loader
Foto

Galerie foto

Despre Albania, la „Jurnal de front” - cu Ştefan Popescu şi istoricul Neagu Djuvara

Sâmbătă, 3 mai, de la ora 19.00, Daniela Zeca Buzura şi invitaţii săi au discutat despre istoria civilizaţiilor balcanice.

 

Daniela Zeca Buzura
Jurnal de front

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Despre Albania, despre legăturile dintre români şi albanezi, despre istoria civilizaţiilor balcanice, dar şi despre viitor - acestea au fost temele discuţiei de sâmbătă, 3 mai, la „Jurnal de front”  la care au participat jurnalistul Ştefan Popescu şi istoricul Neagu Djuvara.

"Albanezii au pentru noi o simpatie deosebită", spune Ştefan Popescu, care este un bun cunoscător al culturii şi civilizaţiei albaneze.

A îndrăgit Albania din momentul în care a ajuns la Tirana, ca bursier. Deşi nu are sânge albanez, destinul său este legat de cel al Albaniei chiar şi prin ziua sa de naştere care, absolut întâmplător, concide cu Ziua Naţională a acestei ţări - 28 noiembrie.

(w500) Jurnal de

În prezent, Ştefan Popescu este conferenţiar la catedra de Identitate Europeană a SNSPA. A fost jurnalist la Radio France International şi director general al Direcției Generale a Cooperărilor Externe a ICR, în perioada 2012-2013. Teza sa de doctorat din perioada în care a fost bursier al statului francez a fost recompensată cu "Summa cum laude" de către Universitatea din Sorbona.

Invitatul special al emisiunii a fost istoricul Neagu Djuvara, mentorul lui Ştefan. Este bine de ştiut că cei doi lucrează împreună la o carte despre "disoluţia statului".

"Ştefan m-a cucerit prin marea lui erudiţie în multe domenii, în special în cel al Albaniei", spune Neagu Djuvara.

O emisiune realizată de Daniela Zeca Buzura şi Cristina Dănilă

***

Emisiunea ”Jurnal de front” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


11:00 D’ale lu’ Mitică (R)

Scenariu: Cristian Vlad

Reporter: Marian Marin

Producător: Liliana Vlad

(Reluare)

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2