loader
Foto

Galerie foto

Cupa Somnmania 2016 continuă la „Pescar hoinar”

Duminică, 29 mai, ați urmărit cea de-a doua parte dedicată popularului eveniment dedicat pescarilor români: Cupa Somnmania. Victor Ţăruş şi Eugen Roibu v-au aşteptat de la 10:00, la TVR 2, TVR HD şi TVR+.

 

EUGEN ROIBU
VICTOR ŢĂRUŞ
Pescar hoinar

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Cupa SOMNMANIA 2016 este un eveniment unic  în lumea pescarilor sportivi şi amatori. 60 de concurenţi, campaţi în corturi pe malul lacului Tâncăbeşti, pescuiesc 120 de ore non-stop în căutarea răpitorului suprem de apă dulce – somnul.

Aflată la cea de-a XIII-a ediţie, Cupa este o adevărată probă de rezistenţă pentru pescarii români, care trebuie să ştie cum să captureze cel mai mare somn din lacul de 100 de hectare.

În cel de-al doilea episod, difuzat pe 29 mai, de la ora 10:00,  seria capturilor de somn de talie mare a continuat cu exemplare de la 35 până la 65 de kilograme. S-au prezentat monturi inedite, precum şi tehnici de ademenire a somnului. Au fost descrise morfologia şi obiceiurile de hrănire ale acestui masiv răpitor, dar şi întâmplări stranii, având ca personaj somnul, semnalate de către savantul naturalist Grigore Antipa.

În ansamblu, seria celor trei episoade dedicate somnului se constituie într-o adevărată pledoarie pentru protecţia faunei acvatice şi, în general, pentru comportamentul ecologic responsabil.

***

Pescar hoinar e o emisiune despre toate acele locuri şi experienţe trăite în căutarea marii capturi care stârnesc imaginaţia de nestăvilit a fiecărui undiţar. „Noi nu propunem un program specializat, având ca ţintă doar pescarii amatori”, spune Eugen Roibu într-un interviu. „Noi hoinărim cu undiţa în mână, dar cu ochii larg deschişi”.

Din 2003 până astăzi, expediţiile echipei Pescar Hoinar s-au întins de-a lungul a peste 600 de episoade, iar audienţele mari au arătat că publicului român îi place evadarea din cotidian. Este una dintre cele mai vizionate emisiuni de profil din România şi a fost lider de audienţă la TVR 2, cu o medie de aproape 230.000 de telespectatori, cu vârfuri de rating de 2,6 -2,7  în anii anteriori.

19:05 Comisarul Rex

Serial **Era glaciara-partea intai (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 90

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist. O anchetă îl poartă pe comisarul italian Lorenzo Fabbri la Viena, unde întâmplarea i-l scoate în cale pe câinele poliţist Rex, care urmează să fie retras din activitate. Dar perseverentul patruped nu se lasă „scos la pensie”, ci îl ajută pe Fabbri să rezolve un caz complicat de crimă, dovedindu-se un partener de încredere. Ataşându-se de inteligentul animal, comisarul îl ia cu el la Roma, unde cariera lui Rex va continua cu succes timp de mulţi ani. Intuitiv, curajos şi loial, Rex va fi sprijinul de nădejde şi prietenul cel mai bun al comisarului Fabbri şi, apoi, al altor poliţişti cu care va lucra la cazuri palpitante şi periculoase.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

20:00 Puternici, impreuna

* Redifuzare

*Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA este un program care aduce fata in fata o familie din randul oamenilor simpli (sau un reprezentant al familiei, de la caz la caz ) si o vedeta, o personalitate din lumea artistica, sportiva sau politica. Acestia isi expun in fata telespectatorilor problemele lor, probleme cu care se confrunta orice om indiferent de clasa sociala, pregatire profesionala sau sex. Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA poate deveni una dintre optiunile preferate ale telespectatorilor TVR2, care se regăsesc in tematica sa, dar si un bun prilej de a întâlni vedetele lor preferate cu problemele lor ascunse.Emisiunea, zilnica, de luni pana joi, va pune in discutie si va cauta solutii pentru aspecte ale vietii de familie ale românilor de rând, începand cu relatia in cuplu, cresterea șsi educarea copiilor, alegerea partenerului de viată, gestionarea situatiilor delicate in cuplu, etc.

*Tema: Visul american

*Invitati: Fratii Adrian si Stefan Ghila. Adrian a trăit visul american dar s-a întors, totuși, în România. S-o fi transformat visul frumos în coșmar?

Marian Dragulescu-Deși a urcat pe multe podiumuri ale lumii, pentru el, acasă, a rămas România. ​

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

 
Interviuri şi informaţii despre Congresul European de Horticultură, în emisiunea

Interviul oferit de prof. Adrian Asănică, decanul Facultății de Horticultură, a fost difuzat pe TVR 2, duminică, 5 mai și poate fi urmărit și ...

„Minunea de zece zile”, un thriller regizat de Claude Chabrol, la Filmul de Artă

Filmul de Artă de duminică, 19 mai, de la ora 23.00 de pe TVR2, este un thriller regizat de Claude Chabrol și care a avut premiera în anul 1971.

„Istorii de bun gust” la Conacul Otetelișanu și povestea celui mai mare frasin din România

În noua ediție a emisiunii „Istorii de bun gust”, realizatoarea Camelia Moise ne invită joi, 9 mai, la TVR 2, de la ora 21:00, în judeţul Vâlcea, ...

 

#tvr2