loader
Foto

Galerie foto

Dacă doriţi să revedeţi... Dan Grigore la "Mic dejun cu un campion"

Invitatul Danielei Zeca Buzura în ediţia "Mic dejun cu un campion" de sâmbătă, 26 iunie, de la ora 10:00 a fost primul muzician român distins cu Ordinul Artelor şi al Literelor în grad de Cavaler acordat de Guvernul francez, în 1999.

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

Onorant şi nu numai atât, pentru că, aşa cum avea să mărturisească maestrul Dan Grigore era şi prima dată când primea o distincţie de un asemenea nivel. Să ne reîntoarcem în timp, pentru că au trecut deja cinci ani de la premieră, dar revederea cu Dan Grigore o să fie cu adevărat un... regal. Şi nu pentru că distinsul nostru oaspete este un monarhist convins – ’’Firul istoriei ar fi trebuit reînnodat de acolo de unde se rupsese. Unde ar fi fost România acum, dacă ar fi revenit la regimul unei monarhii constituţionale!!!... – ci pentru că, este un muzician de o seriozitate ieşită din comun şi un profesor foarte exigent însă cu o vervă şi un umor debordante. Sigur, emisiunea pare prea scurtă pentru atâtea poveşti.

(w882)

"Lumea în Si Bemol’’ un volum de memorii în care Dan Grigore stă de vorbă cu Dia Radu, apărută la editura Polirom în 2016, este o lectură care nu poate să lipsească. Ca şi întâlnirea cu Iosif Sava, Alexandru Paleologu şi Dan Grigore care face să strălucească ’’Magia Seratelor Muzicale TV’’ pe care o puteţi revedea duminică, 11 iulie 2021, de la ora 19:00, la TVR3.

(w882)

Privind doar câteva secvenţe şi comentarii referitoare la marea sa prietenă, Cella Delavrancea, alături de care îl putem vedea pe scena Sălii Radio în 1987 la aniversarea centenarului distinsei doamne, improvizând pe teme de jazz, cred că este un argument suficient de convingător pentru a fi alături de noi într-o ediţie de colecţie pentru 50 de minute de vrajă.

(w882)

Cu brevet de aviator, mare amator de fotbal şi de şah dar şi de glume bune, marele pianist Dan Grigore se dezvăluie în compania Danielei Zeca Buzura altfel decât îl ştiam. O discuţie ce o să vă facă să reflectaţi, să vă amuzaţi, să vă fie dor, să râdeţi de hazul multor situaţii evocate de cei doi într-o confesiune care vă va plăcea cu siguranţă.

(w882)

Producător: Ileana Ploscaru Panait

TVR 2: Sâmbătă, 26 iun. 2021, ora 10:00

Marti, 30 iunie 2021, ora 5:00

TVR 3: Duminică, 27 iunie 2021, ora 7:55

TVR Internaţional: Sâmbătă, 3 iulie 2021, ora 7:00

TVR MOLDOVA: Sâmbătă, 3 iulie 2021, ora 7:00

20:00 Rivalii (R)

Rivalii

*Editie speciala GALA NEMURITORII

Editia din 22 iunie este, de fapt, o editie speciala. Aceasta este realizata in parteneriat cu Teatrul Constantin Tanase si consta intr-o gala, supranumita ,,Gala Nemuritorii”. In aceasta sunt evocati artisti si compozitori ce nu mai sunt printre noi si care au lasat slagare celebre din istoria muzicii usoare romanesti: Dan Spataru, Madalina Manole, Dumitru Lupu, Ilie Micolov, Florin Bogardo, Ghe. Dinica, Malina Olinescu, Mihai Constantinescu, Victor Socaciu, Gica Petrescu, Vasile V. Vasilache, Doru Stanculescu, Luigi Ionescu, Laura Stoica, Aurelian Andreescu.

Interpretarea apartine artistilor: Tavi Colen, Daniela Tanase, Gabriel Dorobantu, Bogdan Ionita, Stela Enache, Silviu Biris, Millenium, Sanda Ladosi, Fuego, Crina Matei, Mirabela Dauer, Dan Helciug, Corul Seniorilor Sector 6, Maria Nagy, Mihai Traistariu.

In sala sunt prezente personalitati din diverse domenii, precum si membri ai familiilor celor evocati: Doina Melinte, Simona Constantinescu, Dumitrana Lupu, Elena Stoica, Aneta Stan, Viorica Flintasu, Mihai Alexandru, Eli Laslean, Liza Panait.

De asemenea, nu lipsesc momentele umoristice, sustinute de Valentina Fatu si Vasile Muraru, si cele artistice, ale baletului Teatrului Constantin Tanase.

Producator: Marina Almasan,

Organizator productie: Laurentiu Baciu

Colaboratori: Costin Teodorescu si Raluca Tudor

Prezentatori: Marina Almasan si Dan Helciug

Jurnalisti: Mirela Vasile, Adrian Banuta

Realizatori: Marina Almasan, Andreea Baciu

Regizor artistic: Dan Manoliu

Coproducator: Teatrul de Revista Constantin Tanase si Astra dell Arte

(Reluare)

23:30 Hudson şi Rex (R)

Serial * Hudson şi Rex (Hudson & Rex-Canada, 2019-2023)

*Episodul 44

Regia: Felipe Rodriguez, Alison Reid

Cu: John Reardon, Mayko Nguyen, Kevin Hanchard, Justin Kelly

*Serial poliţist, aventuri.

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan, Bogdan Stănescu, Anca Radu, Gabriela Onea

(Reluare)
 
Confruntarea cuplurilor la „Drag de România mea!”

Duminică, 23 iunie, într-o redifuzare de vacanță a emisiunii „Drag de România mea!”, v-am așteptat la ora 15.00, pe TVR 2 și online pe TVR+, cu ...

Cum se câștigă trofeul SuperBlog după 11 ani de „antrenament”

„N-am reușit să obțin acest trofeu mai devreme pentru că mi-a luat ceva timp să învăț să fiu disciplinat”, declară Bogdan Dărădan, ...

Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România, în direct la TVR

TVR 2 a transmis în direct de la Ateneul Român vineri, de la ora 18:30, Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România. Festivitatea decernării ...

 

#tvr2