loader
Foto

Dacă doriţi să revedeţi... compozitorul Dan Dediu, la "Mic Dejun cu un Campion"

Câteva dintre ediţiile de colecţie ale emisiunii "Mic Dejun cu un Campion", în fiecare sâmbătă, la aceeaşi oră, 10:00 fix, în acelaşi loc, la Grădina Cărtureşti – Verona, cu acelaşi amfitrion plin de vervă, scriitoarea şi jurnalista Daniela Zeca Buzura şi, firesc, la TVR2.

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

"O întâlnire, aşa cum v-am obişnuit de peste opt ani de când ne tot vedem la cel mai bun cappucino din oraş care însoţeşte cu aroma parfumată şi rumoarea celor din grădină, dialoguri esenţiale într-o atmosferă relaxată. Şi, dacă aţi uitat cumva, episodul îl puteţi revedea în lunea imediat următoare, de la ora 8:00, tot la TVR2. Dar, cum desigur aţi observat, cei peste două sute de prieteni care ne-au trecut pragul până acum, când împlinim optsprezece sezoane, pot fi urmăriţi şi la TVR Cultural, de luni până vineri, tot de la ora 10:00.

A venit vacanţa, cu o binemeritată odihnă dar şi cu planuri mari pentru sezonul ce va începe în toamnă. Ne pregătim şi vă promitem multe surprize şi invitaţi pe măsură. Echipa Mic Dejun cu un Campion vă mulţumeşte pentru fidelitate şi vă ureză o vară lungă, frumoasă şi odihnitoare", spune Ileana Ploscaru Panait, producătoarea "Mic Dejun cu un Campion".

Sâmbătă, 17 iunie 2023, ora 10:00 invitatul ediţiei este Dan Dediu – compozitor şi profesor.

’’Compozitorul se duce acasă, strânge din dinți și începe să se gândească la o nouă piesă’’ acesta ar fi firescul zilei unui creator de muzică, dincolo de cafeaua de dimineaţă. Destinul – în care Dan Dediu crede cu convingere – l-a dus în multe alte direcţii. La profesorat, la emisiuni de televiziune, la scris, într-o aventură ce a început cu studiul pianului şi venirea din Brăila natală, în Bucureşti la şcoala de muzică – liceu şi conservator – pentru a călători apoi în toată lumea ca bursier şi mai apoi cu concerte. Fiecare loc a însemnat întâlnirea nu numai cu colegi de generaţie din mai multe ţări ale lumii ci şi cu profesori şi mentori care l-au învăţat ce înseamnă drumul atât de complicat şi complex al componisticii. La cei 54 de ani, Dan Dediu a compus genuri diverse: patru simfonii şi piese pentru orchestră, şapte concerte, cinci cvartete de coarde, muzică de cameră, piese pentru pian, muzică de cor, electronică, trei opere iar activitatea sa continuă cu acelaşi entuziasm cu noi şi noi compoziţii, îmbogăţindu-şi permanent repertoriul componistic. Are carisma de a convinge, de a mobiliza, de a da încredere celor tineri în forţele lor. De altfel, Dan Dediu a coordonat în calitate de director artistic mai multe ediţii ale festivalului ’’Săptămâna Muzicii Noi’’ şi două ediţii ale festivalului ’’Profil’’, s-a lansat în două proiecte unice pe piaţa media de la noi: ’’Aventura sunetelor’’ şi ’’Muzici dintr-o expoziţie’’. Activitatea de cercetător şi istoric al muzicii s-a concretizat în două cărţi semnate de Dan Dediu reţin acum atenţia tocmai pentru că vin din partea unui muzician care şi-a împărţit existenţa între studiul asiduu, creaţie şi profesorat. Sunt două apariţii editoriale ce relevă fiecare o altă latură a personalităţii celui invitat astăzi la "Mic Dejun". Nu putem să facem o recenzie asupra creaţiei lui Dan Dediu. Nu putem şi nici nu ne-am propus aşa ceva dar, îi putem asculta oricând muzica. Este cu siguranţă o carte de vizită pe care doar opera o poate oferi creatorului său.

Portret de artist: Corneliu Vasilescu - pictor.

20:00 Puternici, impreuna

* Redifuzare

*Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA este un program care aduce fata in fata o familie din randul oamenilor simpli (sau un reprezentant al familiei, de la caz la caz ) si o vedeta, o personalitate din lumea artistica, sportiva sau politica. Acestia isi expun in fata telespectatorilor problemele lor, probleme cu care se confrunta orice om indiferent de clasa sociala, pregatire profesionala sau sex. Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA poate deveni una dintre optiunile preferate ale telespectatorilor TVR2, care se regăsesc in tematica sa, dar si un bun prilej de a întâlni vedetele lor preferate cu problemele lor ascunse.Emisiunea, zilnica, de luni pana joi, va pune in discutie si va cauta solutii pentru aspecte ale vietii de familie ale românilor de rând, începand cu relatia in cuplu, cresterea șsi educarea copiilor, alegerea partenerului de viată, gestionarea situatiilor delicate in cuplu, etc.

*Invitat:

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

21:00 Istorii de bun gust

Redifuzare

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

 
Cum se câștigă trofeul SuperBlog după 11 ani de „antrenament”

„N-am reușit să obțin acest trofeu mai devreme pentru că mi-a luat ceva timp să învăț să fiu disciplinat”, declară Bogdan Dărădan, ...

Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România, în direct la TVR

TVR 2 transmite în direct de la Ateneul Român vineri, de la ora 18:30, Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România. Festivitatea decernării ...

Dacă doriți să revedeți... soprana Eugenia Moldoveanu vine la

"Pentru mine, a cânta este tot ceea ce mă putea bucura şi împlini", spune soprana Eugenia Moldoveanu, invitata Danielei Zeca Buzura la "Mic ...

 

#tvr2