loader
Foto

De la iubiri de-o vară la tenebrele hackerilor, duminică la TVR 2

Duminică, 6 martie, TVR 2 v-a invitat din nou să urmăriţi trei filme româneşti, din generaţii şi registre diferite: „Eu, tu şi Ovidiu”, de Geo Saizescu; „Ciprian Porumbescu”, de Gheorghe Vitanidis; „Hacker”, de Stere Gulea şi Alexandra Gulea.

 

Eu, tu şi Ovidiu, ora 14:10

(w882) Eu, tu şi

În comedia regizată de Geo Saizescu în 1977, urmărim cum se îndrăgostesc, pe plaja Mării Negre, un director şi o ingineră de la uzine rivale - una din Bucureşti, cealaltă din Constanţa. Pentru că ei nu îşi cunosc adevărata identitate, încurcăturile comice se ţin lanţ, pentru că, în plus, apare şi o anchetă de la "centru" asupra unor presupuse nereguli sesizate la una dintre uzine.

În distribuţie - Florin Piersic, Violeta Andrei, Draga Olteanu-Matei, Coca Andronescu, Jean Constantin, Dem Rădulescu; în rol episodic, aşa cum ne obişnuise în filmele lui, îl putem vedea şi pe regizorul Geo Saizescu.

Geo Saizescu este un cineast unic și recunoscut pentru consecvenţa cu care s-a consacrat comediei. Printre cele mai savuroase comedii regizate de Geo Saizescu se numără „Un surâs în plină vară" (1963), „Astă seară dansăm în familie" (1972), „Secretul lui Bachus" (1984), „Secretul lui Nemesis" (1987).

Regizorul Saizescu a publicat și cărți - „Jurnalul unui bătrân lup de cinema" şi „Păcală se întoarce şi ... rămâne". A primit numeroase premii, între care Premiul de Excelenţă al Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj.

Ciprian Porumbescu, ora 20:10

Filmul redă povestea vieţii compozitorului român, în Bucovina aflată sub stăpânire austriacă.

Pentru că era autorul mai multor cântece patriotice, al operetei "Crai nou" şi al celebrei "Balade", dar şi pentru că era activ în cercurile patriotice româneşti, tânărul muzician este arestat. În închisoare se îmbolnăveşte de tuberculoză, boală care va duce la moartea lui timpurie. Dragostea nefericită pentru frumoasa Berta conturează portretul unui artist romantic.

Filmul a marcat, în 1972, debutul în cinematografie al actorului Vlad Rădescu, în rolul lui Ciprian Porumbescu. Vlad Rădescu a absolvit IATC în 1975, la clasa Sandei Manu. A jucat la Teatru Naţional din Tg.-Mureş, pe care l-a şi condus; în Bucureşti a jucat la Teatrul Mic şi a fost director al Teatrului Nottara. Vlad Rădescu a fost prezent şi pe platourile de filmare, dar şi în studiourile de televiziune, cu o carieră bogată de artist plurivalent.

Regia filmului este semnată de Gheorghe Vitanidis, iar alături de Vlad Rădescu, îi puteţi vedea pe Tamara Creţulescu, Amza Pellea, Clody Bertola, Toma Caragiu, Ioana Bulcă, Ion Besoiu şi Emanoil Petruţ.

Hacker, ora 22:50

(w882) Hacker, se

Serialul TV cu 6 episoade „Hacker”, al cărui prim episod se difuzează pe 6 martie, îi are regizori pe Stere Gulea şi Alexandra Gulea.

Trei tineri, Miki, Marian şi Marius, care provin medii sociale diferite, se apucă de furt online. Miki este fiul vitreg al lui Codrescu, un individ îmbogăţit din afaceri dubioase în construcţii. Marian Penu trăieşte "viaţa de cartier", dar îşi iubeşte mama care suferă de amnezie. El are un frate, pe Eugen, care s-a implicat în vânzarea de droguri. Marius Lixăndroiu vine de la ţară, unde sub nicio formă nu vrea să se mai întoarcă. Toţi trei sunt studenţi la Automatică şi au găsit o formulă de a câştiga bani vânzând pe internet calculatoare furate. Însă viaţa celor trei se va complica odată cu implicarea lor într-o reţea mafiotă care face trafic de droguri.

În serial apar două generaţii: părinţi şi copii. Părinţii (trei familii, din trei medii diferite) au trăit o bună parte din viaţă înainte de 1989; ei vin cu obiceiurile şi convingerile trecutului şi se văd daţi la o parte de mersul noii societăţii româneşti.

Serialul a fost realizat în anul 2003, cu Mihai Smarandache, Ionuţ Ghinea, Marian Adochiţei, Victor Rebengiuc, Dan Condurache, Răzvan Vasilescu în distribuţie.

9:00 Puternici, impreuna (R)

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(Reluare)

10:00 Teleshopping

 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3 | VIDEO

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2