loader
Foto

Daniel Onoriu: „Pentru viteză trăiesc, este mai mult decât o boală” | VIDEO

Marţi, 13 decembrie, de la ora 20:00, Iuliana Marciuc ne-a propus o ediţie emoţionantă a emisiunii „Destine ca-n filme: KING OF SPEED”. Invitatul a fost Daniel Onoriu, cunoscut în lumea sportului auto sub porecla de "Ono".

 

Iuliana Marciuc
Destine ca-n filme

Nepot al celebrei Gabi Luncă și al marelui acordeonist Ion Onoriu, sportivul spune că de la 12 ani a fost "infestat" cu microbul vitezei.

Experienţele sale, riscante, dar şi costisitoare, în care a investit peste un milion şi jumătate de euro, l-au adus de două ori în pragul morţii: După un accident de motocicletă devastator, petrecut în aprilie 2006 - accident în urma căruia a stat 9 zile in comă şi câteva luni în spital - a fost nevoit să renunțe la motociclism. Şi a doua oară, chiar în acest an, când a văzut moartea cu ochii după o banală operație de micșorare a stomacului. Din fericire, medicii au reușit să îi salveze viața, iar el a început un proces lung și anevoios de recuperare după două luni de comă.

(w882)

În exclusivitate la „Destine ca-n filme”, pe TVR 2, am cunoscut-o şi pe Jeni Onoriu, mama sportivului. „Ne-am dat seama că accidentul cu motocicleta a foarte grav. M-au întrebat dacă vreau să-l văd şi am rămas şocată. M-am sprijinit de perete. Abia în a noua zi ne-a chemat medicul şi ne-a spus că poate fi salvat”, a povestit cu lacrimi în ochi mama sa.

„Pentru viteză trăiesc, este mai mult decât o boală”, mărturiseşte şi acum bărbatul care a suportat în jur de 40 de operaţii în urma accidentelor.

Eroul “Destinelor” a înfruntat, uneori, greutăţi mari, sau a fost pus să facă alegeri dificile. Din experienţele acumulate în cariera sa, Daniel Onoriu a transmis un mesaj pentru toţi cei care îl urmăresc:.

(w882)

„Copii, sunteţi mulţi care îmi sunteţi fani şi mă iubiţi, vă spun din toată inima, nu în calitate de părinte, ci de maniac al şoselelor pe care am dominat, şi pe motocicletă, şi pe maşină. Sunt pilot profesionist şi campion naţional multiplu pe moto, karting şi raliu, dar vă îndemn să nu mergeţi tare pe stradă, că viteza ucide. Uitaţi-vă la toate operaţiile mele… Nu e că muriţi, ci că muriţi în chinuri. Aşa că, duceţi-vă pe circuite. Mulţumim lui Dumnezeu că acum avem. Eu nu aveam când eram copil. Dacă faci accident pe circuit, eşti pe pietriş sau pe iarbă. Nu se întâmplă nimic. Dar pe stradă ai borduri, pomi, căruţe sau alte maşini şi este mult mai riscant! Ştiţi cât de încet merg acum pe stradă?”, transmite Daniel Onoriu.

10:30 Magazin Deutsche Welle

* Revoluţia tehnologică (REV-Magazin auto, Germania, 2024) PREMIERĂ

*Noile tehnologii revoluţionează maşinile, oraşele, modul nostru de viaţă. Programul-magazin detaliază paşii acestei revoluţii tehnologice.

Episodul: 94

Redactor: Vlad Ţurcan

11:00 Comisarul Rex (R)

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 46

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

(Reluare)
 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2