loader
Foto

DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (VIII)

“Căsătoria este ultima noastră șansă de a deveni înțelepți.” Joseph Barth

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

Luni, 30 martie

PUMNI ȘI TOIAGUL ÎNFLORIT AL LUI IOSIF

De o săptămână încoace, de când am reluat cu asalt rețelele de socializare, tocmai mă pregăteam să constat și să laud faptul că le întrebuințăm mai cu folos, când obiceiuri noi ,de carantină, m-au contrariat și contrazis.

Nu știam până azi cine e acest american, Billy Joe Saunders, dar este numai vina mea de ignorantă într-ale boxului.

Ei, bine, am aflat din surse oficiale că omul e un mondial neînvins: 29 de victorii în palmares, dintre care 14 obținute prin knock out. Mai mult, încă de acum patru ani, Saunders deține centura WBO la categoria mijlocie, ceea ce îl face, probabil , admirat de atâtea dintre frumoasele de peste ocean, ba unii spun, chiar și de Trump.

Până aici, totul bine, doar că se pare că gloriosul de 30 de ani, care, în condiții de pace ar fi avut, în mai, o confruntare cu omologul său, Canelo Alvarez-se plictisea în izolare și, cum pumnii trebuie antrenați, s-a apucat să le arate bărbaților cam cum să se descurce, să nu devină plictisiți ca el: “Am vrut să fac un scurt videoclip pentru voi, tați, soți sau cei care aveți iubite. E clar că treaba cu Covid-19 devine foarte serioasă și stăm izolați. Dacă femeia ta vociferează și tu încerci să fii răbdător, să fii calm, dar ești pe punctul de a exploda...”

Tot ceea ce urmează, e un minut și jumătate de pumni. Pentru soție, parteneră, fiică, dacă tot le mai ai și te servesc în casă, reproșându-ți totuși, că nu ai spălat măcar vasele.

Din nefericire, pentru mulți, violența domestică e fapt minor și cunoscut. Dar ceea ce m-a indignat o dată în plus a fost că, în această dimineață, postarea performerului american avea 447,558 de vizualizări și mii de comentarii laudative, înainte ca impetuosul să o șteargă și să își ceară scuze. Dar nici scuzele nu au rezolvat mare lucru, căci au fost formulate în aceeași notă: “Regret că doamnele s-au simțit jignite. Dacă aș vedea un bărbat lovind o femeie, l-aș face bucăți.”

Din punct de vedere al corectitudinii politice, Saunders e un tip tânăr, alb, celebru, îndreptățit să se-adreseze lumii într-o dimineață de luni în care decesele provocate de SARS-COV2 au depășit 34 de mii de persoane. Așa că nu dați vina pe sex, naționalitate, nivel de educație. Nu mă înscriu între cei care cred că un sportiv e mai puțin inteligent.

Și nu dați vina nici pe confesiune, religie, ci să ne amintim: când între toți bărbații singuri ai Galileii, trebuia găsit un logodnic Mariei, toiagele tuturor se pun o noapte în altar. Și doar al tâmplarului Iosif înverzește și face flori( Matei, 13, 55), iar el devine, dintre ei, alesul, tocmai fiindcă era senin , credincios, răbdător.

Cu drag, pe mâine, DZB.

Foto: Dănuț Cristișor

Citiți toate paginile din Jurnalul de carantină pe pagina de Facebook a emisiunii "Mic dejun cu un campion"!

14:00 Cursa prin istorie (R)

Producatori: Anca Berlogea-Boariu si Aziza Micu

Realizator Anca Berlogea-Boariu
Prezentator Adriana Irimescu
Jurnalist Stefania ȚTene

(Reluare)

15:00 Teleşcoala

*Clasa a VIII-a Sezon Nou

* Matematica

Producator: Sinziana Milosoiu

 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne invită joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2