loader
Foto

Galerie foto

De pe frontul de război din Afganistan, în redacţiile pariziene

La TVR 2 şi TVR HD continuă seria specială „Destine ca-n filme între Prut şi Nistru”, iar marţi, 12 ianuarie, de la 21:00, am cunoscut-o pe Olga Căpăţână care, după ce-a fost asistentă medicală în Afganistan,  lucrează ca jurnalist la Paris.

 

Iuliana Marciuc
Destine ca-n filme

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

După succesul seriei de reportaje şi documentare Destine ca-n filme care se difuzează şi pe TVR MOLDOVA, Iuliana Marciuc propune o incursiune mai profundă în lumea românilor de peste Prut. Ea a petrecut câteva săptămâni în Republica Moldova,  la Chişinău, la Soroca şi la Bălţi pentru a-i întâlni pe protagoniştii primelor ediţii, oameni greu încercaţi de viaţă, cu destine deosebite, cu cumpene pe  care le-au trecut prin ambiţie, perseverenţă şi, mai ales, credinţă în Dumnezeu.

În ediţia din 12 ianuarie o vom cunoaşte pe Olga Căpăţână şi Diana Berari. Pentru că avea nevoie de bani ca să-şi crească ei doi copii, Olga a avut  grijă de răniţi în două războaie, din Afganistan şi  Transnistria. Tot nevoia pecuniară a împins-o apoi să ia drumul Franţei, unde a lucrat ca asistentă medicala. Însă, cu timpul, profilul său de filolog a ieşit la suprafaţă şi Olga a făcut tranzitia către jurnalism, astăzi ea fiind jurnalist la Paris.

Al doilea caz prezentat de Iuliana Marciuc este cel al Dianei Berari. Ea a născut o fetiţă cu grave probleme de sănătate, care s-a stins din viaţă în toamna acestui an. Chiar dacă a fost răpusă de durere, Diana şi-a dat acordul ca organele micuţei să fie prelevate, de ele beneficiind trei copii din România.

***

Emisiunea poate fi urmărită online prin live streaming  pe TVR+ și pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

17:00 Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală

*O istorie care nu se învată la scoală Redifuzare

*Caractere

Într-o lume deformată, mutilată moral de un regim politic criminal, au existat oameni care au reusit să-si păstreze demnitatea, refuzând orice formă de compromis. De cele mai multe ori această verticalitate morală a fost pedepsită cu ani grei de închisoare. Această serie reuneste figuri emblematice ale rezistentei anticomuniste românesti.

* Iuliu Hossu-A biruit Dreptatea

Tânărul episcop greco-catolic cu un rol determinant în Unirea de la 1 Decembrie a fost condamnat pentru credința sa. Numit cardinal „in pectore”, Iuliu Hossu a trăit până la sfârșitul zilelor sale în stare de arest. Simpla sa apariție între credincioși era văzută de regimul comunist ca un pericol.

Un film de Lucia Hossu Longin

Redactor: Doina Teodoru

Producător: Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2