loader
Foto

Daniela Nane: ”Faptul că arăți într-un fel nu te scutește de întâmplări nefericite”

Invitata Irinei Păcurariu la „Rețeaua de Idoli” în ediția de luni, 14 noiembrie, de la ora 20:00, la TVR 2, se numără printre cele mai frumoase femei, dar și printre cele mai apreciate artiste atât pe scenă, cât şi pe marele ecran. | VIDEO

 

Irina Păcurariu
Rețeaua de idoli

În 1991, Daniela Nane s-a înscris la concursul „Miss Universe”, iar despre participarea la competiția internațională, actrița Teatrului Bulandra din București își amintește că a fost o experiență de neuitat, care i-a întărit decizia de a-și clădi viața prin propriile forțe, alegând o profesie care să-i pună în valoare aptitudinile: Academia de Teatru și Film din București.

(w882)

”În viață mă mai ia valul și vorbesc repede, dar pe scenă nu. Mă controlez, sunt foarte atentă și am o tehnică bună. Ești ca în cantonament. Trebuie să fii odihnit, să fi mâncat ce trebuie și cât trebuie. Nu poți să te urci pe scenă oricum. Vii din timp în teatru, îți faci machiajul, te gândești la personaj, îți iei hainele personajului, te liniștești, te aduni, îți strângi energia. Vin în teatru cu cel puțin doua ore înainte de spectacol. Vechea garda de actori venea cu trei-patru ore înainte”, spune Daniela Nane.

(w882)

În copilărie, a practicat balet clasic, echitație, schi, patinaj și înot, iar publicul i-a remarcat nu doar aspectul fizic, ci și seriozitatea și talentul actoricesc. A apărut în filme precum ”Callas Forever”, ”Eu sunt Adam”, ”Caligula” sau serialul ”La urgență”, a jucat numeroase roluri pe scenă și a fost prezentatoare a multor festivaluri de modă, film și cultură la televizor.

​Mai mult, Daniela Nane a urmat cursurile și masteratul Ligii Europene a Institutelor de Arta din Amsterdam și Berlin iar în carieră a obținut trei premii de interpretare.

(w882)

”Eu știu ce am trăit. De multe ori nu eram distribuită sau nici nu mă chemau la casting pentru că eram frumoasă. Pentru că lucrurile urâte dintr-un scenariu nu i se pot întâmpla unei femei frumoase. Și mă gândeam, vreți să vă povestesc viața mea? Faptul că arați într-un fel nu te scutește de întâmplări nefericite. Dar, a trecut, asta e!”, spune actrița.

La întâlnirea cu Irina Păcurariu, actrița Daniela Nane a vorbit despre carieră, familie, public dar și despre planuri de viitor sau dificultățile pe care le-a întâmpinat ca fostă ”Miss România”.

”Irina Păcurariu: Ai spus că unul dintre profesorii de la Institut ți-a spus că vei fi toată viața - ”Un cerb hăituit de căini. Femeile te vor invidia, bărbații vor suspina...

Daniela Nane: Da, mi-a spus... O să te urască aproape toată lumea. Femeile te vor urî pentru că nu pot fi că tine, bărbații te vor urî pentru ca nu au acces la tine. Mă gândeam, de ce să mă urască lumea, ce le-am făcut? Asta nu poate fi adevărat...”

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

Translator mimico-gestual Lena Dermengiu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

12:40 Teleshopping

 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne invită joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2