loader
Foto

Galerie foto

Despre Albania, la „Jurnal de front” - cu Ştefan Popescu şi istoricul Neagu Djuvara

Sâmbătă, 3 mai, de la ora 19.00, Daniela Zeca Buzura şi invitaţii săi au discutat despre istoria civilizaţiilor balcanice.

 

Daniela Zeca Buzura
Jurnal de front

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Despre Albania, despre legăturile dintre români şi albanezi, despre istoria civilizaţiilor balcanice, dar şi despre viitor - acestea au fost temele discuţiei de sâmbătă, 3 mai, la „Jurnal de front”  la care au participat jurnalistul Ştefan Popescu şi istoricul Neagu Djuvara.

"Albanezii au pentru noi o simpatie deosebită", spune Ştefan Popescu, care este un bun cunoscător al culturii şi civilizaţiei albaneze.

A îndrăgit Albania din momentul în care a ajuns la Tirana, ca bursier. Deşi nu are sânge albanez, destinul său este legat de cel al Albaniei chiar şi prin ziua sa de naştere care, absolut întâmplător, concide cu Ziua Naţională a acestei ţări - 28 noiembrie.

(w500) Jurnal de

În prezent, Ştefan Popescu este conferenţiar la catedra de Identitate Europeană a SNSPA. A fost jurnalist la Radio France International şi director general al Direcției Generale a Cooperărilor Externe a ICR, în perioada 2012-2013. Teza sa de doctorat din perioada în care a fost bursier al statului francez a fost recompensată cu "Summa cum laude" de către Universitatea din Sorbona.

Invitatul special al emisiunii a fost istoricul Neagu Djuvara, mentorul lui Ştefan. Este bine de ştiut că cei doi lucrează împreună la o carte despre "disoluţia statului".

"Ştefan m-a cucerit prin marea lui erudiţie în multe domenii, în special în cel al Albaniei", spune Neagu Djuvara.

O emisiune realizată de Daniela Zeca Buzura şi Cristina Dănilă

***

Emisiunea ”Jurnal de front” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


20:00 Rivalii (R)

Rivalii

*Editie speciala GALA NEMURITORII

Editia din 22 iunie este, de fapt, o editie speciala. Aceasta este realizata in parteneriat cu Teatrul Constantin Tanase si consta intr-o gala, supranumita ,,Gala Nemuritorii”. In aceasta sunt evocati artisti si compozitori ce nu mai sunt printre noi si care au lasat slagare celebre din istoria muzicii usoare romanesti: Dan Spataru, Madalina Manole, Dumitru Lupu, Ilie Micolov, Florin Bogardo, Ghe. Dinica, Malina Olinescu, Mihai Constantinescu, Victor Socaciu, Gica Petrescu, Vasile V. Vasilache, Doru Stanculescu, Luigi Ionescu, Laura Stoica, Aurelian Andreescu.

Interpretarea apartine artistilor: Tavi Colen, Daniela Tanase, Gabriel Dorobantu, Bogdan Ionita, Stela Enache, Silviu Biris, Millenium, Sanda Ladosi, Fuego, Crina Matei, Mirabela Dauer, Dan Helciug, Corul Seniorilor Sector 6, Maria Nagy, Mihai Traistariu.

In sala sunt prezente personalitati din diverse domenii, precum si membri ai familiilor celor evocati: Doina Melinte, Simona Constantinescu, Dumitrana Lupu, Elena Stoica, Aneta Stan, Viorica Flintasu, Mihai Alexandru, Eli Laslean, Liza Panait.

De asemenea, nu lipsesc momentele umoristice, sustinute de Valentina Fatu si Vasile Muraru, si cele artistice, ale baletului Teatrului Constantin Tanase.

Producator: Marina Almasan,

Organizator productie: Laurentiu Baciu

Colaboratori: Costin Teodorescu si Raluca Tudor

Prezentatori: Marina Almasan si Dan Helciug

Jurnalisti: Mirela Vasile, Adrian Banuta

Realizatori: Marina Almasan, Andreea Baciu

Regizor artistic: Dan Manoliu

Coproducator: Teatrul de Revista Constantin Tanase si Astra dell Arte

(Reluare)

23:30 Hudson şi Rex (R)

Serial * Hudson şi Rex (Hudson & Rex-Canada, 2019-2023)

*Episodul 44

Regia: Felipe Rodriguez, Alison Reid

Cu: John Reardon, Mayko Nguyen, Kevin Hanchard, Justin Kelly

*Serial poliţist, aventuri.

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan, Bogdan Stănescu, Anca Radu, Gabriela Onea

(Reluare)
 
Dive ale Televiziunii Române, legende și artiști iubiți la ”Drag de România mea!”

Duminică, 30 iunie, revedeți o ediție specială ”Drag de România mea!”. Paul Surugiu-Fuego vă invită de la ora 15:00, la TVR 2.

Confruntarea cuplurilor la „Drag de România mea!”

Duminică, 23 iunie, într-o redifuzare de vacanță a emisiunii „Drag de România mea!”, v-am așteptat la ora 15.00, pe TVR 2 și online pe TVR+, cu ...

Cum se câștigă trofeul SuperBlog după 11 ani de „antrenament”

„N-am reușit să obțin acest trofeu mai devreme pentru că mi-a luat ceva timp să învăț să fiu disciplinat”, declară Bogdan Dărădan, ...

 

#tvr2