loader
Foto

Dacă doriţi să revedeţi... „Mic Dejun” cu un prieten: Alexandru Tomescu

Sâmbătă, 19 februarie, de la ora 10:00, telespectatorii TVR 2 pot revedea la „Mic Dejun cu un Campion” o ediţie de colecţie cu unul dintre cei mai talentaţi muzicieni români contemporani, violonistul Alexandru Tomescu.

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

’’Îmi doresc să las copiilor mei, un loc mai bun şi să ştiu că am contribuit cu ceva la schimbare’’, mărturiseşte invitatul Danielei Zeca Buzura, Alexandru Tomescu, un artist care a ales România, deşi ar fi putut fi celebru oriunde în lume.

Rugiero Ricci, ascultându-i interpretarea ’’Campanellei’’ lui Niccolo Paganini, îl cota la superlativ încă din promiţătoarea adolescenţă de muzician: ’’Este un mare talent. Iată un virtoz al instrumentului’’ iar bursa datorită căreia a beneficiat de vioara Stradivarius Elder-Voicu, a fost o oportunitate ca care avea tot dreptul.

(w882)

Rămâne de referinţă turneul ’’Stradivarius Experience 2.0’’, cu care a străbătut ţara de la Cluj, la Tg. Mureş, Alba Iulia şi Braşov, de la Bucureşti, la Tg. Jiu, de la Piatra Neamţ, la Iaşi, Suceava, Botoşani şi Mihăileni. Un turneu lung şi dificil, cu reprezentaţii în care se îmbină muzica, cu designul de lumini şi cu arta desenului în nisip.

Totul, pentru a aduce muzica clasică, aproape de oameni, în dorinţa de a înlocui frustrarea că sunt neinstruiţi pentru a asculta şi savura MUZICA, cu satisfacţia totală a înţelegerii şi trăirii ei. Şi aceasta cu o abordare curajoasă şi metodică, cu o putere de muncă şi implicare specifică nu numai energiei tinereţii ci şi vastei experienţe concertistice.

Alexandru Tomescu îmbină excelenţa muzicală, cu tactul pedagogic, cu îndrăneala de a provoca proiecte experimentale în spaţii neconvenţionale mizând pe bunul său nume şi renume iar celebrul instrument la care cântă – un Stradivarius valoros, vioara de concert a lui Ion Voicu – i-a conferit o şansă în plus.

(w882)

Fără a fi sofisticat şi fără aere de vedetă el îmbină propria-i experienţă de viaţă şi profesională cu farmecul personal şi felul său unic de a fi. Se poate spune, fără a greşi că acum, Alexandru Tomescu este un adevărat mentor.

Iar aceste calităţi le veţi descoperi, fără îndoială în conversaţia cu Daniela Zeca Buzura, un prieten apropiat care i-a urmărit şi încurajat cariera prin preluarea unor concerte în care evolua, alături de colegii de generaţie, în multe dintre emisiunile de la TVR Cultural.

Aşadar, vă invităm să ne fiţi alături şi în această sâmbătă dimineţă de februarie atât de frumoasă şi însorită.

Emisiunea poate fi urmărită în următorul program:

TVR 2 Sâmbătă, 19 febr. 2022, ora 10:00

Luni, 21 febr. 2022, ora 08:00

TVR 3: Duminică, 20 febr. 2021, ora 7:55

TVRi: Sâmbătă, 26 febr. 2022, ora 8:00

TVRM: Sâmbătă, 26 febr. 2022, ora 7:00

Un articol de Ileana Ploscaru Panait

5:45 Teleşcoala (R)

* Limbi străine

* Limba franceza

Producator: Sinziana Milosoiu

(Reluare)

6:10 Cum vă merge ? (R)

Producător: Cătălin Heson

(Reluare)
 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care cântăm, ne distrăm și ne ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2