loader
Foto

De Crăciun, Frații de Viță rup gura târgului!

Târgul de produse tradiționale românești de la Agronomie a fost locul în care frații Cătălin și Adrian Păduraru au făcut senzație printre vizitatori. Întreaga poveste - sâmbătă, 26 decembrie, de la ora 17:00, la TVR 2.

 

ADRIAN ȘI CĂTĂLIN PĂDURARU
Frați de viță

Producătorii locali s-au grăbit să le arate bunătățile sănătoase și gustoase, multe dintre ele pregătite chiar sub ochii lor.

Mirosul îmbietor de pastramă și cârnăciori, de sărmăluțe cu mămăliguță și pâine rumenită în cuptorul cu jar i-a atras pe frații Păduraru într-un colțișor de Maramureș, unde au fost invitați să testeze cu responsabilitate ,,regula dezinfectării cu horincă în stil Botiza”.

După o degustare de pâine caldă, Frații de Viță s-au oprit la Cămara Mihaelei pentru a-și exersa limbajul gustativ cu o zacuscă picantă de ghebe, la care - spune Cătălin - „ar merge, evident, un Riesling rău și supărat!”

Degustarea vinului s-a desfășurat în aceeași atmosferă tradițională, cu scopul de a stabili clar, pentru telespectatorii TVR 2  diferența dintre vinul „de țară” și cel îmbuteliat.

Conform sloganului ,,Hai să ne ajutăm țara cumpărând produse românești” frații au fost tentați să deguste tot felul de bunătăți preparate din pește, de la celebrul storceag de sturion, până la păstrăv, scrumbie și calcan serviți cu mămăliguță direct de pe plită la Terasa Victorița Pescărița!

După toate aceste bunătăți, ce ar putea merge mai bine, decât un vin vechi, consumat la povești între prieteni, sau o coastă ținută la cuptor 12 ore, așa cum se întâmplă deseori la Nelu Pizzaru din Ciorogârla, de unde frații Păduraru urează tuturor:

„Noroc și la mulți ani!”

***

Edițiile emisiunii Frații de Viță sunt disponibile online pe TVR+.

13:00 Cultura minorităţilor

* Maghiara de pe doi Sezon Nou

* Vechi biserici ardelene-biserica monument de la Călugăreni (jud. MS)

Redactor: Balázs János

*Muzică-Simphonic-Trupa Ineffable

Redactor: Kacsó Edith

Producător: Kacsó Edith

13:30 Pescar hoinar (R)

Prezintă: Ştefan Stoica şi Iulia Popescu

Producător şi realizator: Ligia Baboş

(Reluare)
 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2