Dacă doriţi să revedeţi...Un interviu cu jurnalistul Marius Tucă
luni, 09 august 2021
Un Mic Dejun cu un jurnalist dilematic, un profesionist al talk-show-ului, un poet sensibil, un redutabil interlocutor: Marius Tucă. Pe TVR2, TVR3, TVR Internaţional şi TVR MOLDOVA.

A creat un format de televiziune ce l-a consacrat într-un moment în care televiziunile din România abia bâjbâiau confuze printre noile tendinţe ce aveau să ne despartă pentru totdeauna de cele două ore de ode aduse conducătorului iubit.

(w640)

Marius Tucă, cu simţurile alerte, a simţit momentul ce avea să facă şcoală. Un pupitru, un interlocutor, momentul?... după miezul nopţii. Un tânăr jurnalist care s-a documentat - cu siguranţă că i-au plăcut dialogurile lui Iosif Sava, dar şi cele ale lui Larry King – şi a propus un format simplu, dar de mare impact. A creat emuli ce i-au dus mai departe, mult după ce el s-a despărţit de televiziune, ideea, dar nici pe departe cu aceiaşi apetenţă pentru discursul documentat, iscoditor, uneori iritant, fals contradictoriu şi conflictual uneori, tocmai pentru a smulge mărturisiri de substanţă. Niciodată însă fără măsură, fără bun simţ.

(w640)

Erau emisiuni ce se bucurau de atenţie, susţinere şi totuşi... pentru o vreme Marius Tucă s-a retras din lumina reflectoarelor. Priorităţile sale au fost altele. A scris mult, s-a întors în sine şi la prieteni, la familie şi a reflectat la noi proiecte. A pus pe roate un post de radio, muzică bună, invitaţi şi colaboratori aleşi pe sprânceană şi a mers mai departe la fel de meticulos şi profesionist.

(w640)

Astăzi, are o nouă emisiune de televiziune asupra căreia îşi pune amprenta. Şi îl urmărim în continuare cu interes şi cu plăcere şi cu observaţia că mulţi dintre invitaţii săi au fost oaspeţi la Mic Dejun cu un Campion. Este confirmarea că ceea ce ne-am propus ca jurnalişti are valoare, iar oamenii cu temeinicie în viaţă şi în profesie merită să se afle mereu în atenţia publicului.

(w640)

În această dimineaţă, la Mic Dejun, moderatorul Marius Tucă este invitatul unui coleg de breaslă care ştie să despice cu eleganţă firul în patru, provocând mărturisiri de multe ori neaşteptate. Alături de Daniela Zeca Buzura şi de dumneavoastră, prietenii noştri fideli, doamnelor şi domnilor..... Marius Tucă care face show în platou, la Cărtureşti, într-o sâmbătă aromată de aburii unei cafele bune şi de poezie plină de inspiraţie.

 

Un articol de Ileana Ploscaru Panait

***

Program de difuzare:

TVR2: Sâmbătă, 14 aug. 2021, ora 10:00

Luni, 16 august 2021, ora 8:00

Marti, 17 august 2021, ora 5:00

TVR 3: Duminică, 15 august 2021, ora 7:55

TVR Internaţional: Sâmbătă, 21 august 2021, ora 7:00

TVR Moldova: Sâmbătă, 21 august 2021, ora 7:00

 • 20:52
  Live stadion
  Transmisiune directă
 • 21:00
  Campionatul Mondial de Fotbal Qatar 2022
  Fotbal * * Serbia-Elveţia Transmisiune directă-Stadion Ras Abu Aboud Comentator: Emil Hossu Producător : Daniel Chican /Horatiu Rusu
 • 23:10
  Ora de Stiri
  (+ Sport ) Transmisiune directă
 • 23:50
  E vremea ta!
  Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii. Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache Producători : Raluca Brumariu
 • 00:00
  Ora Unirii
  Producător: Diana Pascal Redactor: Nicolae Cozma
 • 00:05
  Reţeaua de idoli
  redifuzare *Gheorghe Hagi Producător: Irina Păcurariu
 • 01:00
  Campionatul Mondial de Fotbal Qatar 2022
  * Ghana-Uruguay Comentator: Cristian Mândru Producător :Daniel Chican /Horatiu Rusu TVR 1 ora 17.00
 • 02:50
  Nemuritorii-România, 1974
  Film * Regia: Sergiu Nicolaescu Cu: Amza Pellea, Ion Besoiu, Ilarion Ciobanu, Sergiu Nicolaescu Dramă istorică . Redactor: Gabriela Onea