loader
Foto

De două ori „Reţeaua de idoli”, la TVR

Realizatoarea Irina Păcurariu ne dă întâlnire la „Reţeaua de idoli” de două ori pe săptămână: în fiecare duminică, de la ora 18:00, aşa cum telespectatorii erau obişnuiţi, dar şi lunea, de la ora 20:00, pentru a cunoaşte românii cu inițiativă.

 

Irina Păcurariu
Rețeaua de idoli

În perioada de criză, „Reţeaua de idoli” a devenit #reteauadesperanta, unde românii din toată lumea îşi spun propria poveste din izolare.

Duminică, 7 iunie, de la ora 18:00, invitata Irinei Păcurariu este dr. Mihaela Sava, medic specialist boli-infecţioase la Spitalul Universitar din Basel.

Perioada pe care o trăim, Mihaela Sava o vede dintr-o perspectivă dublă, atât ca medic, cât şi ca om care străbate traseele montane cu rucsacul în spate şi circulă doar cu bicicleta. Tânăra de 31 de ani susţine că "era post-COVID a început și doar petrecerea timpului în natură ne ține în siguranță".

(w882)

Cu o experienţă profesională extraordinară, dr. Mihaela Sava a absolvit Facultatea de Medicină din Cluj şi face parte din „Rețeaua de solidaritate”, o mișcare care reunește sute de specialiști români din toată lumea.

„Am plecat din România în 2012. Am fost voluntar în Togo pentru câteva luni și când m-am întors am început rezidențiatul în medicină internă în Germania, la clinica universitară din Essen. Apoi mi-am făcut studiile în Politici de Sănătate la London School of Hygiene & Tropical Medicine și de un an jumătate sunt la Spitalul Universitar din Basel la Secția de Boli Infecțioase și Controlul Bolilor Infecțioase”, spune dr. Mihaela Sava.

Încă de la începutul anului, dr. Sava face parte dintre medicii din Elveția care studiază și tratează pacienții cu Covid-19.

(w882)

„Aici, la Basel, în Elveția, am internat integral primele cazuri, pentru că voiam să cunoștem pacienții. Am aflat despre epidemia de coronavirus când am venit din vacanță, la mijlocul lunii ianuarie. Primele cazuri în Basel au apărut pe 26 februarie", a adăugat ea.

(w882)

Pentru întâlnirea de luni, 8 iunie, de la ora 20:00, Irina Păcurariu a pregătit o ediţie de sărbătoare. O are invitată pe Jamila şi ne propune să revedem primul interviu pentru tv acordat de tânăra care a dezvoltat „JamilaCuisine”, celebrul proiect de blogging video bazat pe rețete culinare.

2:50 Nici cu tine, nici fără tine (R)

Film * Nici cu tine, nici fără tine (Ne con te, ne senza di tE-Italia, 2012)

Prima parte (din două)

Cu: Sabrina Ferrilli, Francesco Testi, Massimo Venturiello, Barbara Livi

*Film de aventuri.

Redactor: Anca Radu

(Reluare)

4:35 Fără prejudecăţi (R)

*Emisiunea Fără prejudecăți este singura producție media din Europa pentru care lucrează reporteri TV cu dizabilități și a fost premiată în anul 2016 de către Organizația Națiunilor Unite ca model de incluziune și autoreprezentare. Producția este interpretată în limbajul semnelor române iar o variantă accesibilizată pentru nevăzători de regăsește pe platforma Mixcloud. Reporterii Raluca Avram și Mihai Arsenie împreună cu moderatorul Ovidiu Damian se vor întâlni cu telespectatorii în fiecare sâmbătă de la ora 9:30 și vă vor prezenta poveștile unor oameni excepționali care schimbă lumea.

Reporteri: Mihai Arsenie, Raluca Avram

Interpret mimico-gestual: Simona Damian

Moderator si realizator: Ovidiu Damian

Producator: Ovidiu Pop

Emisiune realizata de TVR Cluj

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

(Reluare)
 
Dieta - moft sau sănătate?

Dieta - moft sau sănătate?

publicat: sâmbătă, 07 septembrie 2024

Corpurile perfecte de pe rețelele de socializare au determinat o creștere spectaculoasă a numărului de diete considerate miraculoase, când în ...

1001 de nopți portugheze: Palatul Pena din Sintra

1001 de nopți portugheze: Palatul Pena din Sintra

publicat: vineri, 06 septembrie 2024

Palatul marchizilor de Fronteira, palatul Pena din Sintra şi cel din Queluz sunt trei comori arhitecturale din patrimoniul portughez pe care le ...

Lavanda, planta care alungă insomnia

Lavanda, planta care alungă insomnia

publicat: joi, 05 septembrie 2024

”Lavandula”, pe numele ei științific, include 47 de specii cunoscute de plante cu flori perene și ar proveni, se pare, din bazinul Mării ...

 

#tvr2