loader
Foto

E vremea ta! Cod galben de vreme instabilă | VIDEO

În cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, în intervalul 27 mai, ora 12:00 - 31 mai, ora 23:00. Urmăriți aici edițiile săptămânii 25 - 31 mai.

 

Andrei Bărbulescu
E vremea ta!

Duminică, 31 mai

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi atenţionări nowcasting Cod galben de vreme instabilă pentru zone din Transilvania şi Moldova.

Până la ora 15:00, în judeţele Maramureş şi Bistriţa-Năsăud, la peste 1.800 de metri altitudine, vor fi intensificări ale vântului, care, la rafală, vor depăşi 70 - 90 km/h, viscolind şi spulberând zăpada. Vizibilitatea va fi scăzută. În judeţele Suceava şi Neamţ, la altitudini de peste 1.800 de metri, vântul va sufla cu 90 - 100 km/h.

*Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

 

Sâmbătă, 3o mai

Până duminică seară, a fost transmisă o informare meteo de vreme instabilă. Și la noapte vor fi înnorări în regiunile nordice și nord-vestice, precum și la munte, iar în prima parte a nopții și în cele sud-estice, unde, pe arii restrânse, va ploua. Vor fi averse, fulgere și tunete, iar cantitățile de apă izolat vor depăși 10-15l/mp. Vântul se va intensifica treptat în Carpații Orientali, unde la rafală se vor depăși viteze de 80km/h. În restul teritoriului, va avea intensificări de scurtă durată, asociate ploilor. Temperaturile minime se vor încadra între 3 și 14 grade Celsius. Mâine, ploile vor fi în continuare prezente și se vor extinde în toată țara. Izolat vor fi căderi de grindină.

Vineri, 29 mai

Vremea rece  se menține la nivelul țării noastre, temperaturile atât maxime, cât și minime sunt sub normalul perioadei, în general cu 5-7 grade.

În zona montană înaltă, iarna este la ea acasă, cu temperaturi ușor negative și ninsori. Stratul de zăpadă de la Bâlea Lac, a tot crescut în ultimele zile de la 3 cm, cât măsura marți dimineață, până la 21 cm vineri dimineață. O zona de mare presiune domină jumătatea de nord-vest a continentului, astfel circulația aerului  deasupra țării noastre se menține nord-estică, nordică, astfel este favorizat transportul unei mase de aer rece de origine polară.
Mai mult, în ultimele două zile deasupra Mării Negre s-a revigorat un ciclon atmosferic care aduce ploi insistente în nord și nord-est, dar și manifestări de instabilitate în restul țării.​

 

Joi, 28 mai

Vremea, deocamdată, rămâne schimbătoare și destul de rece. Va ploua în mare parte din țară, vor fi și vijelii, grindină și descărcări electrice. Abia de sâmbătă se mai încălzește ușor, astfel încât temperatura ar putea urca în vestul țării până la 25-26 de grade.

Miercuri, 27 mai

ANM a actualizat în această dimineață informarea meteorologică de instabilitate atmosferică.

Interval de valabilitate: 27 mai, ora 12:00 - 31 mai, ora 23:00. În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se va manifesta prin averse, căderi de grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și pe arii restrânse 30...40 l/mp.

Marți, 26 mai

Vremea este rece și ploioasă. ANM a emis, luni, o informare de instabilitate atmosferică, valabilă până miercuri seara pentru cea mai mare parte a țării. Adverse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină - vor fi fenomene obișnuite ale acestor zile. La munte, la înălțime este posibil ca precipitațiile să fie și sub formă de lapoviță și ninsoare.

Luni, 25 mai

Meteorologii au emis o informare meteo de instabilitate atmosferica valabilă de astăzi, ora 12 până pe 27 mai, ora 23. În acest interval, în cea mai mare parte a țării vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Mâine vremea va fi rece pentru această perioadă.

***

Echipa emisiunii: Camelia Boștină și Raluca Brumariu (producători), realizatori: Laurențiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Băniță, Mirela Goldic, Andrei Bărbulescu, Cătălin Heson; prezentatori: Cristina Soare și Andrei Bărbulescu.

Detalii despre evoluția vremii, aflați în emisiunea online "E vremea ta!", pe care o puteți urmări pe YouTube și pe pagina Facebook a emisiunii.

4:15 Puternici, impreuna (R)

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(Reluare)

5:10 Teleşcoala (R)

*Clasa a VIII-a

*Limba si literatura română

Producator: Sinziana Milosoiu

(Reluare)
 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2