loader
Foto

Galerie foto

Dacă doriţi să revedeţi...Un interviu cu jurnalistul Marius Tucă

Un Mic Dejun cu un jurnalist dilematic, un profesionist al talk-show-ului, un poet sensibil, un redutabil interlocutor: Marius Tucă. Pe TVR2, TVR3, TVR Internaţional şi TVR MOLDOVA.

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

A creat un format de televiziune ce l-a consacrat într-un moment în care televiziunile din România abia bâjbâiau confuze printre noile tendinţe ce aveau să ne despartă pentru totdeauna de cele două ore de ode aduse conducătorului iubit.

(w882)

Marius Tucă, cu simţurile alerte, a simţit momentul ce avea să facă şcoală. Un pupitru, un interlocutor, momentul?... după miezul nopţii. Un tânăr jurnalist care s-a documentat - cu siguranţă că i-au plăcut dialogurile lui Iosif Sava, dar şi cele ale lui Larry King – şi a propus un format simplu, dar de mare impact. A creat emuli ce i-au dus mai departe, mult după ce el s-a despărţit de televiziune, ideea, dar nici pe departe cu aceiaşi apetenţă pentru discursul documentat, iscoditor, uneori iritant, fals contradictoriu şi conflictual uneori, tocmai pentru a smulge mărturisiri de substanţă. Niciodată însă fără măsură, fără bun simţ.

(w882)

Erau emisiuni ce se bucurau de atenţie, susţinere şi totuşi... pentru o vreme Marius Tucă s-a retras din lumina reflectoarelor. Priorităţile sale au fost altele. A scris mult, s-a întors în sine şi la prieteni, la familie şi a reflectat la noi proiecte. A pus pe roate un post de radio, muzică bună, invitaţi şi colaboratori aleşi pe sprânceană şi a mers mai departe la fel de meticulos şi profesionist.

(w882)

Astăzi, are o nouă emisiune de televiziune asupra căreia îşi pune amprenta. Şi îl urmărim în continuare cu interes şi cu plăcere şi cu observaţia că mulţi dintre invitaţii săi au fost oaspeţi la Mic Dejun cu un Campion. Este confirmarea că ceea ce ne-am propus ca jurnalişti are valoare, iar oamenii cu temeinicie în viaţă şi în profesie merită să se afle mereu în atenţia publicului.

(w882)

În această dimineaţă, la Mic Dejun, moderatorul Marius Tucă este invitatul unui coleg de breaslă care ştie să despice cu eleganţă firul în patru, provocând mărturisiri de multe ori neaşteptate. Alături de Daniela Zeca Buzura şi de dumneavoastră, prietenii noştri fideli, doamnelor şi domnilor..... Marius Tucă care face show în platou, la Cărtureşti, într-o sâmbătă aromată de aburii unei cafele bune şi de poezie plină de inspiraţie.

 

Un articol de Ileana Ploscaru Panait

***

Program de difuzare:

TVR2: Sâmbătă, 14 aug. 2021, ora 10:00

Luni, 16 august 2021, ora 8:00

Marti, 17 august 2021, ora 5:00

TVR 3: Duminică, 15 august 2021, ora 7:55

TVR Internaţional: Sâmbătă, 21 august 2021, ora 7:00

TVR Moldova: Sâmbătă, 21 august 2021, ora 7:00

2:45 Planuri diabolice (R)

Film * Planuri diabolice (Evil doctor-SUA, 2018) PREMIERĂ

Regia: Brian Skiba

Cu: Dina Meyer, Jen Lilley, Corin Nemec

*Thriller.

*

Redactor: Vlad Ţurcan

(Reluare)

4:20 Documentar 360°GEO (R)

* Viaţa pe uriaşul Grossglockner (Vivre au pied d’un géant, Franţa-Germania, 2010)

Realizator: Gernot Stadler

Redactor: Delia Clonaru

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2