loader
Foto

DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (VIII)

“Căsătoria este ultima noastră șansă de a deveni înțelepți.” Joseph Barth

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

Luni, 30 martie

PUMNI ȘI TOIAGUL ÎNFLORIT AL LUI IOSIF

De o săptămână încoace, de când am reluat cu asalt rețelele de socializare, tocmai mă pregăteam să constat și să laud faptul că le întrebuințăm mai cu folos, când obiceiuri noi ,de carantină, m-au contrariat și contrazis.

Nu știam până azi cine e acest american, Billy Joe Saunders, dar este numai vina mea de ignorantă într-ale boxului.

Ei, bine, am aflat din surse oficiale că omul e un mondial neînvins: 29 de victorii în palmares, dintre care 14 obținute prin knock out. Mai mult, încă de acum patru ani, Saunders deține centura WBO la categoria mijlocie, ceea ce îl face, probabil , admirat de atâtea dintre frumoasele de peste ocean, ba unii spun, chiar și de Trump.

Până aici, totul bine, doar că se pare că gloriosul de 30 de ani, care, în condiții de pace ar fi avut, în mai, o confruntare cu omologul său, Canelo Alvarez-se plictisea în izolare și, cum pumnii trebuie antrenați, s-a apucat să le arate bărbaților cam cum să se descurce, să nu devină plictisiți ca el: “Am vrut să fac un scurt videoclip pentru voi, tați, soți sau cei care aveți iubite. E clar că treaba cu Covid-19 devine foarte serioasă și stăm izolați. Dacă femeia ta vociferează și tu încerci să fii răbdător, să fii calm, dar ești pe punctul de a exploda...”

Tot ceea ce urmează, e un minut și jumătate de pumni. Pentru soție, parteneră, fiică, dacă tot le mai ai și te servesc în casă, reproșându-ți totuși, că nu ai spălat măcar vasele.

Din nefericire, pentru mulți, violența domestică e fapt minor și cunoscut. Dar ceea ce m-a indignat o dată în plus a fost că, în această dimineață, postarea performerului american avea 447,558 de vizualizări și mii de comentarii laudative, înainte ca impetuosul să o șteargă și să își ceară scuze. Dar nici scuzele nu au rezolvat mare lucru, căci au fost formulate în aceeași notă: “Regret că doamnele s-au simțit jignite. Dacă aș vedea un bărbat lovind o femeie, l-aș face bucăți.”

Din punct de vedere al corectitudinii politice, Saunders e un tip tânăr, alb, celebru, îndreptățit să se-adreseze lumii într-o dimineață de luni în care decesele provocate de SARS-COV2 au depășit 34 de mii de persoane. Așa că nu dați vina pe sex, naționalitate, nivel de educație. Nu mă înscriu între cei care cred că un sportiv e mai puțin inteligent.

Și nu dați vina nici pe confesiune, religie, ci să ne amintim: când între toți bărbații singuri ai Galileii, trebuia găsit un logodnic Mariei, toiagele tuturor se pun o noapte în altar. Și doar al tâmplarului Iosif înverzește și face flori( Matei, 13, 55), iar el devine, dintre ei, alesul, tocmai fiindcă era senin , credincios, răbdător.

Cu drag, pe mâine, DZB.

Foto: Dănuț Cristișor

Citiți toate paginile din Jurnalul de carantină pe pagina de Facebook a emisiunii "Mic dejun cu un campion"!

21:00 Istorii de bun gust

Redifuzare

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

* Emisiunea „Educatia la putere” revine în cel de-al doilea sezon cu editii în premieră, de luni până joi, la TVR 2 șsi online pe TVR+. De la ora 22.00 (fiecare editie putând fi urmărită în reluare a doua zi, cu începere de la ora 16:00), realizatoarea Monica Ghiurco șsi echipa ei vă invită să urmăriti analize șsi dezbateri având ca subiect educatia, în multiplele ei forme. Vor fi abordate cele mai importante probleme ale sistemului românesc de învătământ șsi, implicit, ale societătii, cu oameni dedicati scolii si educatiei, profesori, părinti si elevi. Din noul sezon, dezbaterile șsi interviurile din cadrul emisiunii „Educatia la putere” vor alcătui o platformă interactivă pentru toti cei implicati, direct sau indirect, în procesul de educatie: profesori, elevi, familie, societate civilă șsi autorităti.

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

 
Cum se câștigă trofeul SuperBlog după 11 ani de „antrenament”

„N-am reușit să obțin acest trofeu mai devreme pentru că mi-a luat ceva timp să învăț să fiu disciplinat”, declară Bogdan Dărădan, ...

Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România, în direct la TVR

TVR 2 transmite în direct de la Ateneul Român vineri, de la ora 18:30, Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România. Festivitatea decernării ...

Dacă doriți să revedeți... soprana Eugenia Moldoveanu vine la

"Pentru mine, a cânta este tot ceea ce mă putea bucura şi împlini", spune soprana Eugenia Moldoveanu, invitata Danielei Zeca Buzura la "Mic ...

 

#tvr2