loader
Foto

Galerie foto

Dacă doriţi să revedeţi... Mircea Albulescu la „Mic dejun cu un campion”

Marele actor a deschis proiectul „Mic dejun cu un campion”, la TVR 2, fiind prima personalitate invitată de Daniela Zeca-Buzura. Au trecut treisprezece sezoane de atunci, iar sâmbătă, 12 iunie, de la ora 10:00, am revăzut o ediție de colecție.

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

„L-am văzut de-a lungul anilor în tot repertoriul Teatrului de Comedie. Ce noroc! Eram copil şi, de la balcon, din scafa de reflectoare, urmăream cu sufletul la gură repetiţiile, spectacolele, mondenităţile. Nu prea înţelegeam mare lucru dar, simţeam că acolo se petrece lucru mare. Oamenii aceia, cu foile în mână descifrau textul, apoi, regizorul dădea indicaţii până în cele mai mici detalii. Uneori veneau şi dramaturgii şi nişte oameni, pe care nu ştiam cum să-i cataloghez pentru că se vedea că veniseră să spună „Aşa, da! Aşa, nu! Asta iese’’.

Actorii nu erau vedete erau... doar actori. Şi ascultau cu atenţie tot ce aveau de făcut pentru ca spectacolul să fie perfect. Mişcare scenică, replică, lumini, muzică. Era un univers pe care n-am să-l uit niciodată. Printre aceştia – nu am să nominalizez, pentru că nu vreau să uit pe nimeni – Mircea Albulescu, aflat mereu pe drum. Teatru, televiziune, filme de lung metraj, înregistrări la radio, turnee, recitaluri de poezie, aveam să aflu mult mai târziu că el însuşi cocheta cu stihurile, apoi cu cronici în jurnale, că era un profesor divinizat de studenţi. Mi se părea o viaţă într-o perpetuă alertă. Dar, Meşterul era mereu la superlativ.

(w882)

Aşa încât, când s-a lansat proiectul „Mic Dejun cu un Campion’’ primul gând a fost să deschidem cu această personalitate remarcabilă a teatrului şi filmului românesc. Am sunat şi, de la celălalt capăt al firului a răspuns o voce jovială şi cu o inflexiune atât de particulară, încât o port şi acum în memoria mea afectivă. Nu a trebuit să fac o pledoarie pentru a-l convinge. A răspuns „Da!’’, pe loc. Şi am simţit atunci că acest proiect se va afla poate sub energia sa îndestulătoare. Ştiam că fusese bolnav, că era mai fragil ca niciodată dar, a venit cu o bucurie pe care ne-a împărtăşit-o cu o asemenea generozitate încât sunt convinsă şi astăzi că îi datorăm în mare măsură încrederea neclintită că ne facem bine meseria şi că putem trece mai departe, telespectatorilor care ne urmăresc de treisprezece sezoane, aceiaşi împlinire atât de preţuită a unui moment de graţie absolută. Aceasta a fost, pe 21 martie 2015, prima ediţie a emisiunii ’’Mic Dejun cu un Campion’’. Revăzând-o acum, îmi dau seama cât de mult ne lipseşte Mircea Albulescu – actorul, poetul, profesorul, mentorul, Omul'' , a spus Ileana Ploscaru Panait - producătorul emisiunii.

(w882)

TVR2:

Sâmbătă, 12 iun. 2021, ora 10:00

Marti, 15 iunie 2021, ora 5:00

TVR3:

Duminică, 13 iunie 2021, ora 7:55

TVRInternaţional:

Sâmbătă, 19 iunie 2021, ora 7:00

TVRMoldova:

Sâmbătă, 19 iunie 2021, ora 7:00

(w882)

16:00 Educatia la putere (R)

*Ne-am pierdut încrederea în educatie? Educatia a ajuns un domeniu al extremelor? Ne confruntăm cu lipsa de educatie sau cu negarea ei? Aceste întrebări vor fi puse în dezbatere, de marti până vineri de la ora 16:00. Monica Ghiurco va media, cea mai curajoasă dezbatere a momentului. Profesori, elevi, părinti, psihologi, specialisti si strategi sunt invitati să îsi spună părerea șsi să vă propună solutii pentru cele mai grele probleme din sfera educatiei. Vom crea împreună o platformă de susţinere a discuţiilor constructive, cu profesionalim si maturitate.

Realizator șsi moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco șsi Monica Colceriu.

(Reluare)

17:30 România…în bucate

Sezon Nou

TVR Iaşi

* Descriptio Moldaviae

* O călătorie la Mănăstirea Galata, o vizită la moară si o traditie dulce din Moldova: mucenici cu miere șsi nucă.

Emisiune realizată de TVR Iaşi

Prezentator si realizator: Raluca Chirilă Aftene

Producător: Vasile Arhire

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

 
Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

Spionaj în timpul Războiului Rece, în „Reţeaua cubaneză

Filmul de Artă la care vă invită TVR2 și TVR+ duminică, 31 martie, de la ora 22.00, este „Reţeaua cubaneză" (The Wasp Network – Franţa, Brazilia, ...

 

#tvr2