loader
Foto

Dacă doriţi să revedeţi... „Mic Dejun” cu un prieten: Alexandru Tomescu

Sâmbătă, 19 februarie, de la ora 10:00, telespectatorii TVR 2 pot revedea la „Mic Dejun cu un Campion” o ediţie de colecţie cu unul dintre cei mai talentaţi muzicieni români contemporani, violonistul Alexandru Tomescu.

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

’’Îmi doresc să las copiilor mei, un loc mai bun şi să ştiu că am contribuit cu ceva la schimbare’’, mărturiseşte invitatul Danielei Zeca Buzura, Alexandru Tomescu, un artist care a ales România, deşi ar fi putut fi celebru oriunde în lume.

Rugiero Ricci, ascultându-i interpretarea ’’Campanellei’’ lui Niccolo Paganini, îl cota la superlativ încă din promiţătoarea adolescenţă de muzician: ’’Este un mare talent. Iată un virtoz al instrumentului’’ iar bursa datorită căreia a beneficiat de vioara Stradivarius Elder-Voicu, a fost o oportunitate ca care avea tot dreptul.

(w882)

Rămâne de referinţă turneul ’’Stradivarius Experience 2.0’’, cu care a străbătut ţara de la Cluj, la Tg. Mureş, Alba Iulia şi Braşov, de la Bucureşti, la Tg. Jiu, de la Piatra Neamţ, la Iaşi, Suceava, Botoşani şi Mihăileni. Un turneu lung şi dificil, cu reprezentaţii în care se îmbină muzica, cu designul de lumini şi cu arta desenului în nisip.

Totul, pentru a aduce muzica clasică, aproape de oameni, în dorinţa de a înlocui frustrarea că sunt neinstruiţi pentru a asculta şi savura MUZICA, cu satisfacţia totală a înţelegerii şi trăirii ei. Şi aceasta cu o abordare curajoasă şi metodică, cu o putere de muncă şi implicare specifică nu numai energiei tinereţii ci şi vastei experienţe concertistice.

Alexandru Tomescu îmbină excelenţa muzicală, cu tactul pedagogic, cu îndrăneala de a provoca proiecte experimentale în spaţii neconvenţionale mizând pe bunul său nume şi renume iar celebrul instrument la care cântă – un Stradivarius valoros, vioara de concert a lui Ion Voicu – i-a conferit o şansă în plus.

(w882)

Fără a fi sofisticat şi fără aere de vedetă el îmbină propria-i experienţă de viaţă şi profesională cu farmecul personal şi felul său unic de a fi. Se poate spune, fără a greşi că acum, Alexandru Tomescu este un adevărat mentor.

Iar aceste calităţi le veţi descoperi, fără îndoială în conversaţia cu Daniela Zeca Buzura, un prieten apropiat care i-a urmărit şi încurajat cariera prin preluarea unor concerte în care evolua, alături de colegii de generaţie, în multe dintre emisiunile de la TVR Cultural.

Aşadar, vă invităm să ne fiţi alături şi în această sâmbătă dimineţă de februarie atât de frumoasă şi însorită.

Emisiunea poate fi urmărită în următorul program:

TVR 2 Sâmbătă, 19 febr. 2022, ora 10:00

Luni, 21 febr. 2022, ora 08:00

TVR 3: Duminică, 20 febr. 2021, ora 7:55

TVRi: Sâmbătă, 26 febr. 2022, ora 8:00

TVRM: Sâmbătă, 26 febr. 2022, ora 7:00

Un articol de Ileana Ploscaru Panait

22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

* Emisiunea „Educatia la putere” revine în cel de-al doilea sezon cu editii în premieră, de luni până joi, la TVR 2 șsi online pe TVR+. De la ora 22.00 (fiecare editie putând fi urmărită în reluare a doua zi, cu începere de la ora 16:00), realizatoarea Monica Ghiurco șsi echipa ei vă invită să urmăriti analize șsi dezbateri având ca subiect educatia, în multiplele ei forme. Vor fi abordate cele mai importante probleme ale sistemului românesc de învătământ șsi, implicit, ale societătii, cu oameni dedicati scolii si educatiei, profesori, părinti si elevi. Din noul sezon, dezbaterile șsi interviurile din cadrul emisiunii „Educatia la putere” vor alcătui o platformă interactivă pentru toti cei implicati, direct sau indirect, în procesul de educatie: profesori, elevi, familie, societate civilă șsi autorităti.

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

23:30 Hudson şi Rex (R)

Serial * Hudson şi Rex (Hudson & Rex-Canada, 2019-2023)

*Episodul 41

Regia: Felipe Rodriguez, Alison Reid

Cu: John Reardon, Mayko Nguyen, Kevin Hanchard, Justin Kelly

*Serial poliţist, aventuri. Detectivul Charlie Hudson se întoarce în oraşul său natal din Canada, St John's, unde îşi face un prieten de nădejde: câinele poliţist Rex, a cărui soartă era neclară după moartea fostei sale partenere, ucisă de un infractor periculos. De-a lungul investigaţiilor, Hudson se poate bizui pe sprijinul colegilor săi criminalişti şi pe Donovan, şeful departamentului de poliţie, dar niciun caz nu poate fi rezolvat fără inteligenţa şi "nasul" imbatabil ale simpaticului Rex.

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan, Bogdan Stănescu, Anca Radu, Gabriela Onea

(Reluare)
 
Cum se câștigă trofeul SuperBlog după 11 ani de „antrenament”

„N-am reușit să obțin acest trofeu mai devreme pentru că mi-a luat ceva timp să învăț să fiu disciplinat”, declară Bogdan Dărădan, ...

Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România, în direct la TVR

TVR 2 transmite în direct de la Ateneul Român vineri, de la ora 18:30, Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România. Festivitatea decernării ...

Dacă doriți să revedeți... soprana Eugenia Moldoveanu vine la

"Pentru mine, a cânta este tot ceea ce mă putea bucura şi împlini", spune soprana Eugenia Moldoveanu, invitata Danielei Zeca Buzura la "Mic ...

 

#tvr2