loader
Foto

Galerie foto

Dacă doriţi să revedeţi...Un interviu cu jurnalistul Marius Tucă

Un Mic Dejun cu un jurnalist dilematic, un profesionist al talk-show-ului, un poet sensibil, un redutabil interlocutor: Marius Tucă. Pe TVR2, TVR3, TVR Internaţional şi TVR MOLDOVA.

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

A creat un format de televiziune ce l-a consacrat într-un moment în care televiziunile din România abia bâjbâiau confuze printre noile tendinţe ce aveau să ne despartă pentru totdeauna de cele două ore de ode aduse conducătorului iubit.

(w882)

Marius Tucă, cu simţurile alerte, a simţit momentul ce avea să facă şcoală. Un pupitru, un interlocutor, momentul?... după miezul nopţii. Un tânăr jurnalist care s-a documentat - cu siguranţă că i-au plăcut dialogurile lui Iosif Sava, dar şi cele ale lui Larry King – şi a propus un format simplu, dar de mare impact. A creat emuli ce i-au dus mai departe, mult după ce el s-a despărţit de televiziune, ideea, dar nici pe departe cu aceiaşi apetenţă pentru discursul documentat, iscoditor, uneori iritant, fals contradictoriu şi conflictual uneori, tocmai pentru a smulge mărturisiri de substanţă. Niciodată însă fără măsură, fără bun simţ.

(w882)

Erau emisiuni ce se bucurau de atenţie, susţinere şi totuşi... pentru o vreme Marius Tucă s-a retras din lumina reflectoarelor. Priorităţile sale au fost altele. A scris mult, s-a întors în sine şi la prieteni, la familie şi a reflectat la noi proiecte. A pus pe roate un post de radio, muzică bună, invitaţi şi colaboratori aleşi pe sprânceană şi a mers mai departe la fel de meticulos şi profesionist.

(w882)

Astăzi, are o nouă emisiune de televiziune asupra căreia îşi pune amprenta. Şi îl urmărim în continuare cu interes şi cu plăcere şi cu observaţia că mulţi dintre invitaţii săi au fost oaspeţi la Mic Dejun cu un Campion. Este confirmarea că ceea ce ne-am propus ca jurnalişti are valoare, iar oamenii cu temeinicie în viaţă şi în profesie merită să se afle mereu în atenţia publicului.

(w882)

În această dimineaţă, la Mic Dejun, moderatorul Marius Tucă este invitatul unui coleg de breaslă care ştie să despice cu eleganţă firul în patru, provocând mărturisiri de multe ori neaşteptate. Alături de Daniela Zeca Buzura şi de dumneavoastră, prietenii noştri fideli, doamnelor şi domnilor..... Marius Tucă care face show în platou, la Cărtureşti, într-o sâmbătă aromată de aburii unei cafele bune şi de poezie plină de inspiraţie.

 

Un articol de Ileana Ploscaru Panait

***

Program de difuzare:

TVR2: Sâmbătă, 14 aug. 2021, ora 10:00

Luni, 16 august 2021, ora 8:00

Marti, 17 august 2021, ora 5:00

TVR 3: Duminică, 15 august 2021, ora 7:55

TVR Internaţional: Sâmbătă, 21 august 2021, ora 7:00

TVR Moldova: Sâmbătă, 21 august 2021, ora 7:00

20:00 Rivalii (R)

Rivalii

*Editie speciala GALA NEMURITORII

Editia din 22 iunie este, de fapt, o editie speciala. Aceasta este realizata in parteneriat cu Teatrul Constantin Tanase si consta intr-o gala, supranumita ,,Gala Nemuritorii”. In aceasta sunt evocati artisti si compozitori ce nu mai sunt printre noi si care au lasat slagare celebre din istoria muzicii usoare romanesti: Dan Spataru, Madalina Manole, Dumitru Lupu, Ilie Micolov, Florin Bogardo, Ghe. Dinica, Malina Olinescu, Mihai Constantinescu, Victor Socaciu, Gica Petrescu, Vasile V. Vasilache, Doru Stanculescu, Luigi Ionescu, Laura Stoica, Aurelian Andreescu.

Interpretarea apartine artistilor: Tavi Colen, Daniela Tanase, Gabriel Dorobantu, Bogdan Ionita, Stela Enache, Silviu Biris, Millenium, Sanda Ladosi, Fuego, Crina Matei, Mirabela Dauer, Dan Helciug, Corul Seniorilor Sector 6, Maria Nagy, Mihai Traistariu.

In sala sunt prezente personalitati din diverse domenii, precum si membri ai familiilor celor evocati: Doina Melinte, Simona Constantinescu, Dumitrana Lupu, Elena Stoica, Aneta Stan, Viorica Flintasu, Mihai Alexandru, Eli Laslean, Liza Panait.

De asemenea, nu lipsesc momentele umoristice, sustinute de Valentina Fatu si Vasile Muraru, si cele artistice, ale baletului Teatrului Constantin Tanase.

Producator: Marina Almasan,

Organizator productie: Laurentiu Baciu

Colaboratori: Costin Teodorescu si Raluca Tudor

Prezentatori: Marina Almasan si Dan Helciug

Jurnalisti: Mirela Vasile, Adrian Banuta

Realizatori: Marina Almasan, Andreea Baciu

Regizor artistic: Dan Manoliu

Coproducator: Teatrul de Revista Constantin Tanase si Astra dell Arte

(Reluare)

23:30 Hudson şi Rex (R)

Serial * Hudson şi Rex (Hudson & Rex-Canada, 2019-2023)

*Episodul 44

Regia: Felipe Rodriguez, Alison Reid

Cu: John Reardon, Mayko Nguyen, Kevin Hanchard, Justin Kelly

*Serial poliţist, aventuri.

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan, Bogdan Stănescu, Anca Radu, Gabriela Onea

(Reluare)
 
Dive ale Televiziunii Române, legende și artiști iubiți la ”Drag de România mea!”

Duminică, 30 iunie, revedeți o ediție specială ”Drag de România mea!”. Paul Surugiu-Fuego vă invită de la ora 15:00, la TVR 2.

Confruntarea cuplurilor la „Drag de România mea!”

Duminică, 23 iunie, într-o redifuzare de vacanță a emisiunii „Drag de România mea!”, v-am așteptat la ora 15.00, pe TVR 2 și online pe TVR+, cu ...

Cum se câștigă trofeul SuperBlog după 11 ani de „antrenament”

„N-am reușit să obțin acest trofeu mai devreme pentru că mi-a luat ceva timp să învăț să fiu disciplinat”, declară Bogdan Dărădan, ...

 

#tvr2