loader
Foto

Galerie foto

Dacă doriţi să revedeţi...O ediție cu actrița Tania Popa

Conversaţia dintre actriţa Tania Popa şi Daniela Zeca Buzura a fost mai mult decât o simplă întâlnire. A fost un spectacol în sine: al cuviinţei, al excelenţei profesionale, al bunului exemplu personal.

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

Nu se poate să nu vă fie dor de o actriţă ca Tania Popa. De fiecare dată când, fie în viaţa de zi cu zi, fie pe scenă avem ocazia să ne intersectăm, am impresia că s-a revărsat un tsunami. Această energie vitală te acaparează din prima secundă. Te activează reconfortabil, ca un izvor bun şi rece pe o arşiţă cumplită.

(w882)

Căci ce poate fi mai benefic decât o comunicare din ambele sensuri, decât acest flux continuu între oameni care se înţeleg, se atrag, se destăinuie, care nu se sfiesc să împărtăşească din întâmplările vieţii lor, fără reţineri dictate de teama de banalitate şi coterie vulgară.

(w882)

Aşa încât conversaţia din această dimineaţă de 28 august, dintre actriţa Tania Popa şi Daniela Zeca Buzura, a fost mai mult decât o simplă întâlnire. A fost un spectacol în sine: al cuviinţei, al excelenţei profesionale, al bunului exemplu personal, al proiectelor împlinite sau pe cale de a se înfăptui, al descoperirii multor altor preocupări care fac din invitată un om de substanţă, pentru care fiecare zi este o speranţă de mai bine. O speranţă pe care, încet, o transformă în certitudine.

(w882)

Deşi nu ne-am mai întâlnit din 2017, de când am înregistrat această ediţie, vă invităm s-o vedeţi pe Tania Popa în mai multe reprezentaţii la teatru şi la televiziune. Deşi nu a mai urcat pe scenă din primăvara anului trecut, ea face parte din trupa de valoare a Teatrului Naţional din Bucureşti unde figurează în distribuţia a trei spectacole importante: ’’Orchestra Titanic’’ (regia felix Alexa, 2018), ’’Figuranta’’, în propria regie (2019) şi ’’Matilda şi groparii’’ (regia Mircea Rusu, 2020); mai colaborează cu Teatrul Elisabeta în spectacolul ’’Luna de miere cu piper’’ (regia Şerban Puiu, 2019), în producţii independente precum ’’Te iubesc dar nu pe tine’’ (regia George Buzoianu, 2018), ’’Azi nu, poate mâine’’ (regia Vlad Stănescu, 2019) şi altele; a colaborat cu Teatrul Naţional Radiofonic cu înregistrări pentru ’’Lumină pentru Basarabia’’ şi ’’27 martie 1918 – Întoarcerea acasă’’ (Centenar, 2018); a participat la o serie de festivaluri şi turnee teatrale, emisiuni de televiziune, proiecte muzicale şi spectacole, dublaj de voce pentru filme de desene animate, diverse evenimente şi workshop-uri şi... este pasionată de arta vestimentară – deţine chiar un atelier de creaţie în domeniu - în 2016 a proiectat costumele pentru echipajul FlyOne. Este nostalgică după anii tinereţii când, poate, dincolo de hobby, i-ar fi plăcut să facă o performanţă din design-ul de modă..

Să nu uităm de premiile pe care le-a câştigat ca actriţă: în teatru, 1994 – Premiul UNITER pentru debut şi în 2013 Premiul UNITER pentru ’’Cea mai bună actriţă în rol principal’’ în spectacolul ’’Fata din curcubeu’’; în cinematografie, 2010 – Premiul Gopo pentru ’’Cea mai bună actriţă în rol secundar’’ în filmul ’’Amintiri din Epoca de Aur’’, dar şi distincţia Ordinul ’’Meritul cultural’’ pentru arta spectacolului’’, primită în 2004.

Cu o carieră consolidată ca actriţă – ’’cred că am jucat în 50 de roluri în teatru și vreo 30 în film’’ – şi cu viaţă ieşită din tipare, Tania Popa poate fi un exemplu. Iar bucuria pe care ne-a făcut-o acceptând invitaţia ne-a îndemnat şi pe noi să fim mai creativi şi optimişti. Ceea ce vă dorim şi dumneavoastră!

(w882)

Un articol de Ileana Ploscaru Panait

***

TVR2: Sâmbătă, 28 august 2021, ora 10:00

Luni, 30 august 2021, ora 8:00

Marți, 31 august 2021, ora 5:00

TVR3: Duminică, 29 august 2021, ora 7:55

TVR Internaţional: Sâmbătă, 4 septembrie 2021, ora 7:00

TVR MOLDOVA: Sâmbătă, 4 septembrie 2021, ora 7:00

18:30 Gala Premiilor Marii Loji Nationale din Romania

(MLNR) Prezinta Dan Carbunaru *In cadrul galei vor fi decernate 7 premii (Premiul Grigore Moisil-pentru Stiinte Exacte, Premiul Henri Coandă-pentru Stiinte Aplicate, Premiul Carol Davila-pentru Medicina, Premiul Eugeniu Carada- pentru Economie, Premiul Spiru Haret-pentru Educatie, Mediu, IT, Premiul Constantin Brâncuși-pentru Arta si Cultura, Premiul Nicolae Titulescu-pentru Diplomatie si Politologie), ce vor fi inmanate din membrii Academiei Romane. Programul artistic al spectacolului, este sustinut de Corul si Orchestra Simfonica a Filarmonicii "George Enescu" si prim-solisti ai Operei Romane, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, din care fac parte compozitii celebre semnate de Verdi, Strauss, Bizet, Puccini, Vivaldi etc. Si-au anuntat participarea numeroase personalitati politice, membrii ai Academiei Romane, oameni de cultura si prestigiosi oameni de afaceri. Producator: Larisa Avram RealizatorI: Sanziana Milosoiu si Ana Maria Mindu Jurnalist TV: Gabriela Voinea Transmisiune directa Ateneul Roman

21:25 Toamna la podgorie

Film* Toamna la podgorie (AUTUMN IN THE VINEYARD-Canada, SUA, 2016)

Regia: Scott Smith

Cu: Rachael Leigh-Cook, Brendan Penny

*Dramă romantică. Frankie Baldwin şi Nate Deluca îşi dispută dreptul de proprietate asupra podgoriei Sorrento, pe care ajung s-o împartă pe din două. Fiecare dintre ei încearcă să obţină o recoltă cât mai bună şi să câştige premiul pentru cel mai bun vin din regiune. Dar rivalitatea lor nu se va încheia în vie, fiindcă soluţia ideală pentru o dispută juridică nu poate fi decât o poveste de dragoste!

Redactor: Anca Radu

 
Cum se câștigă trofeul SuperBlog după 11 ani de „antrenament”

„N-am reușit să obțin acest trofeu mai devreme pentru că mi-a luat ceva timp să învăț să fiu disciplinat”, declară Bogdan Dărădan, ...

Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România, în direct la TVR

TVR 2 transmite în direct de la Ateneul Român vineri, de la ora 18:30, Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România. Festivitatea decernării ...

Dacă doriți să revedeți... soprana Eugenia Moldoveanu vine la

"Pentru mine, a cânta este tot ceea ce mă putea bucura şi împlini", spune soprana Eugenia Moldoveanu, invitata Danielei Zeca Buzura la "Mic ...

 

#tvr2