, deşi ne avertizează şi că: „Scrisul presupune multă singurătate…’’. Scriitoare și critic literar, membru al Uniunii Scriitorilor din România şi al PEN Club România, Andreea Răsuceanu este autoare a mai multor volume bazate pe metoda geocriticii. Pentru prima ei carte, „Cele două Mântulese”, o versiune a tezei de doctorat, a fost nominalizată la premiile „României literare”, ale Uniunii Scriitorilor din România și la Marile Premii Prometheus, secţiunea Opera Prima.

Andreea Răsuceanu este, în egală măsură, un critic literar care-şi ia foarte în serios meseria, fiind autoarea mai multor volume bazate pe metoda geocriticii. Recomandarea de lectură de astăzi cuprinde două titluri ale invitatei din platou: „O formă de viaţă necunoscută”, apărut în 2018, volum selecționat la Festivalul Primului Roman de la Chambéry /Franța, despre care s-a spus că e una dintre cele mai importante și mai provocatoare cărți publicate în ultimul deceniu. Al doilea titlu este „Vântul, duhul, suflarea”, cel mai recent apărut pe piaţă, în 2020, la editura Polirom.

Producător: Ileana Ploscaru Panait.

3:25 Familia Borgia (R)

Serial * Familia Borgia (The Borgias-SUA, Ungaria, Canada-2011-2013)

*ep.5

Cu: Jeremy Irons, Holliday Grainger, Francois Arnaud, Joanne Whalley

*Dramă istorică.

*

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan

(Reluare)

4:20 Puternici, impreuna (R)

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(Reluare)
 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2